Кой каква навигация ползва в колата? (мнения и препоръки)
Re: Кой каква навигация ползва в колата?
гармин,сиджик,ндрайв,навител с нокиа 5230,ползвам основно сиджика защото по-лесно търси по адреси 

- WDW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
От скоро съм с Гармин нуви 1390Т.
Перфектна навигация. За сега никакви забележки.
Заедно с Българската карта и тази на Европа.
Основната причина да избера Гармина е именно поддръжката на Българската карта.
Тя е достатъчно подробна (бензиност., магазини, хотели, заведения и т.н.).
А сега съм си харесал една допълнителна глезотиика към Гармина: http://www.garmin.bg/?s=5&i=346
За диагностика на колата в реално време е супер.

Перфектна навигация. За сега никакви забележки.
Заедно с Българската карта и тази на Европа.
Основната причина да избера Гармина е именно поддръжката на Българската карта.
Тя е достатъчно подробна (бензиност., магазини, хотели, заведения и т.н.).
А сега съм си харесал една допълнителна глезотиика към Гармина: http://www.garmin.bg/?s=5&i=346
За диагностика на колата в реално време е супер.

-
- Автомобил: Passat B7 DSG + Altea XL DSG
- Двигател: CFGB + BKD
SuN_CiTy написа:Martosax87 написа: (iGo) и поне по мое мнение те правят най-добрите карти за нашия регион.
За в България - Гармин имат най-подробните карти.
послепис: Каква му е цената на тоя GPS?
Доста късничко отговарям, но не бях поглеждал темата доста отдавна.
Цената, заедно с камерата, излезе на 330 лв.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Да кажа - колегите, които ползват Ovi Maps на Symbian има нова версия на картата на България 00.02.43.117 от 14 Юли 2011...
Айде на ъпдейта 

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
nokiangage написа:Да кажа - колегите, които ползват Ovi Maps на Symbian има нова версия на картата на България 00.02.43.117 от 14 Юли 2011...Айде на ъпдейта
Имаш,защото гугъл пуснаха нова версия на тяхната

Аз минах на копилот и навитек.
Сега се закачам с новата версия на гъдел мапс

п.п.
Телефона е хтц сенсейшън

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Garmin 2340! А тая простотия Eco-Route,хич не ти и трябва...Имам я,никаква полза не виждам от нея,освен ако съвсем не можеш да караш,накратко,отчита като ускоряваш здраво и намаляваш бързо...Един вид ти напомня да поддържаш постоянна скорост и да не караш на газ-спирачка...
Колкото до допълнителните показатели-то аз си ги имам на таблото!!!

- goderzi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имам Гармин и Сежука в те този телефон:

