Мнения за vw Passat 6 на старо ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мнения за vw Passat 6 на старо ?
Колега колата е хубава но и според мен 20 000 са много, вярно че е с ДДС но ако не можеш да му изтеглиш ДДС-то 20 хилки са му много, пък и километрите 185000 (дано са реални че еин познат си взе същия пасат на 90 000 а се оказа на 390 000) не са малко за 4 годишна кола - карана си е - 50 000 на година не са малко.
Както каза колегата по горе - виж някой мерцедес след 2005 за тия пари
-
- Автомобил:
- Двигател:
groshev83 написа:Колега колата е хубава но и според мен 20 000 са много, вярно че е с ДДС но ако не можеш да му изтеглиш ДДС-то 20 хилки са му много, пък и километрите 185000 (дано са реални че еин познат си взе същия пасат на 90 000 а се оказа на 390 000) не са малко за 4 годишна кола - карана си е - 50 000 на година не са малко.
ПОДОБЕН случай на мой притял от АРМИ КАР взе Пасат б6 комби 2.0 ТДИ на 120000 а като го закачиха на букса отчете 220000

- Yu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За ДДС-то забрави само ако имаш таксиметрова фирма регистрирана по ДДС, но едва ли те интересува както каза колегата по-горе тея износени дискове говорят за някой състезател така че аз не бих я взел само заради това.Моята е на 150 000 и имат много малки грапавини почти не се виждат.
Колега, имам пасата от 2 год.Хайлаин изпълнение и много ме кефи!Здрава предница,перфектен климатроник,който от вън е почти безшумен,нисък разход на гориво при 120км.-5.5л.градско-8.Единственият проблем от калпавото гориво на ЛУКОЙЛ ми задръсти турбото,но след като го почистиха от 1 год. зареждам от ОМВ и никакъв проблем.
Иначе и аз чух за дюзите,но времето ще покаже!
Иначе и аз чух за дюзите,но времето ще покаже!
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Да добавя и аз - изключително проблемни климатици,някои се чупят дори още в гаранция (един клиент даже ми показа гаранционна смяна на компресор...14 пъти
).Имат сериозни недостатъци в тази си система и няколкото броики на които съм попадал,са завършвали с не леки ремонти за никак не малко пари.Недостатъците им са,че се поврежда компресора (той е от новото поколение постоянно зацепени без съединител,електро-механични с клапан за регулиране на натоварването).Също така,като при по-старите им събратя,имат ядове с перката отпред и заради нея заминава компресора.Отделно филтър-дехидратора,който се намира в предния радиатор,е пластмасов,явно не особено качествен и ческо се издънва,в резултат на което пълни цялата система със малки топченца силика гел (това има вътре)...резултата е меко казано плачевен...така че ако климатика му не работи,забрави за конкретната кола и гледай следващата,ако все пак твърдо си решил,че искаш точно таква (аз лично съм много разочарован от тях по ред причини...разглобявал съм и таблото и наистина материалите и сглобките по пластмасите са много некачествени,спрямо по-предни модели на VW ).

