Най-зле поддържан (т.е. неподдържан) автомобил

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Re: Най-зле поддържан (т.е. неподдържан) автомобил

Мнениеот kaiser666 » Съб 06 авг 2011 22:33

Пасат б4 вр6 с "черешката на тортата" екстри за 2000лв. :roll:

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Съб 06 авг 2011 23:56

Пешка, ти си пич и си много точен и не мисли, че се заяждам.Пасат 96 с кожа и всички екстри за 2000лв и то Вр6.Сигурен съм ,че не си очаквал кой знае какво, но ти е дошло в повече.Все пак ти си болен мозък на тема Пасат ВР6, та затова ти е трудно да проумееш защо тая кола е докарана до това състояние.Сигурно си виждал много подобни кошници, но не са били Пасати.Гледам, че си сложил :!: като си написал, че е с люк и клима.И моя е така и не е насаждано нищо. :beer Абе верно ли е, че колкото и Голфове да имаш накрая си вземаш Пасат?

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Съб 06 авг 2011 23:58

Извинявай ама за кола 96-а година каквато и да е повече от 800лв не давам...Пряко сила...Друг е въпроса какви цени им се търсят на бараките в България и кой откъде си купува колите...

Потребителски аватар
110afn

Мнениеот 110afn » Нед 07 авг 2011 0:14

lion_heart002 ,тая кола ако е била в кондиция само салона,климатроника и километража и струват 800лв.За 800лв кола :screwy -нищо не даваш и нищо не вземаш

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Нед 07 авг 2011 0:23

Зависи къде! Аз коли от България не купувам,с малки изключения! По белите държави колите преди 2000-а освен ако не са в безупречно,ама безупречно,едва ли не шоуруум състояние,просто се подаряват!Елементарен пример ще ти дам,поло с изтъркани гуми от 99-а е 340 български левчета.И гумите му бяха единствения проблем! Ама както казах,има и хора дето още дават луди пари за бараки...Ако си решил да купуваш от бг,при всички положения си прецакан! http://www.ebay.co.uk/itm/1994-VOLKSWAGEN-PASSAT-ESTATE-VR6-/170678427186?pt=Automobiles_UK&hash=item27bd3a1e32#ht_887wt_932

Този пасат няма да се продаде за повече от 400 паунда!

Потребителски аватар
110afn

Мнениеот 110afn » Нед 07 авг 2011 0:38

Обърнахме го на чат, ама тоя Пасат дето го показваш го купи,докарай и регистрирай и тогава ми говори за цена.Като му сложиш и нещо за тебе ,колко ще му търсиш на тоя десен волан от шоурум? Айде да не ставаме смешни.

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Нед 07 авг 2011 0:44

Изобщо не разбираш какво искам да ти кажа,като ти трябва евтина кола избираш си откъде я искаш,взимаш си евтин самолетен билет,накупуваш си техника и дрешки които са хем по евтини,хем по-качествени отколкото ако ги купиш оттук и колата ти излиза без оскъпяване!Иначе ако мислиш само за това да се разкараш-ще ти излезе същото-като се комбинират нещата е супер!Абе за всичко си има варианти и места! И не знам за какъв смях говориш...Но аз лично не съм луд да давам три пъти повече пари за тенекия,(в най-добрия случай)понеже видиш ли някой я е качил на автовоза!В примера дето ти дадох,парите за покупката на полото дето ти казах се върнаха само от скоростната кутия и алтернатора,дето бяха в багажника на колата купени за 20 паунда към цената!Всеки сам си прави сметката!Докато има балъци ще има и далавераджии...Факт е,че в момента на острова има страшно много поляци и румънци дето се занимават точно с това-купуват и продават коли от морги,за части,по-редки коли препродават с печалба и тн.Причината обаче е само една-в Румъния,Полша и България колите са си доста по-скъпи,незнайно по какви причини-сигурно са по-запазени! :063: :beer

Потребителски аватар
110afn

Мнениеот 110afn » Нед 07 авг 2011 1:02

А ти от кои си? Айде стига толкова, че утре като станат модераторите ще ни :beat_butt2

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 07 авг 2011 2:07

темата не беше за цена и пари въобще, някой много грозно ги извърта нещата. В случая и за 1000лв да я дадат, на мен не ми върши работа, то един компенент по нея няма здрав, да не говорим че мотора е гола вода.
М/у другото в БГ няма кой да си купува пасат с такъв мотор, не държат цена, виж ако е на голф или корадо... Затова аз си вземам пасати :D

Лично за мен има разлика м/у обикновен пасат и пасат вр6. Да третираш вр6 по този начин е срамота, да не говорим и че за мен не е нормално такова отношение дори и към каквато и да е кола. Все пак се возиш в нея, возиш ии хора... Това беше и идеята на темата.

Сега някой умник ще ми обяснява какво да очаквам за 2000лв(2200лв ако трябва да съм точен). Аз не смятам че колата заслужава тия пари, да не се повтарям че в това състояние не ми представлява интерес. Ако смята че цената е супер за това какво се предлага, мога да му дам координати и да иде да си я купи. Също така може да ми спести и тъпите си разсъждения, щото не съм тръгнал да се оплаквам че са ме разкарали напразно, или са ме подвели в описанието. Видях нещо което ме шокира, и го споделям тук във форума. Нищо повече.

