Имах проблем преди известно време и ми вдигнаха колата от пред блока едва ли не, тъй като съм бил спрял на общинска тревна площ. ВСИЧКИ спираме там откакто се помня, но явно вече зачестяват проверките и днес отново намерих жълт лист на предното стъкло.
Този път не са ми вдигнали колата, а само са ми написали "призовка" да се явя в общината в 3-дневен срок или ще ми бъде съставен акт. Разбрах, че тези актове са много дебели 300-500лв, което е направо скандално!!! Спирам до блока си и ми налагат глоба, всеки ден там има по 200 коли...
Интересува ме дали някой може да ми помогне с информация като какво ще стане ако не се явя изобщо, има ли шанс да се отърва без нищо? Какъв акт ще ми пишат като отида и може ли да ми го напишат, да не го платя... Към данъка на колата ми ли ще отиде глобата, помогнете с каквото знаете ако има някой минал през това, не съм единствения със сигурност!
Вдигнаха ми колата
Re: Вдигнаха ми колата
Ако се явиш в този срок, глобата ти е 40 лв за тревна площ и 20 лв за тротоар. .Имам познати с такива актове от повече от 2 години и досега не са имали никакви проблеми..Това са шибаните общинари ( с извинение). Чудят се как да напълнятр хазната предизборно.Моят съсед такъв скандал им вдигнал в общината, че ония му скъсали призовката
.( Поне така ми разправяше
)
Когато общината осигури достатъчно паркоместа, тогава ще си плащам като поп.Стига с този рекет!

Когато общината осигури достатъчно паркоместа, тогава ще си плащам като поп.Стига с този рекет!
Последна промяна от Bobi85 на Нед 14 авг 2011 10:09, променено общо 1 път.
ще платиш между 20 и 50 лева, в противен случай може и да пишат акт на собственика на колата, който ще си зависне в общината. В момента, в който решиш да ползваш някаква общинска услуга, ще трябва да си го платиш, за да бъдеш обслужен. С лихвите разбира се.
А относно паркирането: тротоарите и зелените площи не са парко места. Сигурен съм, че по-голямата част от живеещите в нея ще се съгласят с това. Общината не е задължена да осигурява такива (или поне докато мнозинството живущи не го промени). Ако не ти харесва общината - имаш право да я смениш с такава, която отговаря на твоите изисквания.
А относно паркирането: тротоарите и зелените площи не са парко места. Сигурен съм, че по-голямата част от живеещите в нея ще се съгласят с това. Общината не е задължена да осигурява такива (или поне докато мнозинството живущи не го промени). Ако не ти харесва общината - имаш право да я смениш с такава, която отговаря на твоите изисквания.
А няма ли вариант, в който не ми се създава акт в общината и не ми се налага да плащам нищо?
Например един ден като купя нещо или продам и т.н. ще ми трябва общината, но това ако излезе да подавам жалби и т.н. да речем, защото не съм го получил изобщо?! Какъв е шанса да намеря някакво хвърчащо листче под чистачката, опцията да не го видя изобщо е толкова възможна, че как може дори да го оставят така...
Например един ден като купя нещо или продам и т.н. ще ми трябва общината, но това ако излезе да подавам жалби и т.н. да речем, защото не съм го получил изобщо?! Какъв е шанса да намеря някакво хвърчащо листче под чистачката, опцията да не го видя изобщо е толкова възможна, че как може дори да го оставят така...
Тим хем искаш да топнеш чушката, хем и метър да минеш!Българска работа! Най-евтиният ти вариант ще ти излезе 40 лв, ако нямаш някой познат в общината..
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Bobi85 написа:Аз лично нямам познати, на които са им писани такива актове...Познавам и такива, които имат такива от повече от 2 години и досега не са получили никакви актове...Моят съсед такъв скандал им вдигнал в общината, че ония му скъсали призовката.( Поне така ми разправяше
)
Е тва не го разбрах

Колега,след като си в нарушение следва да си платиш.Щом не искаш да плащаш не паркирай в зелените площи! Знам,че не достигат места за паркиране,но това не оправдава нарушенията!
Прав си,колега!Написал съм го малко неразбрано.Аз не паркирам на тротоари и зелени площи.Просто исках да изразя възмущението си от рекета, който се опитват да ни наложат.
А иначе тези актове са си общински,т.е. не се отразяват в КАТ.А и това дали ще ти напишат акт зависи от кефа на кмета или общинаря, който отговаря за тях.Има приятели,които са си намирали такива листчета под чистачката, обаче след години, когато си продаваха имотите нямаха никакви актове в обшината.
А иначе тези актове са си общински,т.е. не се отразяват в КАТ.А и това дали ще ти напишат акт зависи от кефа на кмета или общинаря, който отговаря за тях.Има приятели,които са си намирали такива листчета под чистачката, обаче след години, когато си продаваха имотите нямаха никакви актове в обшината.
