Централно отключване с магнити.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
v_angelovv
Автомобил:
Двигател:

Централно отключване с магнити.

Мнениеот v_angelovv » Пон 15 авг 2011 1:06

Здравеите колеги чувал съм за някакво централно което е с мъгнити смисъл самите врати нямат дръжки а се отварят с дистанционно.Натискаш отключва и силния магнит избутва и отваря вратата.Значи не ми е мн ясно дали е така ако може някой зпознат да пише и да обясни по подробно как стоят нещата .:)

Kristian Radoslavov
Автомобил:
Двигател:

Re: Централно отключване с магнити.

Мнениеот Kristian Radoslavov » Пон 15 авг 2011 1:09

Това звучи интересно и аз бих искал да разбера :)

Потребителски аватар
vesko_sr
Автомобил: vw passat b4
Двигател: ADZ 1995

Мнениеот vesko_sr » Пон 15 авг 2011 13:45

Машинките за централно заключване, които се продават в комплекти също са на принципа на електромагнит. Предполагам, че това имаш в предвид. Във форума имаше колеги, които бяха правили такова отваряне именно с тези машинки. Просто вместо да я захващаш за лостчето за заключване, ще я хванеш към лостчето за отваряне на бравата и когато го дръпне, вратата ще се открехне сама. Можеш да си купиш такъв комплект от магазините за автоаксесоари или от Илиянци. Те си въврвят със сноп кабели и управлението. Някои имат и дистанционно. Но тогава ще трябва малко да преправиш инсталацията, защото при натискане на копчето за отключване от дистанционното, ще ти се отворят всички врати едновременно :). Аз преди карах една лада на която постоянно се чупеха дръжките на вратите и накрая хванах и си купих такъв модул и сложих на всички врати, а на таблото си сложих копче за всяка врата. Ако на твоята кола имаш централно заключване, което ти се управлява от алармата, можеш да го ползваш за отключване и заключване, а на лостчетата за отваряне да си закачиш по още една машинка от тези комплекти които също са с дистанционно и от него да си отваряш шофъорската врата, а другите врати да са ти с копчета от таблото. Това според мен е най-евтиния и лесен вариант.

П.П. В темата на колегата Bai Sando може да видите как е монтирал въпросните машинки: viewtopic.php?f=53&t=142791&start=45

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Чет 18 авг 2011 7:03

Машинките (евтините), които се продават са с електромотор.

v_angelovv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот v_angelovv » Чет 18 авг 2011 9:17

Ясно разбрах как става номера смятам да го направя на джетата :)

Потребителски аватар
vasilev2140
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilev2140 » Нед 21 авг 2011 9:25

http://www.youtube.com/watch?v=GOJ8IBRkJCs Ето това клипче е интересно, но колко ли струва такава екстра.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 21 авг 2011 11:33

Повярвай, няма да ти хареса да караш кола с такова отваряне! :lol: :lol:
Преди време си бях направил звънец за вратата на този принцип - парче проводник - допираш го и вътре звъни 'славейчето'.
Още при монтажа усетих, че звъни и само като духнеш към него mhihi
Когато е сухо времето - нямаше проблем.
Ама ако вали - винаги разбирах комшията кога точно се прибира! :lupe

С други думи - екстрата е много яка, но ако караш колата само в екраниран подземен гараж!
Излезеш ли на пътя, при съвременния ошумен и замърсен ефир - нямаш шанс да затвориш вратите! :No

Върни се в “Направи си сам!”