Проблем с волана Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
marchq
Автомобил:
Двигател:

Проблем с волана Голф 4

Мнениеот marchq » Пет 12 авг 2011 11:32

Здравейте колеги. От има няма 1 месец съм с стокови (дизелови) пружини на голфа. Добре се вдигна вече ходя и по чукарите с него :) Идеята за смяната беше че сменях задни тампони на носача през 5000км. Първо пробрах с оригинални лемфордер с цепки. После сложих български без цепки и те заминаха. Това за 10-12000км Сега сложих лемфордер плътни от Р32 и упоменатите пружини. При смяната на тампоните се видя и че шарнирите ми са заминали смених и тях Лемфордер 2х30лв (с отстъпка). След сглобяването на колата волана отиде на една страна и започна да телги наляво. Ходих на реглаж на предница. Същата работа само волана се изправи. Тегленето го има. Размених предните 2 гуми. Отново теглене в насрещното. Смених и задни с предни. Тегленето още си го има, но по-леко. Както и да е свикнах да държа по стабилно волана. Другото което ме дразни е че се увеличи луфта на волана. Със ниските пружини го имах, но не толкова силно. Сега с високите е по-голям. Едно време един майстор беше ми натегнал болта на кормилната рейка за да намали малко луфта (ефекта беше че луфта се понамали но и волана ми стана по твържичък) Ако карам малко по-бързичко 130-140 не мога да избягам дупка, костенурка, камък и т.н. Просто имам гаден дразнещ луфт във волана. Другите ефекти са че усещам неравностите по пътя в ръката ми, и понякога се случка по асфалтов път с надлъжно напукани цепнатини да завива сама колата (все едно карам по коловоз от сняг).
Въпросите ми са следните от какво може да е.
Накрайниците са ми ок.
Дясната кормилна щанга има лека дъга.
Баланса на гумите мисля че е ок.
Съмнявам се в кормилната рейка. Ако е тя какво да правя. "Нова" втора ръка или да рециклирам старата. И къде?
И какви пари ориентировачно да приготвя
Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с волана Голф 4

Мнениеот morfei1 » Пет 12 авг 2011 17:22

Ако си сигурен в накрайнищите външни и вътрешни, проблема ти е в рейката, чест проблем е при голф 4. Рейките на всички голфове 4-ки са еднакви, купи си втора ръка, нова е около 1000лв. Рецикрирането според мен не е вариант и ще ти излезне по-скъпо. Мисля че втора ръка рейка около 150лв ще можеш да си намериш.

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Съб 13 авг 2011 13:39

Честно казано ако се стигне до рейка втората ръка според мен не е много оферта, защото трудно може да прецениш състоянието и.

Аз лично моята я рециклирах, защото протече и вече 20К км нямам никакви ядове.

Целият ремонт на самата рейка излезе 120 лв. в Сливен. В София до Техническия ги праваят и до колкото съм чувал също са много добори, но цените със сигурност са по - високи.

П.С. Ако си убеден, че сходимостта на колата е ОК и накрайниците са в ред, силно вероятно е дърпането да е свързано с проблемът в рейката.

Потребителски аватар
marchq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marchq » Съб 13 авг 2011 15:34

niki1_j написа:Честно казано ако се стигне до рейка втората ръка според мен не е много оферта, защото трудно може да прецениш състоянието и.

Аз лично моята я рециклирах, защото протече и вече 20К км нямам никакви ядове.

Целият ремонт на самата рейка излезе 120 лв. в Сливен. В София до Техническия ги праваят и до колкото съм чувал също са много добори, но цените със сигурност са по - високи.

П.С. Ако си убеден, че сходимостта на колата е ОК и накрайниците са в ред, силно вероятно е дърпането да е свързано с проблемът в рейката.

Ами момчетата дето ми правиха реглажа на предницата ми казаха че е от рейката и ми казаха, че в Пловдив ги правили. А ти къде в Сливен е прави колко време отне? И има ли гаранция? Сливен поне ми е близко.

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Съб 13 авг 2011 16:27

Еми има гаранция да - 1 год. Иначе се намира в промишлена зона ... и отнема 1 ден .. сутринта я занесох и в 16 часа беше готова. Мога да ти препоръчам и сервиз за демонтаж и монтаж, но за да не излезе като рекалама ти си прецени. Ако имаш интерес ще намеря и телефон на хората, които се занимават с рейките.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”