Avensis 147 vs Golf 122

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
los_tigros

Re: Avensis 147 vs Golf 122

Мнениеот los_tigros » Пет 05 авг 2011 12:37

myrshavija написа:Аз ли не мога да чета или авторът е написал, че за тия пари екстрите в двете коли са почти еднакви, а Авенсисът е с по-голям и по-мощен двигател?
Какви са тия филми, че за тия пари получаваш смотан Авенсис? С какво точно ще е по-лош от Голфа? :screwy

Баси есктрите. Двузонов климетик и ел. стъкла и огледала.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 05 авг 2011 12:39

5 човека ти казаха, ти си знаеш твоето. Нова кола по снимка и по реклами в нета ли се купува бе, човек? Ами ха си представи купиш кола и утре някой познат те качи в другата, която не си пробвал и ти хареса повече возията и/или динамиката на мотора. Тогава какво правиш? Направо започвам да ти се чудя на акъла и си мисля, че си правиш т@ш@ци с хората, дето ти пишем в темата. :screwy

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 05 авг 2011 12:40

barzatarabota написа:Това показва, че може да пробваш зелен авенсис 1.8 да ти хареса и после да купиш сребрист авенсис 1.8 и да тресе при потегляне. :horror:

Хаха, може. Поне според мен. :mrgreen:
Исках да покажа, че има разлика от кола до кола от едни модел. И че тестването в реални условия на коли от различни марки, модели, класове ... е повече от задължително.
А и има МНОГО голяма вероятност тази, която купиш да е същата като тази, която си тествал. Докато, ако тестваш Голф и после купиш Авенсис ... редно е да не си приличат много. :mrgreen:

los_tigros написа:Баси есктрите. Двузонов климетик и ел. стъкла и огледала.
Добре бе сладък, какво повече предлага Голфът? Виждам, че можеш да четеш и си прочел за климатика, стъклата и огледалата. А ЦЯЛОТО мнение успя ли да го прочетеш и по-точно това:
barzatarabota написа:...Екстри почти еднакви...

Пак да те питам - какво предлага конкретният Голф повече от Авенсис? Какво предлага по-малко вече разбрахме и ще ти го припомня:
barzatarabota написа:...Някакви идеи защо да взема по малката кола с 25 коня по-малко?

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пет 05 авг 2011 12:45

Сега погледнах сайта на Тойота.Той Авенсиса е толкова евтин,защото е намален от 44 хил.Аз симислех,че е някаква съвсем опоскана версия.Та към колегата ако наистина си решил,вземи него.Заслужава си.Обаче го пробвай ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.

Само да те попитам?От кого мислиш да го купиш?От ТМ ауто ли?За тях съм чувал доста лоши неща.

Сладък ли? :gay:

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 05 авг 2011 12:49

На първо четене проверих цените и излиза, че Голф 1.4ТСИ 160к.с. Хайлайн струва с няколкостотин лева повече от Тойота Авенсис 1.8. Но действително - не са в един клас, едното си е хечбек, другото е седан среден клас. Но човекът е пропуснал и да спомене как ще се ползва колата - ще се товарят ли щайги с домати от село или не, до работа и обратно в голям град или не и т.н. които сякаш са малко по-важни от това, дали колата ще е еди си каква марка и с еди си какво оборудване.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пет 05 авг 2011 13:50

Аз даже си мисля да разкарвам Пасата и да скачам в един такъв Авенсис, само че комби. Цената му е страхотна...

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 05 авг 2011 13:57

barzatarabota написа:
forski написа:
stefan4o написа:
barzatarabota написа:Сядал съм и в двете. Не съм ги карал.
На сядане Голфа бие по интериор според мен. Но пък не купувам диван, а кола.
Утре пак ще ги гледам. Едно от двете ще е.

