Вдигнаха ми колата

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Re: Вдигнаха ми колата

Мнениеот DarkForce » Пон 15 авг 2011 13:21

milski написа:Ще се отклоня от темата,но като чета отговорите на някои колеги ме хваща леко яд.Защо да не е задължение на общината да осигури паркоместа..

milski
утре ще поискаш държавата/общината като си купиш телевизор да ти осигури антена !!!!!
общината трябва да се грижи за реда и чистотата по улиците! !!
Можа да разполага с тях както намери за добре - да ги направи платени за паркиране или да са безплатни !!!

Където има възможност и средства може да реши да изгради паркинг - НО това не е нейно задължение - на всеки закупил си МПС да му осигурява место !!!

това си е задължение на собственика !!!
Задължение е и на строителите на нови сгради да осигуряват места за колите - но нищо от това не се спазва !!!!

Хората масово си напазарували таратайки дето ги карат от дъжд на вятър - ама заемат места и искат още - безплатно, ако може и да е точно под тераската за да си наглежда "бижуто" - май нещо е сбъркано, не ви ли се струва ???

Комунизма го няма - всичко струва пари !!!!
Aко искаш осигурено место - общината ще ти го даде под наем с/у месечна такса - нарича се платен абонамент !!!

Би било редно да не се разрешава регистрация на МПС ако собственика не разполага с постоянен паркинг или гараж !!! Също улиците в кварталите да станат платени и такива векуващи на едно место с години да изчезнат, както и такива дето са решили че общинското место всъщност си е негово и друг там не може да спира !!!

Задължение на общината да санкционира и наказва нарушителите, които паркират по тротоари и тревни площи Но не го прави в по-голямата част !!!

Абе изобщо сме толкова далеч от нормална държава и общество, че няма накъде просто
Поздрави

Последна промяна от DarkForce на Пон 15 авг 2011 13:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
blaze
Автомобил: Кораб Майка
Двигател: AHF BAU

Мнениеот blaze » Пон 15 авг 2011 13:26

И градината зад блока е общинска ама общината не я поддържа нали....? Всичко се прави с добра воля ама....

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Пон 15 авг 2011 13:30

blaze написа:И градината зад блока е общинска ама общината не я поддържа нали....? Всичко се прави с добра воля ама....

за вашата не знам - за нашата си кандидатствахме по проекта към общината Зелена София и си стана чудесна !

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 15 авг 2011 15:39

DarkForce написа:
blaze написа:И градината зад блока е общинска ама общината не я поддържа нали....? Всичко се прави с добра воля ама....

за вашата не знам - за нашата си кандидатствахме по проекта към общината Зелена София и си стана чудесна !

Колега, задължение на общината е да се грижи за инфраструктурата, която включва и паркоместата. Всичко това се прави по план. Общината е решила проблема, като изисква всички нови проекти да вървят с нови паркоместа. Да, но тук идва момента когато дебелия чичко или лека в общината взимат едни 4000лв и пускат проект за сграда с 3 декара застроена площ и 10 паркоместа. И после пращат техни подчинени лелки да пишат глоби при панелките които преди 30 години са построени с 4 паркоместа, а сега колите са 40. Нека направят цялото паркиране платено, нека минат по кварталите и начертаят всички възможни места както е при синята зона. Разходи които ще се избият за 1 месец. Обаче при наличието на явен проблем само да се глобява и да не се пипа нищо... не става! :beat_butt2

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Пон 15 авг 2011 16:31

hooligan_sk написа:

Колега, задължение на общината е да се грижи за инфраструктурата, която включва и паркоместата.

hooligan_sk
По твоята логика след всеки закупен автомобил общината трябва да му прави место
шегуваш ли се
Осигуряването на такова в цял свят е грижа на собственика !!!

в белите държави ако няма место пред твоето жилище ще спреш през 3-4 и повече преки и ще ходиш пеш
НО никога няма да ти дойде и на ум да се покатериш на тротоар или в тревна площ защо глобите са мигновени и жестоки !!!!
тая реплика "нямаше къде другаде и затова съм спрял така" може да хрумне само на бг субект, а по своята същност подобно деяние е равносилно като да "нямам пари и затова обрах магазин или банка" - все е нарушаване на закон !!!!

