MK4 GLS

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
GOLFRevolution
Автомобил:
Двигател:

Re: MK4 GLS

Мнениеот GOLFRevolution » Чет 11 авг 2011 20:11

колега с такава кола не мисля, че някой би ти се подигравал, относно застраховките ще трябва да представяш фактури за всичко за да ти бъде признато и съответно застраховано, а честно казано не мисля че ще признаят такива от Щатите!
Колата ти найстина е МНОГО красива и заслужава да бъде на корица на списание, но така като гледам от снимките колата ти е на 2-3 пръста от земята което ме води на мисълта, че на втория метър бронята ти ще е счупена не искам да говоря за картери и т.н.
:beer

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 11 авг 2011 20:15

В Пловдив не знам как са гърбиците,но в Стара Загора ще имаш огромни проблеми,освен ако окачването ти не вдига колата на 6-7сантиметра от земята поне. Иначе колата е готина,но каско което да покрие всичко в България,едва ли ще има,защото всичкото по нея е добавено и ще се заядът доста или каското ще е голямо.Като знам бащата колко дава за неговата кола,където не е толкова ценна,за тази ще е убийствена!

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Чет 11 авг 2011 20:19

Колега, безпристрастно ще ти кажа, че колата ти не е за тук. Аз също съм собственик (вече бивш) на Голф 4-ка, която имаше само ъпгрейди по двигателя. И за всеки втори това си беше пернишки голф... Гледат с насмешка и завист 90% от по-младите. Разбирам те напълно, че си дал няколко торби с пари за визията и колата изглежда впечатляващо, но нямаме още манталитет за тези работи :?
Отделно, че е прекалено ниска. Няма да оцелее и един ден в София предната ти броня.
Застрахователите са с извинение, абсолютен ташак работа и пари от тях не чакай. Застраховката на Голф 4 с оценка 5 000лв е около 600лв. Отделно имаш гражданска отговорност за около 200лв. Но това не са пари, на фона на положените средства в автомобила!

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Чет 11 авг 2011 20:20

Прахът и камъните са ужасни в БГ, нищо общо с щатите, тука е голяма мръсотия и единсвения вариант е скъпо фолио цялостно по колата. С тоя сетъп и с дупки ще е тегаво. А застрахователите са пълни пумяри, нищо нестандартно няма да ти платят и се циганят за всяка стотинка. За съжаление това е реалността. Тук е много трудно перфектно направена кола да я опазиш перфектна.

Потребителски аватар
GTI 16V ABF
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 2.8 VR6 - AAA

Мнениеот GTI 16V ABF » Чет 11 авг 2011 20:28

simkolev написа:Съжелявам за латинеца. Благодаря ви много за комплиментите!

Снимката е от списание, но преди да го публикуват не ми позволяват да качвам повече снимки.
Имам снимки от целия build на колата но ще трябва да ги сортирам.

Много от познатите ми в БГ ми казват да не я взимам защото в България се били подигравали на тунинг и най вече на Голфове. А тук в САЩ са "German Engineering" ексклузивни коли със много голяма подкрепа и стил. Някой ми спонеа нещо за перник и Голфовете?? Положили сме много труд в колата и не искам да се навра там кадето ще я унижават. Какво мислите?

Също така, да ви питам, застрахователните компании покриват ли не-стандартни за модела части, бои, и т-н? Колко струва на месец пълна застраховка? Също как си спасявате джантите от дупките и боята от прахът/камъните по улиците?

Отново, мерси! :)

Още 1:

Изображение

Колега вземи си колата обаче се приготви като дойдеш във БГ да я гледаш на 4-три очи :wink:

А за подиграването аз мисля че на твоя голф никои няма да се подиграва прекалено добре направен е,тук се подиграват на коли дето са селски направени смисъл некадурно така да се каже :bowdown

Потребителски аватар
chiki-riki
Автомобил: Golf 2
Двигател: 1.8

Мнениеот chiki-riki » Чет 11 авг 2011 20:34

колата е меко казано Уникална ! :horror: . Ако искаш да я караш в България, доста мъки ще видиш по нашите улици, също така задължително ще трябва да я държиш в гараж, че хора всякакви :beat_butt2 :dummy:

Потребителски аватар
Огито Ангелов
Автомобил: VW Golf III
Двигател: AFT

Мнениеот Огито Ангелов » Чет 11 авг 2011 21:03

Както е споменал в първия си пост, човека има 'дигитално въздушно окачване',така че едва ли кара колата толкова ниска постоянно :idea: А за другото колегите са прави.....

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Чет 11 авг 2011 21:06

Ако ще си идваш за кратко тук.....НЕ ВЗИМАЙ ТАЗИ КОЛА СЪС СЕБЕ СИ!!!

