Мнения за Пассат б5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ResistanceBG
Автомобил:
Двигател:

Мнения за Пассат б5.5

Мнениеот ResistanceBG » Нед 14 авг 2011 10:11

Здравейте колеги,

Имам намерение да си взема гореспоменатия пассат, и даже съм си харесал кой точно. Става дума за този:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Няколко неща ме интересуват за него. Първо, автоматиците на пасатите добри ли са тъй като до сега не съм имал автомат.
Карах колата, когато превключвах скоростите нищо не се усещаше (казвам го защото един друг претристваше много силно при превключване, а това до колкото знам е лошо). Втория ми въпрос е относно навигацията, не знам тая коя се води малката ли безцветната ли, не съм сигурен, но възможно ли е да се свали и да си сложа нормално радио (знам, че и това е радио просто ми трябва USB), питам, зашото виждам че е включена по някакъв начин към борд компютъра и искам да се подсигуря, че няма да се разбърка нещо.

Мерси предварително! :beer

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Re: Мнения за Пассат б5.5

Мнениеот Apokaliptiko » Нед 14 авг 2011 14:01

131 ps. е здрав мотор на нивото е на 110 коня по здравина,но автоматика лично моето мнение е не е за предпочитане/от към обслужването му и от към разход на гориво/за ходова част предполагам че нещата са ти ясни.Цената малко е засилена.На твое място бих търсил ръчното изпълнение,казвам ти го като човек който продава коли втора ръка.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Нед 14 авг 2011 14:18

Хубава е количката като цяло,не е с най-евтината поддръжка,но няма нищо изненадващо,но доста пари за почти 10 годишна кола спецялно този екземпляр.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Нед 14 авг 2011 14:25

Специално този изглежда запазен, салона му вътре изглежда добре. Един от малкото, които ми хващат окото и бих се пазарил.
Поразгледай в нета как да тестваш автоматик. Сещам се само за едно - качваш я по наклон, спираш на място и уж не трябва да тръгва надоло.

Автомата е голям кеф, стига да е ОК. Но си имай едно на ум ;)
Разхода не го мисли толкова, литър спрямо ръчната ще е.

Цената му е нормална, читавите коли не са евтини, още повече седани.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Нед 14 авг 2011 14:41

а и пасати 2003та са между 300 и 500 хиляди км ,на 150 като тази обява няма :) прилично запазените ,които са голяма рядкост са около 4500евро там,тоест тази не е такава,защото джамбазина щеше да и е сложил понт 15000лв цена тука :)

HoCuS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот HoCuS » Нед 14 авг 2011 19:05

Пич не се лъжи да даваш толкова пари за такава кола. Купих си преди 2 месеца същата на много сносна цена, която няма да коментирам (даже е със 6 степенната ръчна скоростна кутия а цената е от 4 цифри). Според мен всичко над 10 е прекалено пресилено. Скоростната кутия колкото и да ми я хвалят не я харесвам ... сравни цените - винаги с ръчни е по- скъпа колата (замисли се сам защо). ( а и това е автоматик модел преди 10 години, не е като новите сега за които четем и им се радваме).
Относно салона ще ти кажа само нещо - моя пич който ми я продаде си беше доста пушач. - след 70 лева вътрешно пране и 60 лева претапециране на седалката - не можеш да предположиш че и 1 цигара е изпушена вътре (смешна цена на фона на цената на колата). Казвам ти го да не се залъгваш от това - все пак ти иска 12 хилки.
Като кола е супер и ще си правиш кега когато шофираш, но всичко над 10 не си струва.

Успеш!

Потребителски аватар
Fifa
Автомобил: VW Passat 5.5
Двигател: 1.9 TDI AWX

Мнениеот Fifa » Нед 14 авг 2011 19:40

HoCuS написа:Пич не се лъжи да даваш толкова пари за такава кола. Купих си преди 2 месеца същата на много сносна цена, която няма да коментирам (даже е със 6 степенната ръчна скоростна кутия а цената е от 4 цифри). Според мен всичко над 10 е прекалено пресилено. Скоростната кутия колкото и да ми я хвалят не я харесвам ... сравни цените - винаги с ръчни е по- скъпа колата (замисли се сам защо). ( а и това е автоматик модел преди 10 години, не е като новите сега за които четем и им се радваме).

Подкрепям

Единственото, което не ми допадна е, че е с автоматик.
Също така малко множко пари й искат, но според мен това може да се договори с продавача.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Нед 14 авг 2011 20:11

HoCuS за автоматика не си прав.хубав е на тия пасати,здрави са кутиите,добре работят...лично аз не обичам никакви автоматици,но спецялно този не е лош.
и количките са си хубави,но вече и те остаряха и четирицифрена сума за тях е безумие.а кола на мин. 300хиляди км да е страхотна няма.

