Здравейте колеги! Въпросът ми е - има ли някакви белези на делкото или капачката и в какво положение трябва да е точно палецът като и 2те колелета на ангренажа са точно на белезите?
п.п. от къде започват да се броят цилиндрите - 1, 2, 3, 4? - от ляво надясно или обратно? Може ли да ми дадете примерна снимка на подредбата на кабелите?
п.п2 колата е голф 2 1.3 МН нотор 1986г. Във високите е добре, но като я оставиш на едно място след 4-5сек. оборотите рязко падат почти до 0 и после пак се качват... като се изфорсира и се остави на празен ход същото нещо се получава след 4-5сек.
Поздрави!
въпрос за положение на палеца на делкото при голф 2 1.3 МН
- iliankocov
- Автомобил: Golf 2 Edition One
- Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Re: въпрос за положение на палеца на делкото при голф 2 1.3 МН
Цилиндрите са като застанеш срещу мотора, т.е. срещу колата пред капака - 1-2-3-4 така им е редът отляво надясно. Ако колата е зацепена правилно не виждам какво те притесняват капачката и палецът. Палецът има като жлеб - т.е. не може да се обърка при монтажа. Капачката също. Единствено могат да се разменят местата на някои от кабелите на делкото, ама не мисля, че в това е проблемът. Ако са объркани колата ще работи на 2 или 3 цилиндъра, а ти казваш, че се форсира (предполагам нормално, без да тресе и детонира?). Насочи усилията си в проверка на всички вакууми и по запалителната система на колата - свещи, кабели, бобина. Също така виж по белезите на шайбата на кол вал, колелото на разпр.вал и от другата страна на маховика дали е зацепена като хората.
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Горна Мъртва Точка отговаря на положението на палеца за подаване на искра на ПЪРВИ цилиндър . След това се брои както съм нарисувал /криво ляво
/ - отдясно наляво ->обратно на часовниковата стрелка -> 1-3-4-2 е подредбата на кабелите . ГМТ я направих пробно , но положението и е почти такова , каквото съм го нарисувал
Едит: Имаш Л.С.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
За да не си пишем ЛС-та и да сме полезни на форума ще ти отговоря тук. Белегът на маховика е... на самия маховик. А той се намира малко след блока в камбаната на ск.кутия. Има една тапа пластмасова, като се отвори се виждат зъбите на маховика. На него има белег, а на самата кутия има белязка. Трябва всички белези да съвпадат, ако колата е зацепена правилно. 

- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
iliankocov - разбрах те колега, но Г М Т как да я определя...?
Ivan4u - Белязката на ангренажния ремък трябва да съвпадне с един заводски белег ,стрелкичка най-често . Махате капака на ангренажния ремък , някой леко чуква 3-4-5 пъти на стартер , докато го докарате горе долу на белезите горе , след което я бутате на 5-та и я донагласяте с мърдания напред назад , за да дойде точно на белега . Спокойно -> по-лесно е , отколкото го обяснявам
Нямам какво да крия , а и не мисля , че знам толкова , за да го крия , така се случи просто
Ivan4u - Белязката на ангренажния ремък трябва да съвпадне с един заводски белег ,стрелкичка най-често . Махате капака на ангренажния ремък , някой леко чуква 3-4-5 пъти на стартер , докато го докарате горе долу на белезите горе , след което я бутате на 5-та и я донагласяте с мърдания напред назад , за да дойде точно на белега . Спокойно -> по-лесно е , отколкото го обяснявам
Нямам какво да крия , а и не мисля , че знам толкова , за да го крия , така се случи просто
- iliankocov
благодаря! Всичко е така. Но проблема с работата на тихи обороти си остава. Свещите и кабелите са чисто нови! 

потърси проблемът в карбураторът!остави запалването!мой съвет.
- iliankocov
rudoni написа:потърси проблемът в карбураторът!остави запалването!мой съвет.
добре какво точно да му правя на тоя карбуратор?
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
iliankocov написа:rudoni написа:потърси проблемът в карбураторът!остави запалването!мой съвет.
добре какво точно да му правя на тоя карбуратор?
Аз знам какво му се прави,но така виртуално е трудно
почистване ,продухване ,подмяна на вакуумни тръбички ,подмяна мембрани и т.н.!няма ли свестен майстор да го отвори и оправи?
- iliankocov
rudoni написа:почистване ,продухване ,подмяна на вакуумни тръбички ,подмяна мембрани и т.н.!няма ли свестен майстор да го отвори и оправи?
Прав се оказа... с нов ремонтен комплект всичко си дойде на мястото

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”