Търся тръбите на хидравликата за бус

Техническа и сервизна информация за бусовете от серия T3 - Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Търся тръбите на хидравликата за бус

Мнениеот vladobo » Пет 05 авг 2011 20:00

Бусчето е 1.6д карвеле (транспортер- незнам точно как се води)90година или малко преди това. Доколкото разбрах се води Т2. Та така , трябват ми тръбите че старите протекоха след като не бяхме палили буса 4 месеца и днес го оправихме (други проблеми)и малко преди да тръгнем му изтече маслото от хидравликата. ако някои продава или знае къде да отида да ми ги направят в събота , моля нека сподели . Ако някои продава моля да пише само ако е от София или близо до Сф(20-30км). Ако някои знае къде могат да ми ги направят да каже. Старите са свалени но са целите в ръжда и са много скапани и неискам да ги запоявам тях а да ги подменя с читави

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Re: Търся тръбите на хидравликата за бус

Мнениеот PACH » Съб 06 авг 2011 2:32

vladobo написа:Бусчето е 1.6д карвеле (транспортер- незнам точно как се води)90година или малко преди това. Доколкото разбрах се води Т2. Та така , трябват ми тръбите че старите протекоха след като не бяхме палили буса 4 месеца и днес го оправихме (други проблеми)и малко преди да тръгнем му изтече маслото от хидравликата. ако някои продава или знае къде да отида да ми ги направят в събота , моля нека сподели . Ако някои продава моля да пише само ако е от София или близо до Сф(20-30км). Ако някои знае къде могат да ми ги направят да каже. Старите са свалени но са целите в ръжда и са много скапани и неискам да ги запоявам тях а да ги подменя с читави

Не се занимавай с тях, отиди в някоя фирма където правят хидравлични маркучи и да ти ги сменят.Маркуча не гние, вътре е с метална оплетка и само остава да ти направят правилните накрайници.Като цена нямам идея как ще е, но поне един 200 лв си приготви.

Потребителски аватар
batchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batchi » Съб 06 авг 2011 5:17

Не е толко скъпо моите ги направиха и двата за 75лв.

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Контакти:

Мнениеот PACH » Съб 06 авг 2011 7:59

batchi написа:Не е толко скъпо моите ги направиха и двата за 75лв.

Всичко зависи какъв маркуч ще си избереш.В Бургас ползвам услугите на една фирма, за 30 см. маркуч и монтаж на накрайните ми взеха 30 лв.Но маркуча е с високи показатели и изобщо не се замислих.Това е маркуча за маслото на турбото, което се влива в картера.

Потребителски аватар
batchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batchi » Съб 06 авг 2011 10:50

PACH написа:
batchi написа:Не е толко скъпо моите ги направиха и двата за 75лв.

Всичко зависи какъв маркуч ще си избереш.В Бургас ползвам услугите на една фирма, за 30 см. маркуч и монтаж на накрайните ми взеха 30 лв.Но маркуча е с високи показатели и изобщо не се замислих.Това е маркуча за маслото на турбото, което се влива в картера.

Единия маркуч за високото налягане е възможно наи добрия,за него копромиси не съм
правил,а другия които връща обратно маслото е по обикновен на по ниско налягане,
Много зависи и къде ще ги поръчаш ,защото на първото място където питах ми казаха
че нямало такива накраиници, не ставало ,дори и да стане ще струва над 200лв.
После като отидох в другта фирма за маркучи за 15 мин. бяха готови срещу 75лв.,
и вече ги карам 2-ра година :beer

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Съб 06 авг 2011 19:10

Колеги намерих едно сервизче на бул. Сливница където ще ми ги направят в понеделник и 2те с еднаква здравина и изкривени както са оригиналните и със същите накрайници но чак в понеделник. Казаха ми цена 130 + - 10лв. Не ги разбрах само какъв материал ще ползват защото и тримата бяха араби и трудно им беше говоренето , но да се надявам че ще е качествен. В понеделник вечерта ще пиша за качеството на изпълнението а колкото до цената ми се стори приемлива в сравнение с другите места дето проверих. Получих оферти за поръчка от някъде си на цени започващи от 250 и оферти за заместването им с хидравлични маркучи за към 300-400лв. Ако някои се интересува точния адрес ще го споделя но след като взема тръбите и видя дали са ги сътворили като хората.

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Контакти:

Мнениеот PACH » Нед 07 авг 2011 0:11

vladobo написа:Колеги намерих едно сервизче на бул. Сливница където ще ми ги направят в понеделник и 2те с еднаква здравина и изкривени както са оригиналните и със същите накрайници но чак в понеделник. Казаха ми цена 130 + - 10лв. Не ги разбрах само какъв материал ще ползват защото и тримата бяха араби и трудно им беше говоренето , но да се надявам че ще е качествен. В понеделник вечерта ще пиша за качеството на изпълнението а колкото до цената ми се стори приемлива в сравнение с другите места дето проверих. Получих оферти за поръчка от някъде си на цени започващи от 250 и оферти за заместването им с хидравлични маркучи за към 300-400лв. Ако някои се интересува точния адрес ще го споделя но след като взема тръбите и видя дали са ги сътворили като хората.

Качи после снимки да видим как се е получило.

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Вто 09 авг 2011 21:22

Направиха ми тръбите (най- после) и днес ги взех , но ми падна батерията на телефона и неможах да снимам , но като тръгна да ги слагам ще направя снимки. Горе долу добре са се получили но на мен не ми хареса че на едната дето е за високото налягане са отрязали накраиниците от старата и са ги запоили на новата а на другата (ниското) даже на са направили удебелението както на оригиналните. С стегите ще стане и няма да изпуска но аз се дразня че не са си свършили работата както ми се искаше. Тая за "високото' е стоманена и другата медна. Цената е 140лв но никъде не намерих на друго място. Дано изкарат някоя и друга годинка.

BURKAN
Вечен БАН
Автомобил: VW T3 1.6 D AUDI A6 2.5TDI
Двигател:

Мнениеот BURKAN » Вто 09 авг 2011 22:24

Колега, аз в неделя бях при една арабела в Хаджи Димитър да ми сложи мека връзка на ауспуха. Няма по - отвратно нещо от тези резани пушки! Как се набутах. Но исках на момента да стане, защото на другия ден пътувах.

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Вто 09 авг 2011 22:32

То и аз исках на момента и затова нямах време да потърся а и никои не каза къде да отида а тея ги намерих случаино. Ама :banghead: дано поне да са ги запоили както трябва иначе нямам расови предрасъдаци , стига да са си свършили работата ,ако ще да са и африканци все ми е тая, само да тръгне бусчето. А иначе наистина малко кофти стана с това че завари мойте си накрайници и аз му обяснявам че искам да са нови тои "нема бброблем сичко наред ,това стане там, друго нема". А мамата и фалафел смотан. Ако протече ше му кажа аз "нема бброблем"

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Вто 09 авг 2011 22:34

Не заключвайте темата за да кача тея дни и снимки и да кажа наред ли е всичко и ако е , да дам и адреса (знае ли човек кога ще му потрябват тръби в събота)

geodj
Автомобил: Vw ID3
Двигател:

Мнениеот geodj » Сря 10 авг 2011 13:48

Съжалявам, че чак сега виждам темата.Преди 3 години си правих маркучи за хидравликата в Горубляне преди караулката вляво. Направиха ги на момента, изчаках около 10 минути. Цената беше доста приемлива, около лев-два на сантиметър маркуч, като имаше богат избор на маркучи според натоварването и предназначението. Магазина е специализиран за т.а.

Върни се в “T3”