Пълнене на климатик с пропан бутан

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Re: Пълнене на климатик с пропан бутан

Мнениеот brum » Чет 28 юли 2011 15:09

Ljubon написа:
freestyler911 написа:Докато колегата ZFA159 не каже за мене си остава градска легенда.

Няма го Стефан, да хвърли малко светлина по въпроса. :banghead: Обикновено се включва в темите за климатици, ама сега сигурно... :ihaaaaa

Тая седмица е в почивка. Милен е сам в сервиза. Ама другата се връща и ще ни светне.

Потребителски аватар
Nick_axe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nick_axe » Чет 28 юли 2011 17:25

fox_vt написа:Има и трети вариант пак изпускаш от вентила но поднасяш запалка и ако пламне значи има,само дето може да стане сактлък.

не ста`а - и фреона гори :idea:

Потребителски аватар
ivan.karadenizov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan.karadenizov » Пет 29 юли 2011 15:30

Според wikipedia пропан-бутанът замества някой фреони, като използването му има еко предимства.

Но употебата му в автомобилни климатици би трябвало да е забранена, което може и да не спре някой роден "майстор" предполагам...

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 10 авг 2011 23:47

:arrow:

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Чет 11 авг 2011 2:12

Всички нови хладилници и фризери вече са с Изо-бутан.Не е точно пропан-бутан но е нещо като него :)За климатиците си не се притеснявайте.Няма начин да стане само с пълнене.Трябва да се попреправи и системата което хич не е толкова лесно и няма как да стане пред вас без да разберете.Няма да ме учуди ако и новите климатици са с този екологично чист боклук :beer

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Чет 11 авг 2011 8:20

Няма преправяне - на обикновен климатик набиват пропан бутана и човека я знае я не. По-вероятно второто, нали целта е да му вземат 40-50лв и оня да се радва, че е минал евтино.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 11 авг 2011 15:51

То пък фреона е кой знае колко скъп си мислите , ама хайде това е друга тема :D .

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Чет 11 авг 2011 21:28

Един написа:Няма преправяне - на обикновен климатик набиват пропан бутана и човека я знае я не. По-вероятно второто, нали целта е да му вземат 40-50лв и оня да се радва, че е минал евтино.

Това не е пропан бутан.За да го накараш климатика да върви така трябва да направиш и нещо по изпарителя.Дюзите са други и не става така както си го мислиш.Дано влезе колегата че да ти отвори очите scare

Потребителски аватар
batsasho1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batsasho1 » Чет 11 авг 2011 22:18

Bioside написа:
Един написа:Няма преправяне - на обикновен климатик набиват пропан бутана и човека я знае я не. По-вероятно второто, нали целта е да му вземат 40-50лв и оня да се радва, че е минал евтино.

Това не е пропан бутан.За да го накараш климатика да върви така трябва да направиш и нещо по изпарителя.Дюзите са други и не става така както си го мислиш.Дано влезе колегата че да ти отвори очите scare

Работи и то доста добре, на вентото бях с пропан-бутан и 2 години си бачка без проблем. И нямаше АБСОЛЮТНО никакво преправяне!!! А зареждането струва стотинки...

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Чет 11 авг 2011 22:31

Колеги ще използвам темата за да задам един въпрос: Преди около 2 месеца си заредих климатроника (Колата е Пасат Б5 1999г.), защото не охлаждаше добре и се мъчеше в жегите! Сега е доста добре и работи нормално, но забелязах нещо което преди не съм виждал и искам да попитам: нормално ли е след като съм карал продължително време в голяма жега с пуснат на макс климатроник и спра да кажем на бензиностанция, забелязвам че отдолу започва да капе вода, като за кратко време се образува локвичка? Благодаря предварително :beer

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Чет 11 авг 2011 22:40

Ами тогава си зареждайте с газ за запалки.Аман от този форум.Само разбирачи и търговци мошенници.Утре и аз ще го заредя моя с пропан бутан та дано да съм и аз на ниво :да:

Последна промяна от Bioside на Чет 11 авг 2011 22:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 11 авг 2011 22:40

BG_POLICE написа: нормално ли е след като съм карал продължително време в голяма жега с пуснат на макс климатроник и спра да кажем на бензиностанция, забелязвам че отдолу започва да капе вода, като за кратко време се образува локвичка? Благодаря предварително :beer

Абсолютно нормално. Получава се конденз. С по-простичко обяснение - като сложиш ледена бира на масата, около нея се получава мокро петно на покривката. mhihi
Схвана ли сега?
:beer

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 11 авг 2011 22:42

Bioside написа:Аман от този форум.Само разбирачи и търговци мошенници.

:screwy

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Чет 11 авг 2011 22:50

Ljubon написа:
Bioside написа:Аман от този форум.Само разбирачи и търговци мошенници.

:screwy

Какво се чудиш.Една свясна приказка не съм чул.Да не говорим колко боклуци съм накупил.Можел да върви с това.Думи нямам :bishop

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Чет 11 авг 2011 22:59

Ljubon написа:
BG_POLICE написа: нормално ли е след като съм карал продължително време в голяма жега с пуснат на макс климатроник и спра да кажем на бензиностанция, забелязвам че отдолу започва да капе вода, като за кратко време се образува локвичка? Благодаря предварително :beer

Абсолютно нормално. Получава се конденз. С по-простичко обяснение - като сложиш ледена бира на масата, около нея се получава мокро петно на покривката. mhihi
Схвана ли сега?
:beer

Мерси колега! Разбрах те :beer

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”