Проблем със спирачки
- djmimo89
- Автомобил: VW Golf 3 Cabriolet
- Двигател: ADZ
Проблем със спирачки
Здравейте колеги, Смених си Спирачните дискове и накладките отпред. Боядисах апаратите с обикновен спрей акрилен. Вечерта тръгвам и при спускане на по голям наклон при което бе нужно по интензивно натискане на спирачката накладките се запалиха и нямах грам спирачки. Помислих си че е от боята, спрях за малко да поизстинат и потеглих, нямаше проблем колата спираше. Обаче на следващия ден се наложи да мина същия маршрут и на същото място, същия проблем. По мой изчисления се оказва че когато загреят накладките нямам спирачки. Педала не потъва, не е по твърд или по мек. Когато са студени нямам никакъв проблем, самолеко скърцат което ме дразни естественно. Не загряват когато не натискам спирачка. Има ли вероятност накладките да са фалшиви или това се е получило от боята която се разтече когато се запалиха. Гледах из форума за подобен проблем, има но питам относно боята, да не би тя да е причинила това.
П.п. Колата е Голф 3 1.8 ААМ, дисковете са Брембо, а накладките са LPR.
П.п. Колата е Голф 3 1.8 ААМ, дисковете са Брембо, а накладките са LPR.
- miro_87_pk
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
Re: Проблем със спирачки
Вазможно е зашто не ги свалиш и ги изреи с парцал и корселин дисковете и накладките и тогава пробваи как ще е а само информативно кав размер са дисковете и на кви пари ги взе че и на мен ми се иска и колко болта са?
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Ако питаш мене ,защото са нови накладките.
И си ги презорил.
Като мине малко време според мен , проблема ще изчезне.
И си ги презорил.
Като мине малко време според мен , проблема ще изчезне.
- badov
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен тези нови накладки вече си ги опърлил и сега ще те изкарат доста по-малко отколкото трябва да ги караш 
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
спускай на скорост
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
осмисли си карането,освен ако не даваш газта до пода до всеки завой.ако спускаш спокойно не се сещам къде в България можеш да си запалиш спирачките.спускай на скорост дори да стигаш и 4000 оборота няма страшно
- chefo_
- Автомобил: vw golf 97 ubi
- Двигател:
badov написа:Според мен тези нови накладки вече си ги опърлил и сега ще те изкарат доста по-малко отколкото трябва да ги караш
мн зависи колега!в доста от слу4аите накладкатасе запе4атва и изкарват доста пове4е,понякога за сметка на диска! процедурата е сваляне и търкане с щурка! и другия път си купи меки накладки за твоите дискове ще е по добре!
- djmimo89
miro_87_pk написа:Вазможно е зашто не ги свалиш и ги изреи с парцал и корселин дисковете и накладките и тогава пробваи как ще е а само информативно кав размер са дисковете и на кви пари ги взе че и на мен ми се иска и колко болта са?
Ами незнам какъв размер са колега мисля че са 239мм 4 болта за по 25 лв на парче.
Значи досега съм минал около 700 км за 1 седмица не би ли трябвало проблема да е изчезнал. Дори днес за няма и едни 7 км като спирах от 80 км/ч за около 3 4 секунди натиснат педал и то не рязко ами нормално колкото да намаля и усетих вече че неспира така
п.п. винаги спускам на скорост просто на Арбанаси(Велико Търново) като спускаш е ужас особенно около 17.00 часа
- badov
- Автомобил:
- Двигател:
За 700км трябва да са се напаснали тея накладки.Както каза колегата, може да ги свалиш и да ги тръкнеш с шкурка.Но занапред да знаеш, нови накладки-първите 200-300км по-лекичко с педала за да се напаснат към диска и да си спираш както трябва след това 
- djmimo89
Казаха ми че накладките вече са изпечени и е хубаво да ги сменя с нови. Мисля да взема на Феродо, и тъкмо ще ги сложа и ще пътувам за Варна. Предполагам че ще се наместят за около 500 км.
п.п: Има няколко вида "Феродо" - черно, червено и зелено. Така ми казаха. Какво ще рече това.
п.п: Има няколко вида "Феродо" - черно, червено и зелено. Така ми казаха. Какво ще рече това.
- sPellBouND
- Автомобил:
- Двигател:
Миналата есен смених предни дискове и накладки на Ferodo. Дисковете са 239мм плътен с номер DDF103, a накладките FDB419 в червена кутия. Водят се Premier. Racing е в черна кутия, Thermo Quiet в сива и т.н. Цвета на кутията е според вида, но и цената е друга.
- plamenpet81
- Автомобил: Vento
- Двигател: ABS
djmimo89 написа:Казаха ми че накладките вече са изпечени и е хубаво да ги сменя с нови. Мисля да взема на Феродо, и тъкмо ще ги сложа и ще пътувам за Варна. Предполагам че ще се наместят за около 500 км.
Колегите по горе ти казаха че трябва да минеш поне 200-300 километра даже и малко повече.Говорим за градско каране.При положение че ще ходиш до Варна за тия 500 километра колко пъти ще натиснеш спирачка.
- petarkolev
- Автомобил: Jetta II 1.8
- Двигател: RP
zdravko_jett написа:спускай на скорост
- djmimo89
Добре колеги утре отивам да взема накладки. Но имам осхте един въпрос: Какво толкова се наместват тези накладки, да не би да има някакъв слой предпазен който трябва да се изтарка.
-
Петре
- Автомобил: Golf II
- Двигател:
Дисковете са ти скапани,ти си третият човек за 5 дни,който е потърпевш от такива Brembo!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”