та гърция е близо,притеснение може да имаш само ако почне даго яде и да му спадне нивото,ти няма да ходиш до Испания,ще и навъртиш 600-700км
нали е на 9000км идеално като се върнеш щего смениш
тва вече вманиачаване твоето
Пътуване извънградско при 9000км на маслото...
- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
Re: Пътуване извънградско при 9000км на маслото...
Бързият написа:GodLike написа:Бързият написа:Дали 500 км. извънградско или 500 км. градско каква е разликата.
Виж дали е в норма и карай смело.
500км извънградско ги взимаш за 6 часа, а градско за 16, т.е 10 часа повече работа на мотора.
Да забравих че двигателя се засича на мото часове, а не на километри![]()
В Италия не знаят къде са им пробките и пръчките за проверка на тия варели, а тука понеже са "нови" им засичаме маслото до минути за смяната![]()
Айде аман от глупости колеги. Карай смело и после сменяй маслото, ако нямаш пари продължавай да караш смело. Еб@ти корубите дето им припадате толкова, ставате роби на ламарина
Не съм роб на нищо, още по-малко на колата, само ти отговорих на въпроса каква е разликата м/у 500 км градско и 500км извънградско

- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
И аз ти отговарям, че на купчината старо желязо под капака й е все тая времето. Темата като цяло е безсмислена. Просто ми стана смешно с тия часове
Глупава практика е колата да се "стяга преди дълъг път". И колко е този дълъг път ? 500 км. до морето
Които се навъртат с нормално каране за една седмица "на къси разстояния". През тия 500 км. където и да караш може да ти изпадне шарнир или да блокира мотора. Всичко е късмет, каране му е майката 
Глупава практика е колата да се "стяга преди дълъг път". И колко е този дълъг път ? 500 км. до морето

- величков
- Автомобил: VW vento
- Двигател: ahu-1996
Бързият написа:
Глупава практика е колата да се "стяга преди дълъг път". И колко е този дълъг път ? 500 км. до моретоКоито се навъртат с нормално каране за една седмица "на къси разстояния". През тия 500 км. където и да караш може да ти изпадне шарнир или да блокира мотора. Всичко е късмет, каране му е майката
те това е голата истина

-
bojilov11
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,имам една доста глупава,но по моему понякога полезна философия: колкото повече се вглеждаш и се стараеш всичко да е перфектно,толкова повече проблеми ще имаш. Не искам колегите да ме сметнат за мърляч,обичам си колата,но между 9,10 или 12 х.км. едва ли има разлика в смазочната способност на маслото. Винаги имай в предвид,че с всеки изминал ден обедняваш заради колата си,така че стъпвай и на врата и не му мисли!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
bojilov11 написа:Колега,имам една доста глупава,но по моему понякога полезна философия: колкото повече се вглеждаш и се стараеш всичко да е перфектно,толкова повече проблеми ще имаш. Не искам колегите да ме сметнат за мърляч,обичам си колата,но между 9,10 или 12 х.км. едва ли има разлика в смазочната способност на маслото. Винаги имай в предвид,че с всеки изминал ден обедняваш заради колата си,така че стъпвай и на врата и не му мисли!
Има!!!...и точно там е най-голямата разлика!Прочете малко преди да пишете!!!
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
joker написа:bojilov11 написа:Колега,имам една доста глупава,но по моему понякога полезна философия: колкото повече се вглеждаш и се стараеш всичко да е перфектно,толкова повече проблеми ще имаш. Не искам колегите да ме сметнат за мърляч,обичам си колата,но между 9,10 или 12 х.км. едва ли има разлика в смазочната способност на маслото. Винаги имай в предвид,че с всеки изминал ден обедняваш заради колата си,така че стъпвай и на врата и не му мисли!
Има!!!...и точно там е най-голямата разлика!Прочете малко преди да пишете!!!
Aбе то че има,има и спор няма,ама вие в голям филм го вкарахте човека че на 13 годишната черупка ако не и смени маслото
веднага,кой знае какви беди ще го застигнат до морето и обратно
Черна сила е надвиснала над теб колега,или сменяй маслото веднага или принца на мрака ще я отведе в най последния кръг на Ада

