Здравейте колеги!
Предстои ми пътуване до Германия по друга работа, но най-вероятно мисля да го комбинирам с закупуване на кола. Спрял съм се на Г4 АХФ, АГУ или АСЗ, но имам няколко въпроса. Колата от частно лице ли да търся или може да е от автокъща, понеже съм чувал, че Берлин е наситен с доста такива. По принцип славата на техните автокъщи като нашата ли е или практиката в България е коренно различна. Другото което ме интересува е, ако си избера дадена кола има ли къде да я закача на компютър, за да видя долу-горе състоянието на автомобила. И последното, в кеш ли се плаща или може чрез банков превод?
Купуване на Г4 от Германия
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Купуване на Г4 от Германия
Естествено че от частно лице стига да намериш подходяща кола,и да знаеш че там джамбазите стават рано и почват да четат обявите и ако има нещо на далавера докато си пиеш кафето и те вече са там...! За закачането сигурно може да стане ако се уговориш предварително със някой сервиз където да закараш харесаната кола и продавача /ако е частно лице не би трябвало да се дърпа/ да се съгласи ! За плащането вече не мога да кажа нищо !
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хубаво е да избягваш автокъщите и частните обяви в кварталите Neukölln и Kreuzberg ако държиш купената кола да те закара до вкъщи 

icoico написа:Хубаво е да избягваш автокъщите и частните обяви в кварталите Neukölln и Kreuzberg ако държиш купената кола да те закара до вкъщи
Да нямаш някакъв опит там ?

Иначе това ми грабна окото, но за тези пари ми се струва просто нереална http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да кажем,че съм ...ходил там да гледам коли
Това което гледаш е обява без данни на продавача и пощенският код е точно от Нойкьолн
Частните обяви в сайтовете за продажба на автомобили са не повече от петнадесетина процента от общия брой.От тях половината са на хора,които препродават коли в свободното си време и на измамници...като тази.

- Танков
- Автомобил: Golf MK1
- Двигател:
Задължително търси от частно лице. Но пак си е въпрос на шанс... ако имаш познати, помоли да ти помогнат с връзването към компютър, да ти дадат съвет към кой сервиз и т.н. За цената не се пазари като дърт циганин... Останах с впечатление че немците мразят това. Ако не разбираш от коли, пак с познати отиди... Моя Гошо миналата година от частно лице го взе един майстор и на ход дойде от Германия до България без проблеми..
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
За частни обяви не препоръчвам немското мобиле. Този използвай: http://www.autoscout24.de/
Приятел си купи 3 коли от дойч, от частни лица и от този сайт. Успех колега
Приятел си купи 3 коли от дойч, от частни лица и от този сайт. Успех колега

- iGolf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ще се върна малко назад(2007г) във времето около закупуването на моя Голф.Бях поканен и аз на гости в Германия(област Мюнхен-ако мога така да кажа) и бях понагласил парици за кола.Отидох аз на гости и бях споменал на аверчето че ще обиколим с него околията -150-200 км да поогледаме и му бях заръчал да дебне обявите,били те частни или автокъщи...е хора за 2 седмици Голф хубав и по евтин от тези които се предлагаха в България не видяхме.Цената им беше с по 2 хиляди евро нагоре.Аз бях с 5 и 500 за път ако намеря нещо...тц не намерих за толкова.Върнах се тук обикалях 1 месец,душих из цяла България и попаднах на мога да кажа перфектен екземпляр,който и до ден днешен не оставям ,а и той мене
Успех с търсенето колега,но и да не намериш каквото търсиш,не се хвърляй на някой курник щото бил наточен с джанти и стерео.Дано успееш да намериш своята машинка,ако ли не там ,сигурен съм че и тук има добри попадения!!!Успех

Успех с търсенето колега,но и да не намериш каквото търсиш,не се хвърляй на някой курник щото бил наточен с джанти и стерео.Дано успееш да намериш своята машинка,ако ли не там ,сигурен съм че и тук има добри попадения!!!Успех

- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
narf написа:icoico написа:Хубаво е да избягваш автокъщите и частните обяви в кварталите Neukölln и Kreuzberg ако държиш купената кола да те закара до вкъщи
Да нямаш някакъв опит там ?
Иначе това ми грабна окото, но за тези пари ми се струва просто нереална http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
Колега не се занимавай с такива обяви в който не е посочен точен адрес и телефон за контакт. Голфа на снимките изглежда много добър, но как ще го намериш из Берлин.

- PabloEscobar
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57D30O2
Няма да го намери, защото е измама.
Моят съвет е да си гледа коли в интернет. Да не очаква, че ще отиде в Германия и ще обикаля по автокъщи, а колата ще го чака там
Винаги съм се чудил, когато някой каже: "абе когато обикаляш, виж за еди каква си кола"
Няма добра/лоша кола, има добра/лоша ЦЕНА.
В крайна сметка гледаш, звъниш, питаш и си решаваш какво ще правиш.
Моят съвет е да си гледа коли в интернет. Да не очаква, че ще отиде в Германия и ще обикаля по автокъщи, а колата ще го чака там

Няма добра/лоша кола, има добра/лоша ЦЕНА.
В крайна сметка гледаш, звъниш, питаш и си решаваш какво ще правиш.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”