Биодизел

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
digigi
Автомобил: Audi A6 C8 50TDI
Двигател: 2019

Мнениеот digigi » Пон 28 авг 2006 9:27

И един друг въпрос: Може ли петролдизела да се смесва с олио?

Не само че може ами и доста добре работи ДВГ! :) Имам и дизелова кола и преди 2 мес. се престраших да сложа чисто олио от Метро за 1.40лв. Съотношението стигна 40:60 % в полза на дизела. Колата утихна, работи много добре, върви също добре и понамирисва леко на пържено :D
Само ще го слагам докато позастудее защото после като се сгъсти няма да пали добре.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 28 авг 2006 9:49

Не е много добре да слагаш олио дори смисино с нафта прецаква мотора.По добре си земи био на 1.25(в раковски знам че продават)и го меси-това вече наистина е добре за колата.

Потребителски аватар
digigi

Мнениеот digigi » Пон 28 авг 2006 11:22

Не е много добре да слагаш олио дори смисино с нафта прецаква мотора.По добре си земи био на 1.25(в раковски знам че продават)и го меси-това вече наистина е добре за колата.

По-скоро биото ще ми прецака гумените уплътнения и гумените магистрали за нафтата щото моя дизел '93г :wink:
А за олиото съвсем не съм сигурен че ще прецака нещо защото преди да се навия да го сложа съм прочел доста инфо по тоя въпрос и понататък може дори да си направя системката с два резервоара(сори ама не ми се обяснява каква е тя, че е много дълго :wink: )

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 28 авг 2006 11:47

Ако е от ФВ форума и аз сам го изчел същото.Ако наистина си сложиш системата е добро.Но поне аз това което четох отлаганията от олиото скапват директно мотора!А за уплътненията от биото мисля че не е болка за умиране просто защото се скапват след 50 000 км а и едва ли ще ти излезе повече от 200 лв да смениш всички с силиконови.

Потребителски аватар
digigi

Мнениеот digigi » Пон 28 авг 2006 12:24

Инфото ми не е само от VW форума а от много английски и немски сайтове и форуми. Хората в Германия и Англия карат от доста време само с чисто или изгоряло филтрирано олио, ама ние тук нали по-късно се осещаме все... :roll:
Това със смяната на уплътнения може да дискутираме :) защото съм се замислял и аз ама не съм кой знае колко запознат с устройството на помпата. Да кажем че външните магистрали и уплътнения мога да ги сменя лесно, ама мисля че има и в помпата има разни оринги гумени, а да отварям помпата и за да сменям уплътнения сигурно е по трудно. Абе то сигурно не е трудно, ама нямам вяра на майстори и откъде да търся точно силиконови уплътнния незнам. Иначе ако стане по съм навит да си сменя всичките гумени истории и да си карам на биодизел.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 28 авг 2006 12:32

Да де аз имах предвид да се отвори цялата помпа и всичко да се изсмени-което според мен ще се наложи към 100 000 км.Иначе за маистора си прав.

Потребителски аватар
Amorphiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Amorphiss » Вто 29 авг 2006 18:33

Пичове скоро ще публикувам една схемичка за домашна преестерификация на олио която излиза не повече от 400лв.
А за чистото олио не е много желателно да се кара защото наистина при изгарянето се отделят доста нагар. Един познат слага някаква добавка за прочистването му но не знам точно каква :cry:

Потребителски аватар
triplesss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот triplesss » Вто 29 авг 2006 22:46

Пичове скоро ще публикувам една схемичка за домашна преестерификация на олио която излиза не повече от 400лв.

Това става въпрос за цялостна инсталация за производство на биодизел?...от суровината...до готовия продукт така ли? Ако е така ще е супер давай смело :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 29 авг 2006 22:53

Познаите кво ще цъфне до казана за ракия на дядо ми на село :lol: :headbang

Потребителски аватар
Amorphiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Amorphiss » Сря 30 авг 2006 9:51

Rabbit_TDI написа:Познаите кво ще цъфне до казана за ракия на дядо ми на село :lol: :headbang

Тук вече си много прав защото е горе долу подобна системата :drunk
Иначе тази система е за преестерификация на био от нерафинирано или рафинирано олио или друга изначална субстанция за производство на биодизел.

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Чет 07 сеп 2006 8:49

Ето малко за биодизела от "Дневник"
http://dnevnik.bg/show/?storyid=280726[/quote]

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Чет 07 сеп 2006 14:29

Стиви Джи написа:Ето малко за биодизела от "Дневник"
http://dnevnik.bg/show/?storyid=280726
[/quote]
Че есттвено,че така ще съветват! Все още е твърде рано да преминем към алтернативно гориво! Чакат ги загуби големите петрол-производители, ако се започне масова употреба на Биото и въобще каквато и да,няма ли завишена печалба спрямо миналата година,3-6- и 9-месечие всичко се счита за провала.Нормално е да се тръби така за биодизела

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 07 сеп 2006 14:35

Е то и за газта мнението на автопроизводителите е даже по-лошо.Ама колегите с бензинове мотори ако трябваше да карат на бенц сега 75-80% щяха да са дизели нафтата да е 2,10 ,а бензина 1,80 щото никои не го кара.Просто хората си завързват гащите да не трябва да ти оправят мотора ако нещо стане.

Потребителски аватар
Amorphiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Amorphiss » Пет 08 сеп 2006 10:22

то наистина не трябва да се кара с чист биодизел заштото вискозитета е в пъти по голям от нафтата.
Определящото при процента на смесване на био-петро дизел е вида на ГНП-то при бош е Б50 при лукас Б30 но никой не е казал че препоръчва да се кара с б100 това е приуница на доста пестеливи младежи :)

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Нед 10 сеп 2006 1:31

Подкарах и аз на олио. Добре върви и утихна мотора. Карам на смес 50:50. За сега е само опитно и налях по 10 литра, но олиото го взех на 1,59 лв. Ако ми хареса може да го напазаря от рафинерията на тънко :wink:

Върни се в “Дизелови агрегати”