ама нейсе
тук сме си бананова република ,така че това си е в графа лош късмет да те глобят за такова нарушение
поздрави

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 15 авг 2011 16:40

DarkForce написа:
hooligan_sk написа:

Колега, задължение на общината е да се грижи за инфраструктурата, която включва и паркоместата.

hooligan_sk
шегуваш ли се

Грижа на собственика? Той в най-добрия случай може да си плати за паркиране!!! Това по никакъв начин не решава проблема с недостига на паркоместа. В нормалните държави админситрацията работи усилено за да набавя такива, било то и платени. Паркирам в центъра - има паркинг, плащам си с кеф месечен абонамент и не ме бърка. Обаче какво ще направиш като нямаш опция нито за платено нито за безплатно паркиране? Ще си продадеш колата? Ами ако от това ти зависи работата?

ipm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ipm » Пон 15 авг 2011 16:49

Пак ще си повторя тезата, че мироглед в стил "Ще стана нормален, когато държавата стане нормална" не работи. Не за друго, а защото държавата сме ние и явно по тази схема ще ни се наложи доста да почакаме ;). Вярно е, че има проблем с паркирането, но на всеки, който си купува кола този проблем му е добре известен. Ако реша да се движа с хеликоптер, да кацам на жълтите павета , докато общината не ми направи хеликоптерна площадка наблизо, защото ми е най-удобно там ли? Или да хвърлям боклук от терасата/фасове от прозореца на колата, защото плащам данък смет?

Всеки може и трябва да има претенции към общински/държавни структури на тема инфраструктура, но и да се съобразява с правилата.

Ето и другата страна на проблема: форум на инспектората

Преди време ми се налагаше да се движа с детска количка, разходжайки си децата - е няма такава дивотия - ходя с бебето по улицата и ме освиркват гневни шофьори, защото по тротоара няма как да се мине от паркирани коли. Пак покрай децата ходех на една детска площадка+кафе до езерото в Дружба - зад кафето полупразен паркинг за 50 коли, но масата шофори паркират на тревата отпред да не изпуснат возилото от поглед. Според мен даже инспектората умишлено си затваря очите за безобразното паркиране върху тротоари и тревни площи. Такова чудо като в София не съм виждал никъде в чужбина, а проблем с паркирането има във всеки по-голям град.

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Пон 15 авг 2011 17:20

ipm, човеко, не си добре! Нали ако всички разсъждаваме като теб, ще вземем да се оправим?! Тогава за к'во ще мрънкаме по цял ден. Да не чуе дявола, може да се наложи да работим като "западняци".

За всичко, винаги има решение. Ние не сме свикнали да приемаме решения, които не ни удовлетворяват на 100%
И до сега ми се чудят някои хора защо паркирам на толкова далеч от входа, като и градинката и тротоара отпред са свободни?!

Потребителски аватар
blaze

Мнениеот blaze » Пон 15 авг 2011 21:36

DarkForce написа:hooligan_sk
шегуваш ли се

в белите държави ако няма место пред твоето жилище ще спреш през 3-4 и повече преки и ще ходиш пеш
НО никога няма да ти дойде и на ум да се покатериш на тротоар или в тревна площ защо глобите са мигновени и жестоки !!!!
тая реплика "нямаше къде другаде и затова съм спрял така" може да хрумне само на бг субект, а по своята същност

А по твоята логика колите са повече от хората вече! Колега, нали за да си купиш кола значи старата е заминала, нали коли всеки ден си отиват този свят, те немогат да бъдат повече от хората!!!! + това хората в БГ намаляваме, така че и колите 100% намаляват. Едва ли раждаемостта е толкова голяма, че новите поколения да заринат БГ с коли и да няма място ;)

Общината, ако е осигурила 2 места на всеки 5 човека живеещи в София. Всичко ще е цветя и рози! И цялата тази инфраструктура ще се покрива от приходите от платени паркинги, за хората , който са там на екскурзия или по работа и в случая ще има места за тях по платените паркинги. Защото вече и там няма места. 70% от софиянците си плащат по паркинги за колите. Та в коя бяла държава е така?!?! Все едно да храниш още едно дете всеки ден!!!

НЕ не трябва ние да спреме да караме коли, а трябва държавата да го направи достъпно са всички! И като цени и като данъци и като горива и всичко.
Шофьора в БГ е на нулево ниво в иерархията...

гориво - 2.70лв
пркинг място - 5лв на ден
винетка - 76.00лв
данък - 300лв
ГО - 200лв
застраховка - 1500лв
Обслужване на ходова част - 500лв (бонус към винетките)
....да шофираш в БГ - БЕЗЦЕННО ! ! !

