Катастрофи...поуки разни...
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Re: Катастрофи...поуки разни...
Вчера по новия път между Свищов и Велико Търново на едни завои с нова настилка имаше едно Рено Сценик, май беше излязло от пътя и в канавката, но една друга кола го беше издърпала и хората бяха наред - цялата лява част огъната съответно, там огледала, прозорци и подобни леж... Много тъпо ми стана за човека и колата, хем хубав път а така да се развие ситуацията. Не знам наистина как и защо се е получило така, но добре, че нямаше ранени! Това определено ме кара да се замисля как и с колко карам, при положение, че колата ми е почти два пъти по-стара... 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Преди време имаше катастрофа на изцяло реновиран път (един от най-добрите пътища в България) и още помня думите на полицая:
Искахте хубави пътища, ето ви хубави пътища. Сякаш те са ви проблема.
Искахте хубави пътища, ето ви хубави пътища. Сякаш те са ви проблема.
- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
Някой да знае нещо за втората катастрофа? Може и да е форумен голфа
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3999551

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3999551
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това е трета катастрофа в Силистренска област за една седмица
общо 11 жертви.
Последната е на прясно асфалтиран път. Вярно, че още няма пътна маркировка но ...
общо 11 жертви.
Последната е на прясно асфалтиран път. Вярно, че още няма пътна маркировка но ...
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
http://www.monitor.bg/article?id=303433
Синът на Филип Боков загина в катастрофа
17.08.2011
...Синът на бившия шеф на кабинета на Сергей Станишев и настоящ посланик в Любляна – Филип Боков, се уби вчера в зверска катастрофа. В кървавото меле издъхнала и съпругата му Мария. Тежкият инцидент стана вчера в 13,15 ч на пътя Слънчев бряг - Варна край разклона за Иракли. 39-годишният автокрадец Георги Боков и половинката му загинали на място.
Причина за кървавата катастрофа е неправилно изпреварване с висока скорост, което предприел Боков-младши с личния си автомобил „Ауди А5”. Той се врязал челно в автобус, пълен с украински туристи. Повечето от чужденците получили леки наранявания и охлузвания, като само трима останали в болница със съмнения за счупени крайници.
„Предполагаме, че Георги Боков се е движел с поне 140 км/ч. Той предприел рисково
изпреварване на цяла колона
като застанал на осевата линия на пътя. Срещу него идвал автобус „Скания” на фирма „Шанс Тур-Царево” в посока от Варна към южното Черноморие. Ударът е бил челен, защото не е имал време да се вмести в редицата. Пътниците в аудито са нямали никакъв шанс да оцелеят”, коментираха пред „Монитор” от бургаската полиция. В немския автомобил се возел само Георги с 37-годишната му съпруга Мария Бокова.
С леки контузии и охлузвания на ръцете и краката във варненската болница „Св. Анна” са били откарани 11 украинци на възраст между 20 и 25 г. Когато линейката пристигнала на мястото на инцидента, Георги и Мария вече били мъртви. Очаква се днес да бъде готова кръвната му проба, която
да покаже дали е употребил алкохол
преди да седне зад волана. Шофьорът на рейса бил тестван с дрегер, като резултатите били отрицателни...
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Въпреки че не е за хвалене:

Колата беше в онези кафеви храсти отстрани на стълба:

Ето го завоя.Виждат се следите от вечерта даже:

Ето колата по светло:

Оказа се доста читава таз 124-ка.
Бях вътре и се возих.Колегата от ТУ-то караше и нещо се беше вкарал в спорта.Пробвах да го вразумя но не стана.Предупредих го и за завоя,но нямахме късмет.Завоя беше обратен(почти на 180градуса) с обратен вираж и просека за стълбовете на ЕВН(или ЧЕЗ ,което е там в Габрово).Резултата беше 10 кавака и 67м по-надолу в дерето.Нищо ни нямаше,макар че на мене ми се стори доста бързо падането
Даже из вестниците в Габрово ни писаха,но поради факта ,че всичко стана в 00:10 и вадеха колата до 05:00 от дерето никой не разбра освен отразеното в събитияа за деня на МВР-то.