И съм обиколил голяма част от Европа няколко пъти за няколко години,без проблеми

И съм обиколил голяма част от Европа няколко пъти за няколко години,без проблеми

- toni_tv
- Автомобил: Passat B5 syncro
- Двигател: ADR
Privileg с качени GARMIN, Sygic и IGO. Много ми харесва комбинацията 3 в 1 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Малко и аз да споделя мнение за навигациите: Ползвам навигация в колата от 2003 година когато разнасях лаптопи, GPS -си през серийни портове и ползвах като софтуер Route 66. По онова време гледахме с интерес скъпите "покет" устройства във Франция, които трудно формираха смислен маршрут и рядко събираха цялата информация за Франция или Германия. От тогава мина време. През ръцете ми минаха множество Гармини, разнообразни устройства с i-Go, няколко "фабрични" навигации на VW и Audi и BMW. По мое мнение нещата стоят така:
1. GARMIN - най-слабото като производителност и като функционални възможности устройство, с най-високата цена, НО с най-добрата карта за България. Това са изключително неразвиващи се като софтуер устройства с бавни (евтини) процесори, бавни памети и изключително бавeн графичен контролер. "Операционната" система на Гармините не е мръднала нито на сантиметър от първото устройство до днес.За мое учудване дори новите 3960 и 3970 са базирани на тази основа. Липсват много елементарни функции (като превключване от 2Д в 3Д карта - трябва да се мине през многобройни менюта) и въпреки коментарите и предложенията на хиляди потребители по различни форуми - няма никаква сммислена реакция от Гармин години наред. Не очаквайте от тази фирма поддръжка и отстраняване на докладван технически проблем. Поддръжката се състои в автоматизирани отговори по ел.поща в която ви цитират инструкцията за експлоатация. Имам три модела на Гармин 250, 1490 и 3790. Първият работи прилично. Вторият 1490 - 5" вече трета година от Гармин не могат да му оправят софтуера - в режим на рутиране в 2Д се рестартира при преминаване през определени места. Давал съм го на ремонт дори - нищо. Освен това 1490 е най-бавното GPS устройство което съм виждал след 2007 година. В 3970 с новия 800х400 дисплей и (макар и безполезният) 3Д терен има известен свеж повей разбира се срещу 750 лева. ИЗОБЩО ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЧИНА ДА СИ КУПИТЕ ГАРМИН Е КАРТАТА НА СЪБИН И ОЧЕВИДНО ГОЛЯМОТО ЖЕЛАНИЕ НА ЕКИПА КОЙТО ПРАВИ ТАЗИ КАРТА ЗА КОЕТО ТРЯБВА ДА БЛАГОДАРИМ. И още нещо - не се опитвайте да използвате автомобилните гармини за пеши режим и особено в планината. Софтуерът за управление на тези устройства заедно с ниската им производителност ще ви скъсат нервите а може и да ви заблудят.
2. i-GO. Изключително приятна система с много истински работещи възможности. Използва се на много не толкова претенциозни покет устройства (главно унгарски, полски и чешки), които са смазващо по-добри от кой и да е гармин. За съжаление на унгарската компания произвеждаща i-Go чрез съвременните "глобално-корпоративни" хватки и забраниха да разработова карти, а на края ги накраха да произвеждат "битова" версия на своя продукт (AMIGO), която е предназначена за начинаещи и е скопена така че да не засенчва гармини, нокиии и други официози. Освен това картите за България не могат да се сравняват с картата на Събин.
3. Фабричните навигации (нака говорим за VW тук) - аз съм писал в този форум за тях под зоркия поглед на Lilo и Stich. Да повторя накратко: За MFD2 никога няма да има карта на България. За RNS510 устройството е стрхотно - то не е само навигация! За съжаление няма карта на България. Има само най-основните пътища + карта на София + около 2200 POI (интересни точки) от София. Аз съм си заредил всички фиксирани полицейски камери и мобилни засади, както и някой други неща (100-те нац.туристичски обекта, значимите хижи, автобусните гари и др.) Ако за някой представлява интерес мога да предоствя тези неща които се зареждат много лесно в RNS510 чрез картата за просвирване на музика. Под натиска на руското законодателство, от VW се принудиха през 2010 година да кирилизират изцяло тази навигация (и мултифункционалните дисплеи на автомобилите си). През тази година със скърцане на зъби VW кирилизират и картите за Украйна и Русия. Има някой индикации, че в следващата версия 8 за Източна Европа може да има и приемлива карта на България. Ако някой се интерсува от конфигурация и софтуер или хардуер или има проблеми с това устройство може да ми пише - аз ако е в границите на възможностите ми ще му помогна.
От месец септември 2011 г. чрез версия 8 за RNS 510 за Източна Европа ВЕЧЕ ИМА подробна карта на България! Данните са от Q4 на 2010 г. ИМа всяка улица на всяко село и 27640 POI (Данни за заведения, музеи, исторически паметници и т.н). Наличието на такава карта превръща RNS 510 в "най-луксозния" вариант за навигация (и не само) за автомобилите на VW от последните 5 г. до сега.
viewtopic.php?f=12&t=286789