Нямам думи вече

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Вто 16 авг 2011 11:19

blaze написа:
Общината, ако е осигурила 2 места на всеки 5 човека живеещи в София.
Нямам думи вече

два въпроса имам

1 защо общината да е длъжна да ти осигурява безплатно место за паркиране ?

2 в презастроени квартали или в центъра за да ти осигури такова место - кое точно предлагаш да се събори за да ти осигури общината место. ?

изобщо как точно си ги представяте нещата ?

В други държави с пъти по огромен проблем с колите как са уредени тези правила ? Общината на всеки е оградила местене , а ако не - му разрешава на кой къде свари да си зарязва возилото ?
айде де де !!!
даже се чудят как да ограничат изобщо автомобилите с рестрикции ,за сметка.на обществения транспорт а не поощрения !!!

и изобщо главите май си ги носите да ви тежат

поздрави

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 16 авг 2011 11:37

много е спорен въпроса какво е длъжна общината да осигурява.
Защо пък и за новата кола,да не се погрижи,ако си в район,в който няма нови коопераци ?

Иначе ти сваля кожата с дебели данъци за новата кола :!: :idea:

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Вто 16 авг 2011 11:54

LILO&STICH написа:много е спорен въпроса какво е длъжна общината да осигурява.
Защо пък и за новата кола,да не се погрижи,ако си в район,в който няма нови коопераци ?

Иначе ти сваля кожата с дебели данъци за новата кола :!: :idea:

а да обзаведе на всеки новият апартамент - щото и за него се плащат данъци ?

май слънцето много напича !

Потребителски аватар
kokokode
Автомобил: Pasat tdi 1.9
Двигател: AHH 1999

Мнениеот kokokode » Вто 16 авг 2011 12:06

DarkForce написа:Здравейте
надявам се да доживея времето когато тротоарите ще са за хората, зелените площи за цветята и колите ще се спират и паркират само на определените за това места, както е в нормалните държави !!
И подобни реплики, че е рекет, когато нарушиш закона и ти наложат справедливото наказание за това няма да съществуват в битието и съзнанието на Българина !!!
Дали ?
надали
п.с
общината по никакъв начин не е задължена да осигурява места за паркиране на никого !!!!
Свободното паркиране, както е сега извън сините зони е достатъчен, но неоценен жест от страна на общината, което трябва да се премахне - на общински улици , булеварди и терени - само платено !!!

На който не му оттърва - градски транспорт или велосипед !!!

поздрави

:да:

Потребителски аватар
blaze

Мнениеот blaze » Вто 16 авг 2011 12:16

Ай извинявай много ама бъдещето не е в градския транспорт и ограничаването на колите!!!
Измислени са подземни гаражи, също и гаражи на много етажи, тамън преди 50 години!!!! АМА неее ....ние сме сигурно много изостанали и няма как да стане!!!!

Питам аз тогава, кой ще направи една разбивка на данъците около колата ми? Кой лев за какво отива в тая община??
100% не отиват за удобствата на колата. ЗАЩО ПЛАЩАШ ДАНЪЦИ НА ТАЗИ ОБЩИНА????

Общината е длъжна защото този орган отговаря за стандарта на живот в дадено населено място. А мисля че инфраструктурата свързана с автомобилите е огромна част от живота ни нали?????

Като съм си на село, колкото коли си купувам- толкова гаражи ще си направя.

Но в градовете, още повече в столицата- НЕДОПУСТИМО Е всеки да се чуди и да се притеснява.

Пример: В Мюнхен какъв е градския транспорт? Няколко етажа подземно метро и един НАДземен. На нивото на което се движи нормалния правоспособен гражданин всичко е в негова полза и общината прави всичко за да е така.

Какво имаме от нашата община ???? А?? ....нещо недочувам?????

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 16 авг 2011 12:20

Според вашата логика излиза че и пътища не е длъжна строи общината???

Това не била длъжна, онова не била длъжна, ами за какво по дяволите ги плащаме тези данъци и си ги избираме кметовете???

То значи не е длъжна да прави и детски градини и училища, ми дайте да не правим деца, ...ама така не се решава проблем нали, само се избягва!

Като няма тротоари, ще си носим децата с детските колички на врата, че то общината да не е длъжна да прави тротоари, ...че пешеходците даже и данък не плащат че вървят по тротоара или си седят на пейката в парка!

Айде стига с това слънце, нас не ни е напекло, ама гледайте вас да не ви напече по време на местните избори, и пак да си изберем некадърни управници, които НЕ СА ДЛЪЖНИ да правят нищо за удобството на избирателите си!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”