Колата беше в онези кафеви храсти отстрани на стълба:

Ето го завоя.Виждат се следите от вечерта даже:

Ето колата по светло:

Оказа се доста читава таз 124-ка.
Бях вътре и се возих.Колегата от ТУ-то караше и нещо се беше вкарал в спорта.Пробвах да го вразумя но не стана.Предупредих го и за завоя,но нямахме късмет.Завоя беше обратен(почти на 180градуса) с обратен вираж и просека за стълбовете на ЕВН(или ЧЕЗ ,което е там в Габрово).Резултата беше 10 кавака и 67м по-надолу в дерето.Нищо ни нямаше,макар че на мене ми се стори доста бързо падането

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Верно не е за хвалене, другият път като ти се прави някой на карач, бой зад врата.
И ем си му казал, е тва не го разбира. Да не сте возили някоя мадама и да се е направил на мъж?
Гробищата са пълни със смели и млади хора.
И ем си му казал, е тва не го разбира. Да не сте возили някоя мадама и да се е направил на мъж?
Гробищата са пълни със смели и млади хора.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Нем само двамата бяхме.Е уж от тогава има обица на ухото,но не знам все пак.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
18+
Моторист загина на Цариградско шосе
http://bg.time.mk/read/5a1d636191/57636836cb/index.html
http://bg.time.mk/read/5a1d636191/0b972b811f/index.html
Минах от там в посока центъра....мисля че коментарът е излишен. Всеки сам може да си направи изводите
Моторист загина на Цариградско шосе
http://bg.time.mk/read/5a1d636191/57636836cb/index.html
http://bg.time.mk/read/5a1d636191/0b972b811f/index.html
Минах от там в посока центъра....мисля че коментарът е излишен. Всеки сам може да си направи изводите
Днес след Нова Загора посока Карнобат,една С-класа от новите с германска регистрация,направо летеше при ограничение 80км.,аз карах с 80-82\3,за миг ме издуха и след 2-3км. до един пазар за плодове се беше размазала в един камион,предницата беше тоталка,имаше задръстване,поне нямаше сериозно пострадали хора.
След като подминахме катастрофата,колоната автомобили спазваше стриктно всички правила,но след няколко км. пак започнаха изхвърлянията.
Доста се изненадах,когато при 90км разрешена скорост,карах с 94\5 един огромен пътнически автобус,видях беше пълен с хора,ме задмина,взе да изпреварва и друга кола,а отзад имаше лепинка 80 и 100,беше на Хасковска фирма
След като подминахме катастрофата,колоната автомобили спазваше стриктно всички правила,но след няколко км. пак започнаха изхвърлянията.
Доста се изненадах,когато при 90км разрешена скорост,карах с 94\5 един огромен пътнически автобус,видях беше пълен с хора,ме задмина,взе да изпреварва и друга кола,а отзад имаше лепинка 80 и 100,беше на Хасковска фирма

Последна промяна от stoi4o.d на Сря 14 сеп 2011 8:54, променено общо 1 път.
- wierdo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
BG_Golf4e написа:...
Камери през 200 метра и глоби с геометрична прогресия ...
Господ да ни пази от човешката тъпотия

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Двама загинаха при катастрофа в Плевен
Двама души загинаха тази сутрин при катастрофа в Плевен, съобщава БНР.
Инцидентът е станал на улица "Сторгозия" около 9 часа, когато автомобил "Фиат" е излязъл от платното за движение и се е блъснал в електрически стълб.
По първоначални данни причина за тежкия инцидент е движение с висока и несъобразена скорост.
С помощта на специализиран автомобил се разрязват смачканите ламарини, за да могат да бъдат извадени телата на загиналите. Самоличността им все още не е установена.
http://www.dnes.bg/crime/2011/10/04/dvama-zaginaha-pri-katastrofa-v-pleven.130314