Колега, мойта макина е на 9300 км от последната смяна, обаче мисля да ходя и до София и до Варна в рамките на август без да сменям маслото. С това масло съм карал до 14 000км. никакви ядове. Мисля, че и това има значение. Мисля и че притеснението ти е напразно.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм я чел въпросната статия заради която е темата.
Ставаше дума за бензинови мотори.
Идеята беше следната. При студения старт, особено при по-ниски околни температури има конденз по цилиндрите а и ЕКУ-то обогатява повече сместа и малко количество бензин и вода се смесват с маслото. Това не е проблем ако колата после работи поне 30 минути или измине 15км, защото той се изпарява. Ако обаче навъртяния пробег е предимно от кратки и къси преходи, съчетани със предимно студени стартове, то е доста вероятно маслото да е поразредено след няколко хиляди км, което естествено му понижава характеристиките, особено при високи натоварвания и температури, като най-общо масления филм започва по лесно да се къса. Та след едно такова дълго предимно градско каране, като я изкараш после на магистралата на 4-5000 оборота няколко часа и това изхабява мотора. Извода беше че е по-добре да се смени маслото ако е на средата на интервала си след предимно градско и ви предстои път примерно към Италия (статията беше немска). Изследването беше на Шел, бяха отваряли и мерили изхабявания и т.н.
По същата тая причина и в книжката на колата си пише, че при предимно градско каране се сменя на 1/2 от интервала, ама никой не го спазва (или сме малцина).
Колегата с буса на аватара - не знам от къде го измисли това, че на междуградско са ниски оборотите.. Аз лично много повече я пиля по изпреварвания, баири и т.н. от колкото в града.. Отделно при 120-130-140 на колко оборота ти е мотора ми е интересно ако нямаш 6-та скорост?
Ставаше дума за бензинови мотори.
Идеята беше следната. При студения старт, особено при по-ниски околни температури има конденз по цилиндрите а и ЕКУ-то обогатява повече сместа и малко количество бензин и вода се смесват с маслото. Това не е проблем ако колата после работи поне 30 минути или измине 15км, защото той се изпарява. Ако обаче навъртяния пробег е предимно от кратки и къси преходи, съчетани със предимно студени стартове, то е доста вероятно маслото да е поразредено след няколко хиляди км, което естествено му понижава характеристиките, особено при високи натоварвания и температури, като най-общо масления филм започва по лесно да се къса. Та след едно такова дълго предимно градско каране, като я изкараш после на магистралата на 4-5000 оборота няколко часа и това изхабява мотора. Извода беше че е по-добре да се смени маслото ако е на средата на интервала си след предимно градско и ви предстои път примерно към Италия (статията беше немска). Изследването беше на Шел, бяха отваряли и мерили изхабявания и т.н.
По същата тая причина и в книжката на колата си пише, че при предимно градско каране се сменя на 1/2 от интервала, ама никой не го спазва (или сме малцина).
Колегата с буса на аватара - не знам от къде го измисли това, че на междуградско са ниски оборотите.. Аз лично много повече я пиля по изпреварвания, баири и т.н. от колкото в града.. Отделно при 120-130-140 на колко оборота ти е мотора ми е интересно ако нямаш 6-та скорост?
провери дали има ако няма долей и газ пук после ще го сменяш 
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Карай смело и не му мисли... 
Само не спомена вискозитета на маслото и неговата марка...

Само не спомена вискозитета на маслото и неговата марка...

- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Като му дават да се сменя на 12-15хиляди не разбирам какъв е проблема да го закръгли на 10 хиляди пък било то и извънградско.Лично аз сменям на около 13 и нямам проблеми.
Лично мнение.
п.п С какво масло караш.
Лично мнение.
п.п С какво масло караш.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Христо, още малко да беше почакал и темата щеше да стане на година.
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Даже не съм погледнал
.
Понеже беше в активни.
Понеже беше в активни.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”