Здравейте,
искам да попитам хората с двигател AEF (1.9D) ако могат да ми кажат сериен номер на техния дехидрататор на климатика им.
Мерси.
Дехидрататор за климатик
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дехидрататор за климатик
За всичките поло-та 6N е един и същ.Номера е ( B 1H0 820 193 A ). 

- eras3r
- Автомобил: Citroen C5 2014г
- Двигател: 2 0hdi 163hp
- Контакти:
Gecatawe написа:За всичките поло-та 6N е един и същ.Номера е ( B 1H0 820 193 A ).
Мерси.
Колкото за това "за всички" полота
3 години не мога да намеря компресор за мойто, и сега се мъча и дехидрататора да намеря, че да стане като на всички полота
-
grishitu
- Автомобил:
- Двигател:
Защо да не можеш да намериш, гледам си от Русе, неможе да няма по морги или при тези който пълнят системите. Поне тук във В.Т. на няколкото места където ходих гледам по няколко компресора, но не съм любопитствувал защо са там и какъв им е проблема.
П.П. ето на какво попаднах: viewtopic.php?f=45&t=195754
- eras3r
- Контакти:
grishitu написа:Защо да не можеш да намериш, гледам си от Русе, неможе да няма по морги или при тези който пълнят системите. Поне тук във В.Т. на няколкото места където ходих гледам по няколко компресора, но не съм любопитствувал защо са там и какъв им е проблема.
Мерси за темата, но вече компресорът е при мен както и стойката от нея тема
А колкото до старият ми компресор съм на 101%, че никой от форума го няма.
-
grishitu
- Автомобил:
- Двигател:
Какъв е компресора на твойто поло, дай някоя снимка или модел. Просто от любопитство питам.
- eras3r
- Контакти:
grishitu написа:Какъв е компресора на твойто поло, дай някоя снимка или модел. Просто от любопитство питам.
Марка: Sanden SD7B10
Модел: 7176
Да поясня:
На всички съфорумници компресорите са Марка - SD7B10 МОДЕЛ: 7158
Ето ако искаш съм прикачил файл със МОЯТ старият компресор.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Колегата е напълно прав.Неговия компресор е много много рядък вид и се слага само на неговия двигател (особеността е,че тръбите излизат нагоре,а не назад,както е при стандартното Поло със стандартния 7B10).Общо взето наистина няма намиране на този.

-
grishitu
- Автомобил:
- Двигател:
АХА, разбирам. Компресора който взех аз също е SD7B10, но моделът не съм го заглеждал точно. Взех го от Поло 1.6 AEE. Можеш ли да направиш някоя снимка на компресора закрепен на колата, казваш че твоя е оригинален за модела, така ли?
- eras3r
- Контакти:
grishitu написа:АХА, разбирам. Компресора който взех аз също е SD7B10, но моделът не съм го заглеждал точно. Взех го от Поло 1.6 AEE. Можеш ли да направиш някоя снимка на компресора закрепен на колата, казваш че твоя е оригинален за модела, така ли?
Не..не е оригинален за модела..просто такъв са сложили в Италия. Иначе..ето ти снимки на старият закрепен на колата.
-
grishitu
- Автомобил:
- Двигател:
Много интересно, забелязвам 2(май и 3-тата виждам) от стойките са като на другите който съм гледал, което ме навежда на мисълта че за свеки е индивидуално. В тая фирма където са слагани творчеството е много развито. Ако имаш и други снимки ще се радвам да ги видя(ако не ти се качват тук може да ми ги пратиш на мейл-а: grishitu@abv.bg)
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
7176 се слага заводски на всички Polo-та D и SDI т.е. чистите дизели и е същия,като показания на картинката 

- eras3r
- Контакти:
zfa159 написа:7176 се слага заводски на всички Polo-та D и SDI т.е. чистите дизели и е същия,като показания на картинката
Да не искаш да ми кажеш, че на мойто поло заводски е излязло с клима? Ще се радвам ако е така.
п.с. Писах на Sanden в Италия..те ми върнаха отговор да се свържа с представителството тука в България и от него ми казаха "600 лева с ДДС" нов компресор като моят стария.

- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Ами 600лв за компресор не са много пари,в предивд,че 2-ра ръка ще го вземеш за 100 примерно,твърде вероятно ще се окаже,че тече,ще дадеш почти 200лв за ремонт и още 60-80лв за повторно зареждане и т.н. и т.н. и ще стигнеш цената на новия,само че ще си имаш стар за същите пари
Иначе пътя на преправянето и той не е осбено евтин,понеже ще сложиш другия заедно с конзола,ще ти дойдат по друг начин тръбите,ще трябва и тях да преправяш и т.н. и т.н. и то няма да е ясно накрая дали ще заработи,все па никой не ти гарантира,че другия ти компресор,който си взел,ще тръгне и заработи,понеже сега седи ез да работи и събира влага и клапана му си заминава и в този момент 
Иначе според каталозите,поне компресора ти е оригиналния за двигателя,за останалото нямам как да ти кажа,без снимка на нещата под капака
Удари 3-4 снимки и ще ти кажа дали е монтиран допълнително или си е заводски.А за компресора - по-добрия вариант е да си вземеш нов,понеже в твоя случай няма рециклиран,понеже са много голяма рядкост,иначе те са по 250-350лв.

Иначе според каталозите,поне компресора ти е оригиналния за двигателя,за останалото нямам как да ти кажа,без снимка на нещата под капака
Удари 3-4 снимки и ще ти кажа дали е монтиран допълнително или си е заводски.А за компресора - по-добрия вариант е да си вземеш нов,понеже в твоя случай няма рециклиран,понеже са много голяма рядкост,иначе те са по 250-350лв.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”