Как изобщо си тръгнал да купуваш автомобил нов без да си го покарал даже??? Бързатаработа срам за майстора mhihi Все пак сам си казал - не купуваш диван.
Относно класа на Авензис е възможно и да е в този на Пассат, заглеждайки се по междуосието и габаритите като цяло (въпреки, че немската е с 10см по-дълга).

Задължително тест драйв и на двете,и то с моторите на които си се спрял!
Определено и на мен Тойотата ми харесва повече като визия от Голфа,но това си е лично мое мнение.
Успех :да:

Както казва един познат: До пробваш как върви стара кола. Нова кола от магазина 150 коня - какво да и пробвам?! Да не би да сеца или да е бавна?! :horror:

При това положение не виждам проблем в избора на автомобила,влизаш в първия магазин за автомобили който видиш и казваш:
- Добър ден,искам една зелена кола 150 к.с.
И готово mhihi

Потребителски аватар
barzatarabota
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barzatarabota » Пет 05 авг 2011 14:15

@los_tigros

имат и други благинки. кожен волан, кожен скоростен лост, управление на аудиото от волана, въздушни възглавници отпред, отзад, завеси, за коленете на водача, ABS и подобни, радио, сиди, емпетри, фарове за мъгла и т.н.
горе долу едно и също в двете коли за тази цена.
За Монца, Благоевград си мисля.

@stefan4o

по ценова листа наистина "Голф 1.4ТСИ 160к.с. Хайлайн струва с няколкостотин лева повече от Тойота Авенсис 1.8."
но за реалния автомобил се почва 1000 за цвят металик, 1000 за аларма, 1000 за 4 врати, 1000 за джанти, 1000 за някоя екстра

@forski
Горе-долу позна. Утре който има сребрист металик на склад ще намаже.

апропо нали ще глобяваха за стикери на застрахователната компания на стъклото. сега видях кола на 1 ден със стикери на стъклото.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 05 авг 2011 14:23

Не знам как може да сравняваш две коли който нямат нищо общо :roll: Аз бих взел Авенсиса

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пет 05 авг 2011 14:27

Видях я аз впоследствие какво има.И аз ги имам същите и смятам,че нищо не ми липсва,така че няма да съжаляваш.

Относно сивия климатик те тойотите са вземат от обща база,така че освен за автомобили на склад попитай и какви пътуват към БГ.Може да има такава,която да дойде след седмица-две.

Alexandar_yordanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alexandar_yordanov » Пет 05 авг 2011 14:30

Тойота е твоята кола.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 05 авг 2011 15:50

Голфа сравнен с авенсис е една гадна сапунерка,която е и супер грозна.Няма никакви предимства и няма никаква логика да се сравняват.Сравнявайте го с ярис-а тоя Гоуф eusa

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 05 авг 2011 16:05

barzatarabota написа:
@stefan4o

по ценова листа наистина "Голф 1.4ТСИ 160к.с. Хайлайн струва с няколкостотин лева повече от Тойота Авенсис 1.8."
но за реалния автомобил се почва 1000 за цвят металик, 1000 за аларма, 1000 за 4 врати, 1000 за джанти, 1000 за някоя екстра

Това важи и за двата автомобила. Металикът се доплаща дори и при Мерцедес еС-клас :beer

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 05 авг 2011 16:12

Къв е тоя фолкваген форум, който препоръчва японски шлепове.
Голфа е много повече кола от радиоактивната японска пласмасария. Взимай голфа

Потребителски аватар
barzatarabota
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barzatarabota » Пет 05 авг 2011 16:14

KirilGeorgiev написа:Не знам как може да сравняваш две коли който нямат нищо общо :roll: Аз бих взел Авенсиса

Не е трудно.
Поддръжката на старата кочина стигна 200-300 лв. + 8 дни по сервизи на месец.
Изчислих, че с тия пари ще изплащам нова кола.
Сведох хубавите марки, които мога да си позволя без да продавам наркотици до 2 - Тойота и Фолксваген.
Прежалих 37 бона и гледам какво мога да взема :beer

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”