Тук малко са хората, които уважават труда на другите!
Дори по някакъв начин успееш да я предпазиш от изумително да ги наречем...неравни пътища...то от хората няма да успееш да я предпазиш!

Колкото и да ми се иска да видя нещо подобно в България...уви е невъзможно.....има хора които могат да го направят...онея варненци са се доказали като хора с вкус, можещи и искащи...но страната ни не го позволява. :cry: :cry: :cry: :cry:

Успех и продължавай да се развиваш!

Потребителски аватар
mironti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mironti » Чет 11 авг 2011 21:10

:welcome_to_group колега голфа е уникален, просто нямам думи :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 11 авг 2011 21:26

Е, какво да ти се подиграват у Българско, като те такъв Голф са виждали само на снимки в интернет.

Аз небих я докарал тази кола в България, просто пътищата ни не заслужават такава кола. Дупки, пясък, тъпанари неможещи да карат, бордюри и шахти стърчащи по един метър.... ще я съсъпеш ако я караш тука, или някой друг тъпанар ще я съсипе.

Евала за колата и за мерака. Като имаш възможност и ти позволят качвай още снимки :) !

simkolev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simkolev » Чет 11 авг 2011 21:45

Благодаря за информацията. Колата е със дигитално въздушно окачване, аз съм дистрибутор на AccuAir. Вдига се доста, сложили сме двойни бег-ове за предницата.

Това със застрахователните компании е много зле направо не ми се мисли. Лета след 5 дена и вече съм приготвил да я прекарвам, но като гледам ще се държи в гаража и ще трябва да карам нещо друго колкото да не нараня джантите, или да и сложа 2ри сет джанти за вссеки ден. Това с фолиото за боята ще се наложи да го направя, даже го имах в предвид още тук, но започнах по друг проект и не ми остана време.

А за пресмиването, доста ще се ядосам. Помня когато купих Голфа, продаваха Лексус GS за по ниска цена. Но европейските модели имат много по голяма ексклузивност, стил, и аудитория. Ако е Америкаснко производство или нещо по не-стандартно със тунинг, веднага те смятат за "черен" (извинявам се). Ако си с Civic си като всички останали. Ако си с Европейска кола си интересен хаха. Само в България са на опаки като гледам. Голфовете били смешни. :screwy

Какво общо има Перник във всичко това? :screwy

Много благодаря за комплиментите, надявам се да пусна още снимки скоро!

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Чет 11 авг 2011 22:04

Ако списанието, за което е снимана колата е излязло преди да тръгнеш към Бг вземи повече броеве. Повярвай ще даваш автографи.
Застраховка забрави да ти направи български застраховател. Дори и с представени фактури. Може да ти вземат пари за по-високата стойност на колата, но не дай си Боже нещо да стане и ще започне ходене по мъките.
Ако не си идваш за постоянно в България няма смисъл да я докарваш в страната.
Дори да се опиташ да я продадеш, то тук в Бг тази кола е непродаваема за реалната й цена.

Потребителски аватар
golf777
Автомобил: mk2 gl 1990
Двигател:
Контакти:

Мнениеот golf777 » Чет 11 авг 2011 22:31

браво колега за старанието и средствата,който си вложил за да стане тази МК4 перфектна,те колегите са ти писали каква е реалноста в бг. Моята МК4 е ниска и бронята се надра на първия месец,а боята не изкара без драскотини дори седмица и някой тарикат си прекара ключа по вратите и предния капак.Та ако си решил да я вземаш е добре да си я ползваш за съботно-неделни разходки.

Потребителски аватар
pomeoo
Автомобил: MK3
Двигател: ABD
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Чет 11 авг 2011 22:43

ZeroCool написа: НЕ ВЗИМАЙ ТАЗИ КОЛА СЪС СЕБЕ СИ!!!

Другото, колегите преди мен са го казали!
Поздравления за положения труд по-колата! Голфа е меко казано "Перфектен" !

simkolev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simkolev » Чет 11 авг 2011 22:53

Благодаря. Далече от перфектен бих казал. Колата иска доста тапицерия по интериора. Още не съм вкарал задните гуми в правилен "фитмент" под калника. Изпъкват прекалено много. И задната броня ме дразни, иска "лип" хаха.. Проект-колите нямат свършване.

Явно ще я карам вдигната, но като гледам често съм виждал Порше, БМВ Z4 etc. доста ниски коли в БГ и ги карат постоянно.

Ще ми е жалко да я държа в САЩ на "storage" и да плащам месечно да сабира прах с месеците..

Отново мерси много за подкрепата!

Върни се в “Оптичен тунинг”