Здравейте колеги от скоро имам вентото купих го обслужено и смених само една ролка на обтягача .Но чувам едни паразите шум когато е на свободна на место като периодическо бученепрезч-2 секунди мн странно като чели с интервала на въртене на ангренажа гледах някои капак дали не езатворен добре но не е от това ,каточели и от въздуха някъде се чува, а понякога и изчезва.
Също така когато си сменям скоростите без газ при превлючване се чува едно леко прескръцване но това предполагам е от недобре обтегнат ремък този който е под пистовия незнам какво върти точно.
Но този горния шум ми е мн странен от какво ли може да е?

Странен шум Венто 1.9 СДИ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Странен шум Венто 1.9 СДИ
Свали горния защитен капак на ангренажния ремък и огледай как се върти.Внимавай за "щипките" на капака-да не се заврат където не трябва.Да е в центъра на колелата,правилно обтегнат,може и да е хлабав/пренатегнат.
Най-долния клинов ремък е за хидравликата на волана.
Изобщо извърши наблюдения на всички "каиши"-там вибрация,изместване.Пистовия как се обтяга?
Отдолу,на коляновия вал има една голяма пистова шайба(vibration damper),виж дали не шикалкави...
Най-долния клинов ремък е за хидравликата на волана.
Изобщо извърши наблюдения на всички "каиши"-там вибрация,изместване.Пистовия как се обтяга?
Отдолу,на коляновия вал има една голяма пистова шайба(vibration damper),виж дали не шикалкави...
и аз мисля ,че е от някви вибрации от ангренажа той е малко изместен в единият край (ляво) а от каде се обтяга или разхлабва ангренажния ремък. Иначе пистовия ремък ве обтяга добре от обтегача с обтягната шаиба и при запален двигател самият обтегач обира някви вибрации сми подскача нагоре надолу.А тази шаиба която казваш че обира вибрациите коя е тази под алтернатора или дугата която се пада по-одзад
bigdady написа: Иначе пистовия ремък ве обтяга добре от обтегача с обтягната шаиба и при запален двигател самият обтегач обира някви вибрации сми подскача нагоре надолу.
Точно тук ти е проблема. Обтегача НЕ трябва да подскача! Най-вероятно имаш проблем с ролката на генератора. Провери дали не е блокирала (в едната посока трябва да зацепва, а в другата не).
На кои генератор колега на алтернатора ли имаш в предвид, днес свалих пистовия ремък и завъртях ролката на ръка и си се въртеше но в едната посока не съм я пробвал в другата но акомулатора си зарежда лампа не ми е светкала.Опасно ли е да карам известно време така дай малко повече инфо по въпроса.Благодаря предварително
Върни се в “Дизелови агрегати”