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Нед 07 авг 2011 7:23

nikson85 написа:кола трябва да бъде почистена поне един път в месеца и измивана с не твърди прибори които могат да повредят боята.
и също и калнизите от долу се мият хубаво там където се събира най голяма мизерия и при влага избива ражда.

Сега лятото я мия всяка седмица и пускам прахосмукачка. Отделно веднъж в месеца пръскам таблото и почиствам стъклата отвътре.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Нед 07 авг 2011 8:43

Цената е пряко свързана със състоянието на колата, ако някой я беше чистил всяка седмица и потдържал редовно съответно и цената и нямаше да бъде такава и ти нямаше да отидеш да я гледаш и да пускаш трогателни теми за осакатен пасат вр6. Като е вр6, защо да не може да бъде занемарен все пак е някакъв кошник от времето на рок енд рола, някой му е извадил душата, после чобана от който си го гледал го е купил "яко на далавера" сега харчи 20 на сто и не върви , и иска да го продаде.Поддръжката на автомобила зависи пряко от човека, който я притежава, а различните хора приемат колите си по различен начин, за теб вр6 96та е свещеният граал, за други поредната щайга с която да си свършат работа. :) Не разбирам, защо толкова се шашка че чак пускаш тема, тая кола не е чак толкова рядка, разбирам да беше някаква лимитирана серия, но пак не оправдава страданията ти.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Нед 07 авг 2011 8:49

Наистина се намират ценни екземпляри в БГ,но на голтаците не им пука.В лошо състояние са,не само защото не разбират,а най вече защото са прости.Та на Пешката това му тежи.Аз лично го разбирам напълно!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 07 авг 2011 8:53

Много коли си идват в такова състояние от чужбина. Тук джамбазите теглят едно чистене и я пускат да се продава. Като попаднеш на такава кола, нямаш голям избор освен да я караш докато спре, просто няма за какво да се хванеш че да я стягаш. Друг е въпроса че на въпросния ВР6 собственика му е сипал примерно трансмисионно масло от някой казан за 15лв mhihi

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 07 авг 2011 9:28

H2O написа:...Та на Пешката това му тежи.Аз лично го разбирам напълно!

благодаря :bowdown :bowdown :bowdown

Че се леко почнах да се дразня от рокендрол и кво беше още... На колегата не му се сърдя. Все пак ще ме разберат хора дето са на една вълна с мен- т.е. когато автомобила(и не само атомобили, а бусове, мотори и май всичко що е с гуми и двигател) не е само средство за предвижване от т.А до т.Б (което не казвам че е добре де mhihi ).

Този пасат като нов е струвал поне двойно над един обикновен модел с базово оборудване. Ако не ти пука какво караш, ми вземи си едно моно и без това експлоатацията му е по-евтина и го троши колкото си искаш. Това е кола, съчетаваща полезното(необходимото) с приятното.
Както казах производство от 500 до 1500бройки на година с този мотор не е от най- масовите.

Пък колегата може да види утре и ферари, дето са го опънали по аграрен офф-роуд с половин тон картофи и пак няма да му направи явно впечателние. Както казах въпрос до отношение към автомобила.

общо взето си казах каквото има. може да се сложи едно катинарче, докато не е написано още нещо от някой, дето ще ме накара да съжалявам че съм пуснал тая тема.

Последна промяна от pe6kata на Нед 07 авг 2011 9:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Нед 07 авг 2011 9:31

Ще ползвам темата за един подобен случай. Само че може би е по-фрапантен, защото автомобила беше Subaru Impreza STI, от тези с кръглите фарове. По-старичките. Тъй като бартеросах Голфа и се уговаряме с новия собственик на следващия ден да ходим по нотариуси КАТ и тн. Уговорката е да се видим и от там ще ходим с една кола, а не с двете. На уговореното място съм и спира едно Subaru Impreza. Показва се моя човек и вика скачай... оказва се, че Субарото също се води на това момче, но е отдавна продадено и не е прехвърлено. Сега нов собственик (3-4-5ти или не знам кой подред) е решил, че иска да е на негово име. Скоро след качването ми в тази маркова бегачка, ентусиазмът ми се изпари. Защо?
-Окачването тропа жестоко
-диференциалът, които седи точно под мен вие зверски...
-километраж няма
-оборотомер няма или по-точно и двете не работят
-като и се даде газ мирише на масло
-прозорци не се отварят
-огледало за задно виждане - няма
-накладки - няма. Метал в метал спираме
-предна броня - счупена
-десен фар - счупен
-колани отзад - няма..

Сигурно има и доста други работи, но вече ми избягаха от акъла. Освен всичко колата уж била 480кс, (едно време !?!) Нямаше и помен от челен или какъвто и да е било друг кулер. За вървеж няма да говорим въобще.. :lol:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”