как да оправя пласмасите на голф 4???

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Re: как да оправя пласмасите на голф 4???

Мнениеот icefire » Пон 30 май 2011 23:38

Колега, оригиналният цвят на пластмасите няма нищо общо с цвета, в който искаш ти да ги боядисаш. Грапавите пластмаси - жабка, конзола м/у седалките и т.н. не ги третираш никак. Може най-много една водна 800 да им минеш, но и това няма смисъл. Просто махаш гуменото фолио с коресилин, измиваш добре детайла от остатъци от покритието или парцалите, с които си търкал, после пръскаш пластификатор и после боя. Това е.

Ако искаш да стане наистина здраво и устойчиво на изтриване - пръскай с истинска боя, макар че това е по-сложно - трябва да преговаряш с бояджии и т.н.. Но ако имаш приятел с компресор - това е по-добрият вариант :да:

Потребителски аватар
ZvEr4O_MaN
Автомобил: Vw Passat B6 CR 2009
Двигател: CBAB

Мнениеот ZvEr4O_MaN » Вто 31 май 2011 5:40

icefire написа:Колега, оригиналният цвят на пластмасите няма нищо общо с цвета, в който искаш ти да ги боядисаш. Грапавите пластмаси - жабка, конзола м/у седалките и т.н. не ги третираш никак. Може най-много една водна 800 да им минеш, но и това няма смисъл. Просто махаш гуменото фолио с коресилин, измиваш добре детайла от остатъци от покритието или парцалите, с които си търкал, после пръскаш пластификатор и после боя. Това е.

Ако искаш да стане наистина здраво и устойчиво на изтриване - пръскай с истинска боя, макар че това е по-сложно - трябва да преговаряш с бояджии и т.н.. Но ако имаш приятел с компресор - това е по-добрият вариант :да:

Въпроса беше върху самия материал,защото тези детайли които описах нямат такова гумено покритие отгоре или поне с такова впечатление съм останал.В момента са съвсем леко грапава повърхност и неискам да я правя гладка.Но предполагам,че с една водна трябва да стане и да не се заглади повърхността.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Вто 31 май 2011 7:01

При Г4 и грапавите пластмаси имат покритие... за Леон не съм сигурен...

Потребителски аватар
ZvEr4O_MaN
Автомобил: Vw Passat B6 CR 2009
Двигател: CBAB

Мнениеот ZvEr4O_MaN » Вто 31 май 2011 11:49

Преди малко установих,че тези детайли които искам да боядисам 100% нямат гумено покритие.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 31 май 2011 13:21

valyo_v написа:колеги, имам едно питане относно свалянето на панела с врътките за климатика ( не е точно по темата но...). Става дума за шкода октавия 2000 година, но по снимките виждам че е като при голф 4. След като се махне пластмасовия капак около самите "врътки", как се изкарва целия блок от таблото ?! намерих 4 винтчета които го държат но след като ги освободя нещо отзад го държи ( предполагам жилата ).
Ако някой го е махал нека да пише тук или на лично.
Благодаря предварително!

Искаш да кажеш ,че само с мокри кършички си махнал софтлака?Как го направи и колко време ти отне?Аз търкам с нокти и спирачна течност и пак си е доста пипкаво.

Потребителски аватар
Краси Кунчев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Краси Кунчев » Сря 01 юни 2011 12:12

Процедурата отне не повече от 1 час. Дори мога да кажа, че беше сравнително приятно и лесно за работа. Единственото нещо е, че трябва да се снабдиш с достатъчно количество мокри кърпички.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Сря 01 юни 2011 12:18

На мен и 3 ми стигнаха :Mr Green Fun Има и друг вариант...вадиш пластмасите за половин час вън на пека и след това примерно с парцал от някаква тениска,че е малко по-готина за търкане материята и пада по-лесно отколкото с мокрите кърпички. Може даже и малко вода да добавите или да го наплюнчите mhihi

Потребителски аватар
Краси Кунчев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Краси Кунчев » Сря 01 юни 2011 20:21

За да свалиш всички пластмаси около волана трябва първо него да свалиш.Това е напълно сигурно, защото съм го правил.

pa4onka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pa4onka » Пет 05 авг 2011 9:20

колеги, да попитам ако се свали покритието на дръжките без 6курене проблем ли е ако не се сложи пластификатор а направо се обезмасли и напруска с боя ?

Потребителски аватар
Golf6000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf6000 » Съб 06 авг 2011 11:00

pa4onka написа:колеги, да попитам ако се свали покритието на дръжките без 6курене проблем ли е ако не се сложи пластификатор а направо се обезмасли и напруска с боя ?

според мен не може едно водно със финна шкурка да не ги минеш преди да пръснеш боята по тях колега първо че няма да стане добре второ че може да се улюпи боята :да:

Потребителски аватар
HristovHr
Автомобил: VW Golf Mk4
Двигател: AZD

Мнениеот HristovHr » Съб 13 авг 2011 15:48

Red`Devil написа:Ето ги и моите дръжки.
Изображение

Изображение

Сега ще свалям и лайсните по таблото, но ме притеснява дали след това няма да се разскърцат тия пластмаси...

Здравей колега,
Можеш ли да споделиш точно какъв спрей си използвал за да ги боядисаш ? Резултата при теб е удивителен !
Ще съм благодарен ако споделиш, защото и аз мисля да премина през същата процедура :)

Потребителски аватар
Golf6000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf6000 » Съб 13 авг 2011 19:46

нащи на голф 4-ката са същите спрея е черен мат за пласмасови повърхности :beer дано съм ти помогнал

Потребителски аватар
Golf6000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf6000 » Съб 13 авг 2011 19:47

и един съвет като ги пръскаш ги пръскай от по далечко да не се олее и да стане кофти

Потребителски аватар
6466
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 6466 » Вто 11 окт 2011 11:37

Колеги дано не ми се смеете на метода но ето аз как оправих моите пласмаси(говоря за тези който трябва да се махне онова гадно покритие) Ето преди това снимка.

Изображение

Съжелявам но е от телефона и не се вижда много добре при първа възможност ще кача още.Начина отнема не повече от 1 час,не ти трябва никакво разглобяване освен на по малките части там около СД-то и пепелника.Но не и цялото табло нито под волана всичко става на място.Взимате нещо вълнено (аз го правиш с един вълнен шушон) и само и единствено с плюнка!Тръенето е лесно.Знаето плюнката е мн киселинна и затова може би.

Най вероятно ви звучи смешно но опитайте мн е лесно.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Вто 11 окт 2011 13:01

Дали за свалянето не покритието ще се използва слаб разредител, разредена киселина или ще се използва слюнка, ефектът е все един и същ - сваля се покритието. Ако след това не се третира с боя, фолио или каквото и да е друго, гладката пластмаса отдолу ще се издере, ще избелее и ще се увреди от времето. Така че това не е окончателно решение ;)

ПП. Не мисля, че слюнката е помогнала като разредител. Тя съдържа ензима амилаза, който помага за разграждането на скорбяла (може и да не е така, ама така си спомням от едно време), но това си мисля, че е биохимична реакция, която няма нищо общо с гуменото покритие ;) Също така лесно става и с мокрите кърпички, дето се продават в аптеките ;)

Върни се в “Направи си сам!”