Възможно ли е да имам ограничител на скоростта?
Възможно ли е да имам ограничител на скоростта?
Става въпрос за Пасат Б5.5, 1.9ТДИ, 131 к.с. Тествах го няколко пъти(все още не съм го тествал по магистралата) и 180 км/ч си ги прави без проблем.Обаче повече не иска да качи,сякаш спира да ускорява и държи оборотите. Възможно ли е да имам ограничител,щото до колкото знам на тея пасати им дават 208 максимална скорост?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Възможно ли е да имам ограничител на скоростта?
върви ли ти добре?доволен ли си?ако да за какво правиш циркове?
още повече казваш че си вдигал тази скорост НЕ на магистрала..... карай си нормално и си гледай кефа...ако искаш адреналин първо си объркал горивото,с което върви колата ти ,и след това отиди на пистата и така 

Не прявя циркове бе човек. Всеки иска да си знае потенциалът на колата. Просто попаднах на участък,който много наподобява магистрала и реших да пробвам. Тук някъде по форума бях чел,че накои хора правят по 210 с такъв пасат. Аз на 5-та стигам 3700-3800 оборота и повече не иска.И ми е малко чудно,дали пък няма нещо,което да ограничава. Иначе колата си върви добре. А ти кво толко се палиш,не знам. Знам само,че не пиша,за да се фукам или нещо такова,а да задавам въпроси,на които другите могат да откликнат. Нали все пак за това е този форум????
-
- Автомобил:
- Двигател:
аз лично съм правил на магистрала в германия с 5,не с 5.5 същия двигател автомат точно 201 по гпс повече не искаше.
идеята ми като цяло беше ако нещо те съмнява в колата отиди да ти я видят и така,може филтър да тие задръстен,може кофти горивно,като цяло колата си има мощност и си върви.
като цяло зорене точно колко може да вдигне колата е излишно,важното е да си върви добре,да ускорява добре и това е.
идеята ми като цяло беше ако нещо те съмнява в колата отиди да ти я видят и така,може филтър да тие задръстен,може кофти горивно,като цяло колата си има мощност и си върви.
като цяло зорене точно колко може да вдигне колата е излишно,важното е да си върви добре,да ускорява добре и това е.
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ами .. не е нормално да имаш такова "запушване" .. препоръчвам ти да си направиш ЛОГ-файл и да се гледа
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега не би трябвало да има проблем с този мотор да вдигнеш 210, явно при тебе има някаква причина, но тя не се открива с гадаене.Отиди при някой който разбира да ти направи логове с ваг-ком или ако ти имаш кабел си ги направи сам и ги качи в темата да поразсъждават колегите,над нещо конкретно.
- blaze
- Автомобил: Кораб Майка
- Двигател: AHF BAU
Аз пък искам да знам какво може колата ми и всяка една съм пробвал колко ги прави. За този двигател, мисля че трябва още да се изстиска. Но ВАГ-КОМ ще каже.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
agent_kowalski написа:аз лично съм правил на магистрала в германия с 5,не с 5.5 същия двигател автомат точно 201 по гпс повече не искаше.
В Пассат Б5 не се монтират АВХ/АВФ моторите. Не знам защо го даваш за пример?
Иначе по темата - би следвало топ-спийдът да е повече от 180, майка ми го кара с толкоз по магистралата, а нея я е страх да натиска докрай

- Cheater
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с АВФ(+Brezel Edition) и съм правил повече...
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
AVF и без чип прави 210км на равен път 

Е през ВАГ-КОМ нали можеше да се променя максималната скорост...само надолу ако не се лъжа. 

- blaze
- Автомобил: Кораб Майка
- Двигател: AHF BAU
the_tupan написа:Е през ВАГ-КОМ нали можеше да се променя максималната скорост...само надолу ако не се лъжа.
Нищо де, той да види дали има такъв бъг, пък после ще го маха ако иска някак...

АФН 110к.с '97 - 223км/ч по ГПС и Пасат '08 , а на таблото показваше към 215км/ч
200 би трябвало да си ги лепне без проблем на равно. Най-много съм вдигал 210км/ч по километраж по нанадолнище. По гпс сигурно ще показва по-малко.
Иди да ти я закачат на ваг-ком за евентуални проблеми.
Старото ми ТДИ беше по същия начин, 150км/ч макс и неще повече.
Иди да ти я закачат на ваг-ком за евентуални проблеми.
Старото ми ТДИ беше по същия начин, 150км/ч макс и неще повече.
- Cheater
- Автомобил:
- Двигател:
аз съм забелязал на две-три коли че има разлика от 2-3 километра по ГПС и километраж в полза на километража
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
bad_pesho написа: Аз на 5-та стигам 3700-3800 оборота и повече не иска.
Това не е нормално да не може да подминеш 4000 об/мин ,но без диагностика едва ли някой може да ти каже къде е проблема ! Малко ме съмнява някой да е слагал ограничител на лека кола !
blaze написа:АФН 110к.с '97 - 223км/ч по ГПС
Това ще да е с чип и с много смел шофьор

Върни се в “Дизелови агрегати”