Golf 3 GT 1.6 vs 1,9 TDI

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 28 авг 2006 10:04

(почти) Всички тук изтъкват цената на 1.6 като предимство, но забравят, че при препродаване след 1-2г., тази разлика се запазва, т.е. реално почти нищо не губиш.
Да не говорим, че слагането на АГУ после при препродажба не само не се отразява на цената, ами и много хора предпочитат като купуват кола, тя да е карана само на бензин преди това.
Като поддръжка разходите са идентични, маслото не е по-скъпо, само трябва да се сменя на 7500, вместо на 10000км.
Според мен, ТДИ е доста по-надежден двигател, и с по-голям ресурс от бензиновия. Много е прост за диагностика и ремонт. Разликата във вървенето м/у ТДИ и 1.6 на газ е осезаема, и в полза на ТДИ. ТДИ лесно можеш да го пипнеш, и да изкараш повече коне от него. Спокойно може да стане и 130, дори 150 коня, ако си поиграеш повече.
Колкото до това, че щом било дизел, щял да е на повече километри - според мен при покупка на кола на старо рискът да купиш кола с избушен двигател е еднакъв, независимо дали е дизел или бензин. Просто трябва да се гледа, и това е :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 28 авг 2006 10:14

Абсолятно си прав в безспорните предимства на дизела.Да не говорим че дори на повече километри дизела е каран на мнооого по ниски обороти особено в сравнение с 1.6.Но поне аз сам препатил с търсенето на хубаво ТДИ(всъщност така и не намерих наистина хубаво) и според мен ако някои разполага с по огпраничен бяджет да гледа за 1.8 моно+газ та ако ще и 1.6 на бенц.

Потребителски аватар
kappo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re:

Мнениеот kappo » Вто 24 май 2011 14:50

niks76 написа:вземаи ТДИ и си свиркаи!които веднъж седне на тди после забравя за бензинов автомобил,успех в избора

Аз подкрепям колегата напълно карах Голф3 1.8моно(ABS)-93г. харчеше ми 10л./100км. бензин градско,сега преди няма и 3 месеца взех Голф3 1.9TDI(1Z)-97г. и разликата в ускорението и харчалъка е тотална.Тази кола ми дава разход 6.5л./100км. дизел.
Сами направете избора си! :wink:

Потребителски аватар
freezone
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 3 GT 1.6 vs 1,9 TDI

Мнениеот freezone » Вто 24 май 2011 15:59

Дизеловия агрегат е по скъп за подръжка(говоря за консумативи).Върви много,гори малко,приятен е за каране,особено в града.Аз съм млад и карам дизел,въпреки че моите приятели карат бензинови коли и те са скиптично настроени защото според тях това са "орехотрощачки" (според тях издават силен звук),но като се изправим на някоя права особено в баир дизела рулира,излиза с лекота при невероятно ниски обороти спрямо бензина,без вибрации по купето и т.н.
Давам ти пример Г3 1.9ТД 75к.с срещу 1.6 моно 75.к.с, и двете коли са нов внос даже на авера ми му е малко по запазена но няма база за сравнение като вървеж и разход.И това е дизел с предкамерно впръскване на 20 години.Сам си направи извода кое е по добро,а и ТДИ е доказан с времето двигател,както обичам да казвам това е КУЧЕ!

g0lff0r3v3r
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 3 GT 1.6 vs 1,9 TDI

Мнениеот g0lff0r3v3r » Съб 08 юни 2013 17:35

ТДИ 90 или 110 :th_up :c020

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”