Конкретно за б-6 ли говориш,защото хайлаин изпълнението не прави впечатление,че му простее интериорното обзавеждане?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имал съм три пасата Б6 със трите вида двигатели 140к.с. ТДИ. От 10 дена имам Б7. По отношение на климатроника искам да кажа на к0олегите, че е изключителен. Със дюзите за индиректно обдухване, системата за следене на слънцето (и корекция на обдухването) и анализатора на качеството на въздуха (не всички имат - познава се по свтодиода "ауто" в бутона за затваряне на притока на въздух) тази система е сравнима с климатрониците на сегашните Е-класи и Ауди А6 и други подобни). На мойте WV-та никога не се е чупил климатроник. Ако на някой 14-пъти е изгарял компресор означава, че ремонтиращия екип допуска груба грешка в нещо и не идентифицира проблема.
По отношение на интериора: Преди да купя последния B6 през 2009 година ходих на тест драйв и гледах аналогичните Пежо, Тойота, Мазда, Хонда и Ситроен. Пасатът беше най-добре от вътре (а и като каране и поведение на пътя). Това, че немците са взели мерки лесно да не може да се заменят/добавят компоненти и модули не прави интериора лош.
По отношение на интериора: Преди да купя последния B6 през 2009 година ходих на тест драйв и гледах аналогичните Пежо, Тойота, Мазда, Хонда и Ситроен. Пасатът беше най-добре от вътре (а и като каране и поведение на пътя). Това, че немците са взели мерки лесно да не може да се заменят/добавят компоненти и модули не прави интериора лош.
Кога ще дадеш мнение за седмицата?
Четох,че има много базови екстри.
Четох,че има много базови екстри.
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
имам наблюдения на 3 пассата б6 като и трите ве4е са на по 200000км 4е и пове4е до сега проблеми с климатроника при никои никога не е имало единия от които е с оригинална пе4ка вебасто,
14 пъти да сменят компресора егати бездарните маистори 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, и аз съм се насочил към един Пасат Б6 (само че 170кс.), дори днес ходих да го гледам. Поради това ще се радвам да споделите своите мнения и препоръки. Ето и конретния автомобил:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Моите впечатления са като цяло са положителни. Без забележки по интериора и екстериора с изключение на пукнато предно стъкло. В тази връзка, някой има ли идея колко би струвала подмяната му?
В случай, че някой колега може да даде повече информация по VIN номера бих бил много благодарен
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Моите впечатления са като цяло са положителни. Без забележки по интериора и екстериора с изключение на пукнато предно стъкло. В тази връзка, някой има ли идея колко би струвала подмяната му?
В случай, че някой колега може да даде повече информация по VIN номера бих бил много благодарен
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
колата изглежда добре само 4е знаи 4е със сигурност не е на тези километри,ина4е стъклото ще бъде малко по-скъпи4ко защото гледам 4е е с подгрев но пък си е голяма екстра,ина4е нали знаеш кола и жена на късмет 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега снимай в сервизната книжка ето този стикер. Той ще ни помогне да ти кажем повече за колата 
http://s2-audi.co.uk/tech_articles/opti ... ticker.jpg

http://s2-audi.co.uk/tech_articles/opti ... ticker.jpg
-
- Автомобил:
- Двигател:
За съжаление не се сетих да го снимам. Нещото, което ми направи впечатление, но забравих да спомена е че в багажника имаше гнездо за резервна гума, а такава нямаше. Вместо това имаше флакон с пяна. Това нормално ли е? - да има гнездо за цяла гума, а всъщност при спукване да се ползва пяна. Нещо не ми се струва логично всичко това
-
- Автомобил:
- Двигател:
Започвам от зад напред. При WV Passat има или резервна гума (алуминиева или желязна с което е оборудвана колата) или Tyre mobility set комплект пяна, електрически компресор и няколко други дреболии. По отношение на музиката - има голямата "стара" навигация MFD2, за която няма да има никога карта за България. В обявата пише, че има RCD 510, но това е невъзможно защото има или навигацията или RCD-то. По принцип на таи кола за да се сложи RCD510 или RNS510 (навигация) трябва да се сменя модул наречен CAN GATEWAY -иначе всяка нощ ще се изтощава акумолатора. И аз съм съгласен с колегата по-горе който се съмнява в посочените километри, гледайки състоянието. По принцип подобна кола в добро състояние трябва да струва поне 23-25000 лева. Както съм споменал по-горе аз имах три такива и последната от 2009 година продадох за 37000 лева (разбира се с много (почти всички) екстри и на истински 40000км).
За Б7 ще "отворя" отделна тема.
За Б7 ще "отворя" отделна тема.
За резервната гума!!!
Пасата го взех от Германия от Фолксваген център без гума, с компресор и флакон.
Но добре, че има гнездо, защото слагам една от зимните гуми за резервна, а през зимата една от летните.
Пасата го взех от Германия от Фолксваген център без гума, с компресор и флакон.
Но добре, че има гнездо, защото слагам една от зимните гуми за резервна, а през зимата една от летните.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”