- DarkForce
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте
надявам се да доживея времето когато тротоарите ще са за хората, зелените площи за цветята и колите ще се спират и паркират само на определените за това места, както е в нормалните държави !!
И подобни реплики, че е рекет, когато нарушиш закона и ти наложат справедливото наказание за това няма да съществуват в битието и съзнанието на Българина !!!
Дали ?
надали
п.с
общината по никакъв начин не е задължена да осигурява места за паркиране на никого !!!!
Свободното паркиране, както е сега извън сините зони е достатъчен, но неоценен жест от страна на общината, което трябва да се премахне - на общински улици , булеварди и терени - само платено !!!
На който не му оттърва - градски транспорт или велосипед !!!
поздрави
надявам се да доживея времето когато тротоарите ще са за хората, зелените площи за цветята и колите ще се спират и паркират само на определените за това места, както е в нормалните държави !!
И подобни реплики, че е рекет, когато нарушиш закона и ти наложат справедливото наказание за това няма да съществуват в битието и съзнанието на Българина !!!
Дали ?
надали
п.с
общината по никакъв начин не е задължена да осигурява места за паркиране на никого !!!!
Свободното паркиране, както е сега извън сините зони е достатъчен, но неоценен жест от страна на общината, което трябва да се премахне - на общински улици , булеварди и терени - само платено !!!
На който не му оттърва - градски транспорт или велосипед !!!
поздрави
- versace
- Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
- Двигател: 320 CDI 224 Hp
Milosha написа:А няма ли вариант, в който не ми се създава акт в общината и не ми се налага да плащам нищо?
Има такъв вариант и той е да спреш да паркираш колата си на места, които не са асфалтирани. Тревните площи не са за коли...нали. Плати си глобата, че да ти държи страх и следващия път ще се замислиш къде и как паркираш.
- RANOPILE
- Автомобил: VW Polo 2F
- Двигател: AAU 1994
Когато няма къде да паркираш на улица или паркинг се налага да спреш където спират всички останали или тротоар или тревна/кална площ. И това не го правят всички заради тарикатлъка, ами просто защото няма как да си спират колите във въздуха и се налага да с използват удобните за това места. И съм сигурен, че всеки, който шофира би разбрал колегите си паркирали по такъв начин. А пешеходците може и за велики да се мислят, но когато няма къде да спират колите започват да спират по тротоарите. И много добре в общината знаят по колко коли са регистрирани и че няма как свободните легални паркоместа да поберат всички налични автомобили(пък да не говорим и че има много коли с чужди(несофийски) регистрации, заради келепира да плащат по-малка гражданска...). И нека и от общината не се правят на идиоти, а да вземат малко да помислят(и разбира се направят нещо) как да бъде решен един от най-големите проблеми на общината: Липсата на достатъчно паркоместа!
- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
Бегай в общината и плащай, преди глобата да е станала акт. Рано или късно ще си ги платиш. Взе да минава времето на "разсеяните"
Щом аз мога да вървя три пресечки за да стигна от колата до блока и обратно, значи всеки може. Живея в блок, нямам лично парко място, значи се замислям сериозно преди да закупя кола! Като няма къде да спреш - няма кола. Мечтая за мига, когато това ще е облечено в закони!
Щом аз мога да вървя три пресечки за да стигна от колата до блока и обратно, значи всеки може. Живея в блок, нямам лично парко място, значи се замислям сериозно преди да закупя кола! Като няма къде да спреш - няма кола. Мечтая за мига, когато това ще е облечено в закони!
- milski
- Автомобил: Vokswagen Passat B3
- Двигател: RP 1.8 Mi
Ще се отклоня от темата,но като чета отговорите на някои колеги ме хваща леко яд.Защо да не е задължение на общината да осигури паркоместа.При положение,че си плащаш данъците и таксите в тази община би следвало и Общината да помисли за твоето удобство.Лятото се сещат,че улиците са тяхна собственост,а зимата когато трябва да се чисти какво правят.Същите тези малки квартални улици остават заринати със сняг.Не стига че прехвърлиха отговорността за почистването на тротоарите на гражданите ами...Не е честно.И не че се заяждам,ама като отидете на съборите в Крушуна и Рожен,много ми е чудно къде спирате колите си?Има и други начини да попълнят бюджета си,но не като тероризират гражданите.
- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
Има закони и наредби. Съвсем съзнателно биват нарушавани! Да, общината трябва да се грижи за жителите си. Като виждаш, че няма места, що си купуваш кола? Да, по-удобно е с нея. Мен и с 8 метрова секция в хола ми е по-удобно, ама нямам. Щото в хола няма място за такава.
п.п. само един пример ще дам за промяната на мисленето на хората.
Когато всеки ден стотина автомобила пред блока осъмваха с честитки, народа се взе в ръце, научи се да паркира перпендикулярно, а пред тях се редят успоредно по три реда коли, оставени на свободна и без ръчна. Така ако ти пречи някой - избутваш го и си минаваш.
Тревните площи и тротоарите са в голяма степен свободни.
