Проблем с вратата на Пасат Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Re: Проблем с вратата на Пасат Б5

Мнениеот garsona » Пет 05 авг 2011 22:58

yasseto написа:Здравейте, аз имам сходен проблем, но не успях да намеря точно същия като моя. Става въпрос за задна дясна врата. Няколко пъти ми е правила проблеми, но от вчера окончателно вече не може да се отвори, но само отвън. Тук четох за колеги, при които не може да се отвори и отвън, и отвътре, но при мен отвътре си се отваря съвсем нормално. Някой може ли да предложи някакво решение на проблема?

Problema ti e jiloto na vunshnata drujka,nai veroqtno se e skusalo/iznuknalo .(sry za latinicata ama pisha ot pocket pc i nqma kirilica a iskam da pomogna)

yasseto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yasseto » Пон 08 авг 2011 11:01

garsona написа:
yasseto написа:Здравейте, аз имам сходен проблем, но не успях да намеря точно същия като моя. Става въпрос за задна дясна врата. Няколко пъти ми е правила проблеми, но от вчера окончателно вече не може да се отвори, но само отвън. Тук четох за колеги, при които не може да се отвори и отвън, и отвътре, но при мен отвътре си се отваря съвсем нормално. Някой може ли да предложи някакво решение на проблема?

Problema ti e jiloto na vunshnata drujka,nai veroqtno se e skusalo/iznuknalo .(sry za latinicata ama pisha ot pocket pc i nqma kirilica a iskam da pomogna)

Абсолютно точно това беше проблемът, но докато ми одобрят модераторите мнението, аз се разрових из чуждите форуми и намерих решения на всякакви проблеми с вратите, включително и моя, и всичко беше показано на снимков материал. Благодаря все пак!

Потребителски аватар
wmalevski
Автомобил: Golf Mk5
Двигател: R32 DSG

Мнениеот wmalevski » Пон 08 авг 2011 11:59

yasseto написа:Абсолютно точно това беше проблемът, но докато ми одобрят модераторите мнението, аз се разрових из чуждите форуми и намерих решения на всякакви проблеми с вратите, включително и моя, и всичко беше показано на снимков материал. Благодаря все пак!

Колега, дай да видиме и ние как да го решим този проблем?

yasseto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yasseto » Пон 15 авг 2011 14:33

http://www.taligentx.com/passat/mainten ... mechanism/

Това е сайтът, за който говоря. Моят проблем бе засегнат в т.15, 16, 17, 18:
Unhooking the lock mechanism:

15. On the end side of the door, pry off the black plastic cap above the lock mechanism screws. This cap covers the access hole for the lock set screw.
16. Use a Torx T20 driver to unscrew the set screw. Unscrew it as far as it will go, then reinsert a few threads to keep the screw from falling out of its mounting.
17. Pull on the exterior door handle - with the door handle in this position, pull on the lock cylinder. It should slide out without much trouble. Set the lock cylinder aside.
18. There is a cable hooked into the side of the exterior door handle. The cable can be positioned at various points along the handle. Note the current position of the cable and release it from the handle.

Върни се в “Passat”