Вратите на B5 + решение

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vannkkata
Автомобил: Passat 1996
Двигател: 1Z

Вратите на B5 + решение

Мнениеот vannkkata » Сря 10 авг 2011 21:20

Преди няколко дни спряха да се отключват двете задни врати, т.е. останаха заключени. Малко след това спряха да се отключват и предните врати, все пак остана багажника... След намеса на ключар, са отворили предна дясна с ключа. Засега е единствената врата която се отключва. Четох и пробвах всичко което намерих свързано с проблема преди да разкостя вратата. Свалих кората и онова желязо зад нея но не мога да схвана кое е механизма за отключване за да сваля бравата. Ако някой може да помогне с нещо да я отворим вратата...

Последна промяна от vannkkata на Нед 18 сеп 2011 15:38, променено общо 1 път.

anatoli_velikov
Автомобил:
Двигател:

Re: Вратите на B5

Мнениеот anatoli_velikov » Чет 11 авг 2011 9:39

Доколкото знам джамбазите отключват всички врати от предна дясна, тъй като там е управляващата машинка. Ти трябва да свалиш бравата, която ти затваря вратата (не дръжката отвън). Тя е на няколко винта, имам една свалена вкъщи и ще я погледна довечера.

Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Мнениеот ivchoto » Чет 11 авг 2011 14:49

anatoli_velikov написа:Доколкото знам джамбазите отключват всички врати от предна дясна, тъй като там е управляващата машинка. Ти трябва да свалиш бравата, която ти затваря вратата (не дръжката отвън). Тя е на няколко винта, имам една свалена вкъщи и ще я погледна довечера.

Колега на служебния В5 всички ключалки са активни,кадето и да мушнеш ключа отключва и заключва,та най вероятно проблема на колегата е в комфорт модула,но нека някой по запознат или със същия проблем да сподели. :beer

Потребителски аватар
vannkkata

Мнениеот vannkkata » Чет 11 авг 2011 15:51

Имам някакво развитие. Успях да отворя шофьорската врата като подадох напрежение директно на моторчето. След разглабяне и сглабяне на бравата заключващия механизъм работи перфектно на ръка. На колата още не съм го тествал. Проблема с ключалките още откакто колата е "наоколо" е че ключа не ставаше на никоя врата вкл. багажника. Доколкото разбрах управлението на бравите е при управлението на прозорците, защото когато модула от вратата е разкачен не се случва нищо. Ако съм прав за последното, някой дали ще може да подскаже кои цветове са моторчетата на заключващия механизъм и на останалите врати :037: .
Edit:
Комфорт модула си говори със всяка врата цифрово. Във вратата влизат + и - и три тънки кабелчета които явно не са силови. VAG COM-а каза че ги няма предна лява и двете задни. По-точно ги няма бравите, защото стъклата работят. Т.е. ако съм прав във всяка врата има някакъв вид АЦП-ЦАП (ех спомени от училище) на които модула му казва отвори/затвори и т.н. Скапана кола. А се точех на ауди :banghead: .

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Нед 14 авг 2011 14:49

vannkkata написа:Скапана кола. А се точех на ауди :banghead: .

Ванка, да ти продам моя Москвич. Никога не е имал проблем с вратите, и през зимата ключалките не замръзват. При това е само на 90к км (без шмекерии). :)

Потребителски аватар
dimitar_85
Автомобил: VW Passat B5.5
Двигател: AWX 2004g

Мнениеот dimitar_85 » Пон 15 авг 2011 14:50

колега дали проблема не ти е в микроключетата.до колкото знам всичко зависи от тях(ел.стъкла,отключване,светене на плафона и т.н.)но все пак е просто предположение.все пак да каже и някой по запознат.

Потребителски аватар
vannkkata

Мнениеот vannkkata » Нед 18 сеп 2011 15:37

Макар и със закъснение, решението на проблема:
Вода в голямата кутия на комфорт модула.
Изображение

Самата платка е затворена в по-малката кутия и е абсолютно суха.
Изображение
Изображение
Едната от тези връзки ми се разпадна в ръцете. Удължаване и "запояване" на всички връзки реши проблема за близките 10 години надявам се.

Не ми се мисли ако тоя номер го направи докато си вътре. :banghead:

Потребителски аватар
basketwarrior
Автомобил: Passat B5 variant
Двигател: 1.8T APU

Re: Вратите на B5 + решение

Мнениеот basketwarrior » Съб 24 сеп 2011 17:01

Докато си вътре палиш колата и сваляш прозорците :D Браво колега за решението :beer

Потребителски аватар
snoopcar
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.9 AFN

Мнениеот snoopcar » Съб 24 сеп 2011 19:10

В няколко теми бях споделил за този проблем с въпросните снадки,браво все пак,че си открил къде е проблема.

Потребителски аватар
ittso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ittso » Нед 25 сеп 2011 0:17

Хубаво е да установиш откъде е теча. Заподозрян номер 1 е уплътнението на кутията на екуто на двигателя към купето. Номер 2 е запушена "канализация" под акумулатора. Възможно е и да е комбинация от двете.

Потребителски аватар
Chenco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Chenco » Сря 05 окт 2011 13:05

Браво на колегата.Май трябва и аз да си прегледам отводнителните дупчици докато още няма дъжд. :beer

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 06 окт 2011 19:36

Да споделя, че проблема не е винаги в модула.
Механика, електроника - всичко се разваля на бравите и вратите остават затворени без шансове да се отворят.
Така за кратко аз карах двуврат Пасат комби купе :Mr Green Fun
Решението е Ваското1 и отработения му вече стил да се завре отзад и да отвори корите, а оттам и вратата.
Не го жалете, само се прави, че му е неприятно mhihi

Върни се в “Passat”