Бургазлии! Не ходете в "Бургас АВТО"

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Бургазлии! Не ходете в "Бургас АВТО"

Мнениеот stenly_m » Нед 07 авг 2011 20:38

Така се случи, че ходих в сервиза на Ситроен, намиращ се по пътя към Сарафово. Бившият сервиз "Лада". По лошо стечение на обстоятелствата, за което аз съм си виновен отидох там с възлагателно писмо от "ДЗИ", за да ми бъде пребоядисан целият автомобил. Няма да коментирам работата, защото снимките са достатъчно красноречиви. По-лошото, е че когато позвъних на въпросните хора, оправяли ми колата, те се правеха на луди и всяка дума им беше "колате е боядисана перфектно". След 4 месеца размотаване от тяхна страна се срещнах със собственика, който едвам смъмри "че колата не е толкова перфектна, но и чисто новите коли били със забележки". Уговорката ми след срещата беше до 3 дни да се свържат с мен за да ми каже какво са решили, защото не съм съгласен да оставям колата пак при тях. Вече чакам месец...

Нека някой колега, който има регистрация да сподели тази теми с колегите от Ситроен форума, за да не се прекарват и други хора като мен.

Уведомил съм Комисия по финансов Надзор и Комисията за защита на потребителя и чакам тяхното становище.

Снимал съм дефектите по елементите. Да не говорим, че всички гумени уплътнения са оляти с боя, огледалата не се сваляни при пръскането и основата (която е черна) е пръсната сиво. Предният капак е олят и много други забележки.

Колата е Голф 4. Цвета СИВ. Цвят, който трябва да е много некадърно направен за да си личат от пръв поглед дребни забележки.

Броня и десен калник задни

http://stasislav.snimka.bg/automobiles/boyadisvane.612236.24538024

Броня предна и капак
http://stasislav.snimka.bg/automobiles/boyadisvane.612236.24538026

Излющена боя заден десен калник

http://stasislav.snimka.bg/automobiles/boyadisvane.612236.24538039

Ръжда и надуто - десен преден калник
http://stasislav.snimka.bg/automobiles/boyadisvane.612236.24538044

Снимките са правени 3 месеца след пребоядисването на автомобила. Вие си напревете изводите качествено ли е, не е ли? Също така, въпросният "тенекджия/бояджия/професионалист" с многото си окичени в офиса сертификати...колко са заслужени.

Потребителски аватар
UnLucky
Автомобил:
Двигател:

Re: Бургазлии! Не ходете в "Бургас АВТО"

Мнениеот UnLucky » Нед 07 авг 2011 20:54

Много кофти колега, определено си има забележки! Но какво да се прави, живеем в България, и всеки гледа да претупа работата!

Аз така си карах колата на бояджия, гаражен, и когато я взех и когато се прибрах забелязах много изгоряла хартия по колата, явно е бързал да я изкара от гаража и за да изсъхне я е обгарял с огън! :screwy Още си има слюди по боята, ма за урок ще ми е да си търся качеството!

Надявам се при теб нещата да се оправят и да ти възтановят немарливите щети върху колата!

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Чет 11 авг 2011 9:23

Добре де, нали като е с възлагателно писмо трябва да подпишеш като си приемаш колата и на база на твоя подпис те да си потъсят пърите от възложителя. Като си видя колата така защо подписа?

Потребителски аватар
stenly_m
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Чет 11 авг 2011 9:36

По простата причина, че колата е сива и тогава валеше. Но първите 2 месеца имаше минимални забележки, за които нито си струваше да се занимавам, нито имаше смисъл. В последствие раждяса и се появиха тези шупли. Така, че в момента на вземането на автомобила нямаше проблеми. Единствено това олятото на предният капак беше там, но го видях в последствие 2-3 дни след това и позвъних в сервиза, но те се правеха на луди, ако бяха коректни дали съм подписал или не съм подписал според мен няма значение, а щяха като пичове да си вземат колата и да я оправят след като е омазана отвсякъде, но уви..."Колата е боядисана перфектно" :)

brum

Мнениеот brum » Чет 11 авг 2011 9:41

Ясно. Мисълта ми беше, че тяхната коректност може да се контролира с тоя подпис. Но срещу ръжда избила в последствие тоя вариант няма как да сработи ...

А това с боята на задния десен калник как се появи?

Потребителски аватар
stenly_m
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Чет 11 авг 2011 18:03

Ами не знам да ти кажа честно. Колата беше добре боядисана преди това и според мен само е пръснал отгоре старите драскотини и не е била подготвена като хората. Това е довело до ефектна на калника.

brum

Мнениеот brum » Чет 11 авг 2011 18:11

Мисълта ми е имаше ли якато вземаше колата или се появи в последствие?

Те повечето забележки изглеждат доста стабилни - примерно това на калника. Айде, дъжда може да скрие разлятото, ама пак е трябвало да огледаш колата. Т'ва на калника ще се види от космоса ...

Като цяло смятам, че и ти не си постъпил правилно в случая. Ясно е, че повечето от доверените сервизи за по-дъртички коли гледат да се отърват от тях и не работят добре. Та винаги се тръгва с едно наум към тях. При такива очевадни забележки като сниманите - не подписваш и да се спасяват. Като вали - и утре е ден :) .

Потребителски аватар
stenly_m
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Чет 11 авг 2011 18:16

Така, спор няма, но единственото което имаше беше леко олятия преден капак, другите неща ги нямаше. В последствие се появи надутото и взе да се люспи калника. Това нямаше как да се види. Не трябва да е така, дали е стара дали е нова, сервиза получи 1500 лв. което си е достатъчно скъпо боядисване, за да си свършат работата като хората.

brum

Мнениеот brum » Чет 11 авг 2011 19:06

Съгласен съм за сервизите. Но за целта трябва да попаднеш на читав сервиз. Там аз където ходих последно вземат 2000+ лева за цяла кола (Passat B5), но пък останах доволен. И тъй като парите си ги плащах от собствения джоб се бях поинтересувал къде и как за да няма недоволно. Пак има някакви дребни забележки - козметични. Но като се обадих почти половин година по-късно казаха, да я закарам и че ще ги отстранят. Е, още си я карам така и смятам, че са достатъчно козметични да не ги занимавам с тях :) .

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”