Проблем със спирачката...

Техническа и сервизна информация за Passat
rumenbm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем със спирачката...

Мнениеот rumenbm » Нед 07 авг 2011 18:41

Колеги,вчера за 2 път ми се случва потегляйки с колата и татискайки педала на спирачката тои не подава(твърд)и с голям натиск едвам спирам.После след николко натисквания отпуска и няма проблем.
На какво може да се дължи това?
Вярно е,че я карам на 2 семици 1 път...,а прес останалото време я държа на ръчна заради наклон...Скоро смених задни наклатки.Да не са обесвъздушени?Казанчето с масло е пълно...

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с спирачката...

Мнениеот taran » Нед 07 авг 2011 18:49

При смяна на накладки не се налага обезвъздушаване,освен ако не сваляш изцяло апаратите по някаква причина.
По-скоро прилича на проблем със сервото,педала е твърд,когато не работи,а като сработи омеква и спирачките реагират...
А,по каква причина държиш колата паркирана на ръчна-автоматик е или живееш на наклон?

rumenbm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rumenbm » Нед 07 авг 2011 18:56

taran написа:При смяна на накладки не се налага обезвъздушаване,освен ако не сваляш изцяло апаратите по някаква причина.
По-скоро прилича на проблем със сервото,педала е твърд,когато не работи,а като сработи омеква и спирачките реагират...
А,по каква причина държиш колата паркирана на ръчна-автоматик е или живееш на наклон?

Но до сега не ми се е случвало при движение...Да,под наклон е и не е автоматик.Расат в3 1992

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Нед 07 авг 2011 19:56

То и аз нещо имам напоследък леки особенности в отношенията със спирачките-при първо натискане си работят нормално,при второто пак държат добре,но падат оборотите на ДВГ.Интересното е при третото натискане-педала се втвърдява,спирачките почти не държът,а двигателя почти гасне.
Почна да го прави от няколко дни.Колата е Пасат 4,1.8 моно инжекция.Нямам време засега да проверя в детайли какво причинява това поведение.
Затова си мисля,че и при теб е свързано нещо със сервоусилвателя.
Дано се включат по-запознати с проблема колеги.

rumenbm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rumenbm » Нед 07 авг 2011 20:14

taran написа:То и аз нещо имам напоследък леки особенности в отношенията със спирачките-при първо натискане си работят нормално,при второто пак държат добре,но падат оборотите на ДВГ.Интересното е при третото натискане-педала се втвърдява,спирачките почти не държът,а двигателя почти гасне.
Почна да го прави от няколко дни.Колата е Пасат 4,1.8 моно инжекция.Нямам време засега да проверя в детайли какво причинява това поведение.
Затова си мисля,че и при теб е свързано нещо със сервоусилвателя.
Дано се включат по-запознати с проблема колеги.

Дано се вклучат :) Само,че при мен е обратното...От началото не работи,а после се оправя.С оборотите нямам проблем...

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Нед 07 авг 2011 21:01

Провери си тръбата за вакуума към сервото.Сега се сетих,че на една друга кола беше запушена и имаше симптоми подобни на твойте.

rumenbm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rumenbm » Нед 07 авг 2011 21:24

taran написа:Провери си тръбата за вакуума към сервото.Сега се сетих,че на една друга кола беше запушена и имаше симптоми подобни на твойте.

Тоест?Как и къде точно се намира,че не съм много запознат...Помогни мъничко :)

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Re: Проблем със спирачката...

Мнениеот dlug » Нед 07 авг 2011 22:50

За Румен...предполагам че твоята кола няма серво а има ABS. Той ти прави проблем, не достига необходимото налягане в системата и за това нямаш спирачки. Има няколко вероятни причини за този проблем. Потърси малко с търсачката, има писано на доста места. Може да е датчик, може да е хидравлична помпа...

Потребителски аватар
astagator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот astagator » Пон 08 авг 2011 1:21

При мен от онзи ден се появи същия проблем. Педалът на спирачката се вкаменява и КПД-то пада драстично, като спирането става с всичката мускулна сила на която съм способен... Едва не пребих един май мангал на велосипед, когато се случи за първи път. След това се оправи... Но след няколко кръстовища пак стана същото...
(прощавайте за офф-а, но ми тежеше на сърцето да си кажа... скачам и аз на търсачката :))

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 08 авг 2011 10:00

Ето две темички набързо извадени от търсачката

viewtopic.php?f=6&t=264827
viewtopic.php?f=6&t=277567

stan_cho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan_cho » Пет 29 мар 2013 10:49

и аз имах проблем със спирачките,оборотите и още ред други проблеми.Оказа се че е тампона на моно инжекцията след като го смених педала на спирачките си стана нормално мек а не като преди това да се изправям прав на него а и оборотите вече си стоят в нормалните граници а преди варираха от почти нулеви до 2500.Заслушайте се да не би да дърпа въздух

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 29 мар 2013 20:54

И все пак...какъв е Пасата за който става дума и има ли АБС ? Има разлика от земята до небето по спирачната система на В3 и на В5 примерно и тези симптоми са със съвсем различна причина при Б3 и В5 и при бензин или дизел...така си бръщулевим наизуст глупости само и изброяваме всякакви варианти...

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 29 мар 2013 23:10

Върни се в “Passat”