Здравейте!
Вчера ми се случи нещо много неприятно.Както си карах безгрижно колата, започна да губи мощност и да се опитва да гасне в движение.Дори като се опитвах да форсирам...все едно че не натискам педала на газта.После вече окончателно умрях на един светофар и обрах овациите на колегите шофъори.С бутане стигнах до вкъщи.После пробвах на място да паля:
1.Запалвам и колата веднага сама си угасва, колкото и да натискам газта.
2.Запалвам, работи 5-10 сек като трактор с ужасно тресене и угасва.
3.Запалва нормално, качва си 900 об., работи известно време така и изведнъж рязко падане на оборотите и умира.
Някакви идеи?
Проблем Г4 1.6i/74KW-AKL
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
faun63 написа:Ще пробвам довечера със спирт, цялата бутилка ли да изсипя...и да не стане по голяма беля?
спирт за горене - син на цвят, продават го по железариите, половин литър е към 3 лв, ако имаш над 20 литра в резервоара сипи 1 л. - сипвай смело ,ако е бил кръстен бензина това ще те оправи , ако е друго - лошо
Нещата стават малко по различни:
1.Днес сипах спирт, колата не е бутана от снощи-пали като пушка, веднага си закрепва оборотите на 900.Аз я настъпах няколко пъти-никакви проблеми.Така около 5 мин.После температурата се качи на около 90 града, колата се изфорсира сама, без да барам педала, смукача изключи и мотора угасна.После никакво палене....Сигурен съм, че утре като е студена пак ще се повтори същото
1.Днес сипах спирт, колата не е бутана от снощи-пали като пушка, веднага си закрепва оборотите на 900.Аз я настъпах няколко пъти-никакви проблеми.Така около 5 мин.После температурата се качи на около 90 града, колата се изфорсира сама, без да барам педала, смукача изключи и мотора угасна.После никакво палене....Сигурен съм, че утре като е студена пак ще се повтори същото
Последна промяна от faun63 на Пон 28 авг 2006 22:39, променено общо 1 път.
- spectrum
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
имах подобен проблем с Г3 и се оказа бобина смениха я направиха ми центровка на инжекциона и нещата заспаха ... ако разкачиш +са на акумулатора и изчисти натрупаните грешки и не се оправят нещата като я заведеш в сервиз може да объркаш маисторите ... може и аз да бъркам нещо обаче това е лично мнение може и да съм в голяма заблуда
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Колеги от Варна-дайте съвет на съгражданина си къде да отиде на читав сервиз,да не стане някой фал и да се окаже,че не е помпа-да не хвърля пари залудо!!!!!!faun63 написа:Кофти...ще олеквам финансово,,,в сервиза казаха---бензинова помпа сдала багажа - оригинална 436 лв. 3-4 дена доставка..за труд не посмях да питам.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”