Потребителски аватар
Robocopele
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Robocopele » Нед 14 авг 2011 21:31

Колега имам бензинов автоматик, моя е от 2002 година. Задължително си облужи кутията, иначе ще имаш ядове доста. Дали ще я правиш или нова ще слагаш, цената е същата...

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 14 авг 2011 21:31

HoCuS написа:Пич не се лъжи да даваш толкова пари за такава кола. Купих си преди 2 месеца същата на много сносна цена, която няма да коментирам (даже е със 6 степенната ръчна скоростна кутия а цената е от 4 цифри). Според мен всичко над 10 е прекалено пресилено. Скоростната кутия колкото и да ми я хвалят не я харесвам ... сравни цените - винаги с ръчни е по- скъпа колата (замисли се сам защо). ( а и това е автоматик модел преди 10 години, не е като новите сега за които четем и им се радваме).
Относно салона ще ти кажа само нещо - моя пич който ми я продаде си беше доста пушач. - след 70 лева вътрешно пране и 60 лева претапециране на седалката - не можеш да предположиш че и 1 цигара е изпушена вътре (смешна цена на фона на цената на колата). Казвам ти го да не се залъгваш от това - все пак ти иска 12 хилки.
Като кола е супер и ще си правиш кега когато шофираш, но всичко над 10 не си струва.

Успеш!

малко приказваш неподготвен и като собственик на два такива пасата мога да заявя ТВЪРДО че автоматика е лукс за бели хора.втори собственик съм на Б5.5 с шест скорости и си стои в бг за ваканции (сега е само на 180000км)имам същия Б5.5 типтроник който е за ежедневна употреба тук във френско и съм му навъртял над 300000км само аз (имам го от 5години)лично мение ,ама от автомат по хубава екста НЯМА............
п.п хубава и евтина кола НЯМА

Потребителски аватар
ResistanceBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ResistanceBG » Пон 15 авг 2011 1:03

Благодаря ви за отговорите, парите не са голям проблем, важно ми е да е читава а тази изглежда така... Някой може ли да каже нещо за радиото

Потребителски аватар
vwtaz
Автомобил: Passat 3BG
Двигател: AVF

Мнениеот vwtaz » Пон 15 авг 2011 8:30

За радиото може да се каже че е хубаво, дискове за навигацията отдавна не се произвеждат, ако смениш или откачиш акумулатора задължително трябва да имаш кода за активация, защото има вариянт да го изхвърлиш както направих аз/ личен опит /. Относно цената, доста е засилена, както казаха колегите по горе, преди да предприемеш каквито и да е действия по закупуване направи диагностика и ако се съгласи собственика логфайлове задължително на ход не на място щото после лошо, я турбина я дюзи което си е цифра. Друго, което се забелязва на първо четене разлика във фаровете левия чист и нов десния с олющен лак , замисли се за причината. Колкото до автомата ако е подържан нема проблем , но ако не е тогава лошо.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 15 авг 2011 9:05

много внимателно гледай и успех...такъв пасат на по-малко от 300хиляди внесен няма,и на тая цена,ако наистина е на 100хиялди ще му искат 15к лв. гледай му всичко.аз не бих дал четирицифрена сума за нещо сцепено от каране.бих си взел нещо по-евтино така и така ще е сцепено ,но поне го почвам отвсякъде с ремонтите и накрая ще се получи.и дадените пари ще са същите сигурно,но поне знам че е бетон :)
иначе кеф цена няма,така че успех с покупката :)

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 15 авг 2011 9:08

Колегата е прав за фаровете, виж каква е причината просто за твоя информация. Дори и да е бил ударен леко, ако е направен като хората не би трябвало да имаш проблем. Иначе на пръв поглед изглежда добре. Цената ти ще си прецениш дали те урежда. На мен лично също ми се вижда малко висока, но от друга страна си има всичко-винтки, застраховки, регистрации...
Лично аз не съм привърженик да променям много неща по автомобила и за това не сменях радиото, а сложих т.н. Xcarlink-устройство, което радиото приема като CD, подобно на това - viewtopic.php?f=11&t=97547&hilit=%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BA USB-то чрез удължителен кабел съм го извел на централната конзола, под аварийките (на снимката в гаража се вижда) Така си запазих най-големият кеф да не мъкна постоянно панели на радио, ставам и тръгвам. Освен това осветлението и дизайна се запазват.
При мен лично когато махна акумулатора, после го закача радиото си иска код. Ако обаче загася радиото и запаля колата след това радиото си тръгва без код, явно разпознава пина на ключа. (за уточнение-имам си код, но никога не съм го ползвал)

Потребителски аватар
ResistanceBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ResistanceBG » Пон 15 авг 2011 10:48

Ами аз я разгледах на живо и не видях разлика в фаровете... Може да е нещо от снимката. А иначе въпросът ми за радиото е, тъй като на една от снимките видях "Rock FM1" предположих че радиото е свързано с борд компютъра, и за това се чудя възможно ли е ако сложа нормално радио нещо да се прецака или да не показва правилно

Върни се в “Passat”