1. GARMIN - най-слабото като производителност и като функционални възможности устройство, с най-високата цена, НО с най-добрата карта за България. Това са изключително неразвиващи се като софтуер устройства с бавни (евтини) процесори, бавни памети и изключително бавeн графичен контролер. "Операционната" система на Гармините не е мръднала нито на сантиметър от първото устройство до днес.За мое учудване дори новите 3960 и 3970 са базирани на тази основа. Липсват много елементарни функции (като превключване от 2Д в 3Д карта - трябва да се мине през многобройни менюта) и въпреки коментарите и предложенията на хиляди потребители по различни форуми - няма никаква сммислена реакция от Гармин години наред. Не очаквайте от тази фирма поддръжка и отстраняване на докладван технически проблем. Поддръжката се състои в автоматизирани отговори по ел.поща в която ви цитират инструкцията за експлоатация. Имам три модела на Гармин 250, 1490 и 3790. Първият работи прилично. Вторият 1490 - 5" вече трета година от Гармин не могат да му оправят софтуера - в режим на рутиране в 2Д се рестартира при преминаване през определени места. Давал съм го на ремонт дори - нищо. Освен това 1490 е най-бавното GPS устройство което съм виждал след 2007 година. В 3970 с новия 800х400 дисплей и (макар и безполезният) 3Д терен има известен свеж повей разбира се срещу 750 лева. ИЗОБЩО ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЧИНА ДА СИ КУПИТЕ ГАРМИН Е КАРТАТА НА СЪБИН И ОЧЕВИДНО ГОЛЯМОТО ЖЕЛАНИЕ НА ЕКИПА КОЙТО ПРАВИ ТАЗИ КАРТА ЗА КОЕТО ТРЯБВА ДА БЛАГОДАРИМ. И още нещо - не се опитвайте да използвате автомобилните гармини за пеши режим и особено в планината. Софтуерът за управление на тези устройства заедно с ниската им производителност ще ви скъсат нервите а може и да ви заблудят.
2. i-GO. Изключително приятна система с много истински работещи възможности. Използва се на много не толкова претенциозни покет устройства (главно унгарски, полски и чешки), които са смазващо по-добри от кой и да е гармин. За съжаление на унгарската компания произвеждаща i-Go чрез съвременните "глобално-корпоративни" хватки и забраниха да разработова карти, а на края ги накраха да произвеждат "битова" версия на своя продукт (AMIGO), която е предназначена за начинаещи и е скопена така че да не засенчва гармини, нокиии и други официози. Освен това картите за България не могат да се сравняват с картата на Събин.
3. Фабричните навигации (нака говорим за VW тук) - аз съм писал в този форум за тях под зоркия поглед на Lilo и Stich. Да повторя накратко: За MFD2 никога няма да има карта на България. За RNS510 устройството е стрхотно - то не е само навигация! За съжаление няма карта на България. Има само най-основните пътища + карта на София + около 2200 POI (интересни точки) от София. Аз съм си заредил всички фиксирани полицейски камери и мобилни засади, както и някой други неща (100-те нац.туристичски обекта, значимите хижи, автобусните гари и др.) Ако за някой представлява интерес мога да предоствя тези неща които се зареждат много лесно в RNS510 чрез картата за просвирване на музика. Под натиска на руското законодателство, от VW се принудиха през 2010 година да кирилизират изцяло тази навигация (и мултифункционалните дисплеи на автомобилите си). През тази година със скърцане на зъби VW кирилизират и картите за Украйна и Русия. Има някой индикации, че в следващата версия 8 за Източна Европа може да има и приемлива карта на България. Ако някой се интерсува от конфигурация и софтуер или хардуер или има проблеми с това устройство може да ми пише - аз ако е в границите на възможностите ми ще му помогна.
От месец септември 2011 г. чрез версия 8 за RNS 510 за Източна Европа ВЕЧЕ ИМА подробна карта на България! Данните са от Q4 на 2010 г. ИМа всяка улица на всяко село и 27640 POI (Данни за заведения, музеи, исторически паметници и т.н). Наличието на такава карта превръща RNS 510 в "най-луксозния" вариант за навигация (и не само) за автомобилите на VW от последните 5 г. до сега.
viewtopic.php?f=12&t=286789
Последна промяна от pavel_andreev на Съб 24 сеп 2011 8:56, променено общо 7 пъти.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Prestigio ,пълен боклук!Предният път ходих до Плевен и доло горе ми хареса.Но сега до Банско направо се чудя как не го хвърлих през прозореца!Може ли да му се сложи нещо по добро?Ще си платя !Иначе е въпрос на време да бъде блъсната в земята!
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
rokera671 написа:Prestigio ,пълен боклук!Предният път ходих до Плевен и доло горе ми хареса.Но сега до Банско направо се чудя как не го хвърлих през прозореца!Може ли да му се сложи нещо по добро?Ще си платя !Иначе е въпрос на време да бъде блъсната в земята!
Може би някаква друга карта да му се качи!?!
А може ли на Гармин Нуви 610 да му се качи БГ меню?В момента може да пише на български,момата вътре ми говори на български,но менюто е на английски!На мен ми не е проблем,но реших да се разделям с нея и новия собственик е скаран с английския!
- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
Ползвам Гармин и съм супер доволен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моля вижте това viewtopic.php?f=12&t=286789
- toki4aaa
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Аз съм с Нокиа Е52,Garmin Mobile XT,карта Geotrade TOPO v5.60 CYR POI-тата са ми най-актуалните за Mobile XT ( v0.66 )
Много съм доволен,използвам я всеки ден,понеже с това е свързана работата ми,доста подробна е картата не забива по време на работа.
Един голям + от мен за Гармин
Много съм доволен,използвам я всеки ден,понеже с това е свързана работата ми,доста подробна е картата не забива по време на работа.
Един голям + от мен за Гармин

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”