Теч на антифриз, незнайно от къде
Re: Теч на антифриз, незнайно от къде
дайте снимка където точно е този тройник ? при мен проблема е следния - когато пътувам на извънградско (200-300км) губи антифриз - при каране в градски условия и по-малки разстояния няма никакъв проблем. явно когато загрее достатъчно мотора и отнякъде има изпаряване/теч ...
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Ако имаш проблем с тройника винаги ще ти тече,не само извънградско. Иначе се намира отдясно като застанеш срещу колата. Точно до въздушния филтър
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
torgata написа:дайте снимка където точно е този тройник ? при мен проблема е следния - когато пътувам на извънградско (200-300км) губи антифриз - при каране в градски условия и по-малки разстояния няма никакъв проблем. явно когато загрее достатъчно мотора и отнякъде има изпаряване/теч ...
Пак да кажа ...виж си тапите...има на ДВГ,но има и на всмукателните колектори.Виждат се само на канал.Ако е карана макар и кратко време с вода по-късно тапите ръждясват отвътре и се появяват шупли, които текат директно върху ауспуха,но само в движение когато има налягане,а течът се изпарява веднага.
-
- Автомобил: VW Sharan
- Двигател: 2001
- Контакти:
Провери ли вътре да не ти тече, под стелките дали е мокро?
- beltpeak
- Автомобил:
- Двигател:
Щом не е тройника или другите варианти изброени от колегите по-горе, се сещам само за едно друго нещо.
Да не е тапа на двигателя да ти е изгнила и да тече от там. При мен имаше подобен проблем, едвам го открих, защото едната тапа на моя двигател, която се беше скапала, се вижда чак като свалиш покритието за ангренажния ремък. От там течеше. Открих го случайно като сменях гарнитура на капака на клапаните и се наложи да се разкачи това онова.
Да не е тапа на двигателя да ти е изгнила и да тече от там. При мен имаше подобен проблем, едвам го открих, защото едната тапа на моя двигател, която се беше скапала, се вижда чак като свалиш покритието за ангренажния ремък. От там течеше. Открих го случайно като сменях гарнитура на капака на клапаните и се наложи да се разкачи това онова.
Това с една от тапите на ДВГ и на мен ми се вижда най-вероятно. Но трудно ще го провери колегата. Явно теча не е силен. Недей да сипваш от тези смески за радиатор, безсмислена работа.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
ockac23 написа:Това с една от тапите на ДВГ и на мен ми се вижда най-вероятно. Но трудно ще го провери колегата. Явно теча не е силен. Недей да сипваш от тези смески за радиатор, безсмислена работа.
Е стига глупости де....като се огледат тапите на ГОРЕЩ ДВГ(да има налягане) се вижда откъде сълзи!Но за големите тапи се гледа на канал и с лампа!
beltpeak написа:Щом не е тройника или другите варианти изброени от колегите по-горе, се сещам само за едно друго нещо.
Точно това имам предвид. В такъв случай като твоя ще виждаш водата чак когато се насъбере на ръбчето, където се пада и гарнитурата на главата. Там се изпарява при горещ двиг. Трудно ще се сетиш, че е тапа, защото не виждаш от къде сълзи без да разкачиш покритието на ремъка.
колеги, ходих на проверка на водната система в сервиза на Фолскваген тук във Варна /Автотрейд/
- не откриха течове
- карахме колата - при движение вдига 1,5 бара налягане в системата, което ми казаха че не било нормално и най-вероятно проблема е гарнитура на главата
какво е вашето мнение ?
- не откриха течове
- карахме колата - при движение вдига 1,5 бара налягане в системата, което ми казаха че не било нормално и най-вероятно проблема е гарнитура на главата
какво е вашето мнение ?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Много е възможно да е пробив в гарнитурата.
Хвани и развий свещите, подреждайки ги по реда, в който ги сваляш.
Ако някоя от свещите изглежда като чисто нова, с чистички електроди и беличък керамичен изолатор - там влиза водичката и хууубаво почиства всичко... включително и маслото по цилиндъра
Хвани и развий свещите, подреждайки ги по реда, в който ги сваляш.
Ако някоя от свещите изглежда като чисто нова, с чистички електроди и беличък керамичен изолатор - там влиза водичката и хууубаво почиства всичко... включително и маслото по цилиндъра

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”