Избор на дизелов автомобил
- ExTr3mNuQ
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Избор на дизелов автомобил
По въпроса за задния мост на Пежо 306.Сега карам такова и моста е около 250 300лв.Какви са тези цени от 500лв....
- hristov79
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател:
mccoy написа:Stivi написа:Аз бих взел най-новатаЕто още един вариант за размисъл :
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11309516759812752&f1=details
аз подкрепям Пунтото
Може да се намери 2002г за под 3000лв.
избираш м/у 9 и 16 годишна кола
При положение, че вчера се разделих с един Фиат /бензинов/ повече не искам да чувам за тази марка

Поразгледах форума на Пежо прочетох за хроничните проблеми със задния мост, което леко ми поохлади ентусиазма.
Прегледах и форума на Рено, то не е с торсион отзад, но видях че въпросния 1.5dci дава дефекти и се чупи мотора, което доста ме стресна. Остава като евентуален вариант Clio преди фейслифта със стария мотор 1.9dti
Нови възможни варианти също са:
1.VW Polo, Golf 1.9TDI или 1.9SDI
2.Astra G 1.7DTI или 2.0DTI
3.Fiesta 1.8 TD 1999-2002
... май се ориентирам към немското

Знам че са различни класове, но на мен ми трябва евтино придвижване в градски условия, като се гледа не само разхода на гориво, а като цяло разходите по автомобила.
Карам служебен Пасат 3 с 1Z мотора. Като схемата е една седмица го карам аз, една седмица колегата. Трябва ми кола за въпросната една седмица, когато съм без служебната и по тази причина не ми се дават много пари, защото през половината от времето ще стои и няма да се ползва.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Взимай от последните Голф 3 1998 - 99 със двигател AFN - 110 к.с
много по-евтина поддръжка от франсетата - и избягваш помпа-дюзата при Голф 4 , които са по-капризни към гориво , масло и с повече електроника
много по-евтина поддръжка от франсетата - и избягваш помпа-дюзата при Голф 4 , които са по-капризни към гориво , масло и с повече електроника
- SoManyRetards
- Автомобил:
- Двигател:
веселин написа:Взимай от последните Голф 3 1998 - 99 със двигател AFN - 110 к.с
Голф 3 не са ли до 97 година, включително?
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
98 и 99 имат, само че май са комбита всички.Пример колегата PabloEscobar
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Golf_Diesel_ написа:98 и 99 имат, само че май са комбита всички.Пример колегата PabloEscobar
И аз така мисля че са само комбита, но може някой произведен 97 да е обявен като 98 или 99 по регистрация !
-
- Автомобил:
- Двигател:
определено си вземи реното,за фиата не знам....като цяло прилична количка изглежда,но не съм чувал много отзиви ,особенно за по-новите.реното няма грешка и няма как да хвърлиш повече пари по него.е нали разбира се зависи до конкретната бройка,но като цяло реното да излезе по-скъно няма такъв филм.
-
- Автомобил:
- Двигател:
nebeto страшен аргумент имаш... 

- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
mccoy написа:Stivi написа:Аз бих взел най-новатаЕто още един вариант за размисъл :
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11309516759812752&f1=details
аз подкрепям Пунтото
Е какво като е 16 годишна. Пунтото е скапана кола. Аз имах пунто ама стария модел и въпреки ,че не беше разбито имаше скапана возия абе не струва. Сега имам голф3 1Z и мога да кажа (и не само аз) че е 100 пъти по добър от италянските чикии.
-
- Автомобил:
- Двигател:
samo ra4na na zavoite полото според тебе няма скапана возия?..защо сравняваш нещо от класа на поло с голф?
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
jos написа:веселин написа:Взимай от последните Голф 3 1998 - 99 със двигател AFN - 110 к.с
Голф 3 не са ли до 97 година, включително?
Не знам - аз гледам кво пише ето тук :
http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Golf
- WOB
- Автомобил: Vw Golf mk2 GTD
- Двигател: JR 1984
samo ra4na na zavoite написа:mccoy написа:Stivi написа:Аз бих взел най-новатаЕто още един вариант за размисъл :
аз подкрепям Пунтото
Е какво като е 16 годишна. Пунтото е скапана кола. Аз имах пунто ама стария модел и въпреки ,че не беше разбито имаше скапана возия абе не струва. Сега имам голф3 1Z и мога да кажа (и не само аз) че е 100 пъти по добър от италянските чикии.
абе samo ra4na na zavoite да те питам ти последно колко и какви коли имаш?
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Абе да добавя още нещо...не е лятото времето за избор на дизелов автомобил....аз умишлено изчаках февруари!!!Че иначе това дето лятото ти изглежда перфектно ,зимата може

-
- Автомобил:
- Двигател:
WOB написа:samo ra4na na zavoite написа:mccoy написа:Stivi написа:Аз бих взел най-новатаЕто още един вариант за размисъл :
аз подкрепям Пунтото
абе samo ra4na na zavoite да те питам ти последно колко и какви коли имаш?
Каква е разликата колко и какви коли е имал колегата за това ,което е писал е доста прав-по добре кола на 9 отколкото на 15 година,а италианските коли не са толкова лоши колкото ги изкарват.Аз лично за последните 13 години съм сменил 3 италиански коли и бях доволен от тях(ако е било така както ги изкарват дали щях да сменя три италианки? На трите имам навъртяни около 450-500 000 км .Ако някой има интерес мога да му покажа кое на колко съм сменял и пише на колко колометра са закупени и на колко километра са продадени(кога са спрели с ремонтите),За това кажи сега ти колко италианки си карал та питаш колко коли е смени колегата
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз мога да дам впечатления от първа ръка за дизела на реното. Днес карах цял ден чисто новата служебна Дачия Логан с този мотор 1.5 Дци. С голямо нежелание я взех днес, по принцип не се кефя да дачийките ни. НО... останах много приятно изненадан от мотора ! Даже бях впечатлен. В интерес на истината това е единственото хубаво нещо в тая кола. Много прилично ниво на шум - просто е доста тих двигател, вътре в купето почти няма вибрации (за сравнение в на баща ми AWX-a на Пасатора има повече !!!!!) на празен ход. За 1.5л. мотор страхотно пъргав, с много добре сметнати предавки, за градско това е повече от идеален двигател. Общо взето останах с много добри впечатления днес за колата. Ако имаше начин да го намърдам тоя мотор в моето купе на Джетта с две ръце съм за

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”