Как да си полираме джантите.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Как да си полираме джантите.
То това или е никелирано или хромирано.101% не е полирано....
- niki7010
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mupk0 написа:То това или е никелирано или хромирано.101% не е полирано....
1001% че е полирано!
- niki7010
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това според теб,никелирано,хромирано или полирано е???!!!
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
гледал съм из разните чуждестранни форуми теми за такива изложбени коли и там казват,че е хромирано в 99% от случейте.Просто едва ли някой ще си играе като луд,при положение ,че има и лесен начин.
- niki7010
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз пък до колкото знам,за да се никелира нещо,трябва пак да е идеално почистено и гладко!След това се потапя във вана и се помеднява и чак тогава се потапя във вана с никел! Първо толкова голями вани са рядкос,предполагам не е и евтина операция,а и винаги има опасност никела да започне да се люпи! На полирания алуминии може да му се случи да помътнее само,което се оправя с паста за подръжка на хромирани и никелирани детаили която струва 5-6лв и се минават с микрофибърно парцалче!mupk0 написа:гледал съм из разните чуждестранни форуми теми за такива изложбени коли и там казват,че е хромирано в 99% от случейте.Просто едва ли някой ще си играе като луд,при положение ,че има и лесен начин.
- brabus
- R-циклопедист на VW

- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
http://www.walther-trowal.de/de/produkt ... en-detail/
Тези неща се правят с машини. Да не мислите, че немецът ще тръгне да търка на ръка.
Тези неща се правят с машини. Да не мислите, че немецът ще тръгне да търка на ръка.

- niki7010
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
brabus написа:http://www.walther-trowal.de/de/produkte/gleitschleiftechnik/rundvibratoren/mv-multivibratoren/mv-multivibratoren-detail/
Тази машинка струва към 15 000 евро,а за абразивите към нея немога да мисля!!! Колко ли джанти трябва да се полират за да и избиеш цената!!!!
- brabus
- R-циклопедист на VW

- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Ами неслучайно цената в германия за полиране на 1 (една) джанта 16 цола е около 150 евро.
- niki7010
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
brabus написа:Ами неслучайно цената в германия за полиране на 1 (една) джанта 16 цола е около 150 евро.
http://www.walther-trowal.de/de/produkte/videos/
то си е бая инсталация!!! На 7-мата картинка е клипчето за машината!
- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
brabus написа:Ами неслучайно цената в германия за полиране на 1 (една) джанта 16 цола е около 150 евро.
Аз продължавам да си мисля че такава машина може да се побългари с доста малко средства!
друга идея за болтчета и разни дребни детайли.....нещо което мисля да си направя....незнам само за абразив кво да ползвам.
Предполагам че с фракция може да се получи
е това
http://www.youtube.com/watch?v=oPe0DWHh ... re=related
gheto style all the way
- niki7010
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ZeroCool написа:brabus написа:Ами неслучайно цената в германия за полиране на 1 (една) джанта 16 цола е около 150 евро.
Аз продължавам да си мисля че такава машина може да се побългари с доста малко средства!
друга идея за болтчета и разни дребни детайли.....нещо което мисля да си направя....незнам само за абразив кво да ползвам.
Предполагам че с фракция може да се получи
е това
http://www.youtube.com/watch?v=oPe0DWHh ... re=related
gheto style all the way
За да почистиш от боклуци,ръжда и нагар,може и да стане,но за полиране.....няма да е това начина!
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
в белите страни много рядко полират.
хромирането излиза на същата цена, а покритието е много по-устойчиво и е по-лъскаво от алуминия.
хромирането на алуминий е доста сложен и дълъг процес, който изисква сериозно оборудване, много знания и най-вече пазар, който да плаща.
за съжаление все още не съм намерил фирма в България, която да се занимава с хромиране на алуминиеви джанти. Има няколко, които имат малки вани и могат да се справят с дребни детайли, но нищо повече
хромирането излиза на същата цена, а покритието е много по-устойчиво и е по-лъскаво от алуминия.
хромирането на алуминий е доста сложен и дълъг процес, който изисква сериозно оборудване, много знания и най-вече пазар, който да плаща.
за съжаление все още не съм намерил фирма в България, която да се занимава с хромиране на алуминиеви джанти. Има няколко, които имат малки вани и могат да се справят с дребни детайли, но нищо повече
- niki7010
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Petrolhead написа:в белите страни много рядко полират.