п.п. само един пример ще дам за промяната на мисленето на хората.
Когато всеки ден стотина автомобила пред блока осъмваха с честитки, народа се взе в ръце, научи се да паркира перпендикулярно, а пред тях се редят успоредно по три реда коли, оставени на свободна и без ръчна. Така ако ти пречи някой - избутваш го и си минаваш.
Тревните площи и тротоарите са в голяма степен свободни.
- milski
- Автомобил: Vokswagen Passat B3
- Двигател: RP 1.8 Mi
Не искам да споря.Безсмислено е,а и всеки е прав донякъде.Мисълта ми беше,че едва ли не гражданите имат задължения,но не и права.И аз ще дам един пример.По принцип съм от Варна.Та там,на нашата улица се паркираше спокойно и си оставаше още място.Колата си я паркирах пред нас без затруднения.Но в рамките на 4 години построиха 3 кооперации,за които Общината е взела сумати пари за разрешителни и пр.Партерът на всяка една от тях е търговска площ и вече дори и през деня трудно можеш да си намериш място за паркиране.Това означава ли,че трябва да си продам колата?Просто Общината трябва да помисли.Правят се градоустройствени планове по тази причина.За всичко ли трябва да мислим ние,а не тези които получават заплати от нашия джоб?
- blaze
- Автомобил: Кораб Майка
- Двигател: AHF BAU
Законодателство.... това е проблема. Нито шофьорите са виновни, че спират където намерят, нито пешеходците са виновни, че се налага да ходят по улиците като добитък.
Не искам да конкретизирам, но бях в град (и 100% не е единствения) където със закон е въведено, че при строеж на каквато и да било жилищна сграда, строителя и архитекта са длъжни да съобразят броя на местата за живеене с броя на парко местата (на 3-ма души - 1 парко място). А за бизнес и търговските сгради го смятаха нещо от сорта: броя на служителите + 50% от потенциалния капацитет на сградата. Това са задължителни парко места напълно свобони за ползване от гражданите. И ОБЩИНАТА Е ДЛЪЖНА ДА ГО ПРАВИ!
Толкова ли е трудно ???? Не мисля!
Ама като може да си направи едно заведение или каквото и да било и да пие парички, защо да се дава ей така земята. На собствениците на автомобили да се прибави 1-2лв данък, но където и да отидеш да имаш права, да ти ги зачитат и да има къде да си оставиш колата спокойно.
.....усещате ли колко теми вече има с въпроса: "Отивам еди къде си, къде да си оставя колата? "
Много ОФФ-Топик изляхме, аз имам съвет към колегата.
Вдигни скандал в общината. Аз бих направил див скандал, но не на служителките, а на съветниците или на кмета ако трябва. Нужно ли е половината град да се излее в общината за да се сетят? СЪБЕРИ ПОДПИСКА ссъс съседите и т.н. пребройте колко места има и колко хора живеете там, с колко автомобила. Направете една равносметка подписана от всички шофьори и семействата им и внесете искане в общината. Просто по законов ред може много кофти да ги погъделичкате там, където най-малко им се иска. Аз съм на принципа, лекичко и законно, през вратички и шубраци да постигнеш целта. Тогава няма какво да се оправдават!
Не искам да конкретизирам, но бях в град (и 100% не е единствения) където със закон е въведено, че при строеж на каквато и да било жилищна сграда, строителя и архитекта са длъжни да съобразят броя на местата за живеене с броя на парко местата (на 3-ма души - 1 парко място). А за бизнес и търговските сгради го смятаха нещо от сорта: броя на служителите + 50% от потенциалния капацитет на сградата. Това са задължителни парко места напълно свобони за ползване от гражданите. И ОБЩИНАТА Е ДЛЪЖНА ДА ГО ПРАВИ!
Толкова ли е трудно ???? Не мисля!
Ама като може да си направи едно заведение или каквото и да било и да пие парички, защо да се дава ей така земята. На собствениците на автомобили да се прибави 1-2лв данък, но където и да отидеш да имаш права, да ти ги зачитат и да има къде да си оставиш колата спокойно.
.....усещате ли колко теми вече има с въпроса: "Отивам еди къде си, къде да си оставя колата? "
Много ОФФ-Топик изляхме, аз имам съвет към колегата.
Вдигни скандал в общината. Аз бих направил див скандал, но не на служителките, а на съветниците или на кмета ако трябва. Нужно ли е половината град да се излее в общината за да се сетят? СЪБЕРИ ПОДПИСКА ссъс съседите и т.н. пребройте колко места има и колко хора живеете там, с колко автомобила. Направете една равносметка подписана от всички шофьори и семействата им и внесете искане в общината. Просто по законов ред може много кофти да ги погъделичкате там, където най-малко им се иска. Аз съм на принципа, лекичко и законно, през вратички и шубраци да постигнеш целта. Тогава няма какво да се оправдават!
Последна промяна от blaze на Пон 15 авг 2011 13:24, променено общо 1 път.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”