Сив дим при запалване

Техническа и сервизна информация за Passat
aifos
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.9 TDI

Мнениеот aifos » Вто 29 авг 2006 13:45

veskovesko написа:преди да започнем темата ходих на майстор и той ми каза следното
първо се сменят гумички , ако несе оправи се сменя ламда сонда и накрая сегменти .аз съм с двигател RP 1.8mi.

Колега и аз съм с RP кажи къде е този майстор ,и сваля ли" главата " :lol: ?

Последна промяна от aifos на Вто 29 авг 2006 20:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Вто 29 авг 2006 15:04

aifos написа:
veskovesko написа:преди да започнем темата ходих на майстор и той ми каза следното
първо се сменят гумички , ако несе оправи се сменя ламда сонда и накрая сегменти .аз съм с двигател RP 1.8mi.

Колега и аз съм с RP кажи къде е този майстор ,и сваля ли главата ?

:evil: Исками се да сваля главата на моя "майстор".Видях че продават гумички в комплект с калпаче което се надява върху стеблото на клапана така че каналите за полуконусчетата да не наранят гумичката.Да ама не -бой с чука и глухият ключ.Поне беше сигурен че е от гумичките (пушенето).Ама пък този е върха - ако не е това -е онова, ако не е онова - незнам какво си .Дрън-дрън.Ако си разбира ще ти напрови диагностика и ще ти каже какво е и ако сбърка нещо и има доблест защото който не работи не греши ще си оправи нещата.
Колеги внимавайте много къде си давате колите за ремонт .Защо трябва да си даваме колите на самозванци да се учат на тях , на всичкото отгоре и да им плащаме?
Извинавам се на хората които си разбират от работата , на говоря за тях.

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Сив дим при запалване

Мнениеот niviat » Чет 07 сеп 2006 12:39

Вчера смених гумичките. Странно при изваждането им излизаха заедно със долната тарелка на пружините т.е. гумичките бяха набити и в отвора на въпросните тарелки.При свалянето на старите гумички ( първият път) гумичките си излизаха без тарелките. Та дали това може да е бил проблема с новите гумички ( прекалено силно набиване та да се деформират или самите гумички ?) :?:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: Сив дим при запалване

Мнениеот chefito » Чет 07 сеп 2006 13:02

niviat написа:Вчера смених гумичките. Странно при изваждането им излизаха заедно със долната тарелка на пружините т.е. гумичките бяха набити и в отвора на въпросните тарелки.При свалянето на старите гумички ( първият път) гумичките си излизаха без тарелките. Та дали това може да е бил проблема с новите гумички ( прекалено силно набиване та да се деформират или самите гумички ?) :?:

Дай впечатления как е сега колата?

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Re: Сив дим при запалване

Мнениеот niviat » Чет 07 сеп 2006 16:04

chefito написа:
niviat написа:Вчера смених гумичките. Странно при изваждането им излизаха заедно със долната тарелка на пружините т.е. гумичките бяха набити и в отвора на въпросните тарелки.При свалянето на старите гумички ( първият път) гумичките си излизаха без тарелките. Та дали това може да е бил проблема с новите гумички ( прекалено силно набиване та да се деформират или самите гумички ?) :?:

Дай впечатления как е сега колата?

Минал съм само няколко километра и не мога да дам еднозначен отговор , но ме интересува нормарно ли е така да заклинват гумичките(Гьотце) в тарелките и къде може да е причината .

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Чет 07 сеп 2006 16:39

И аз такива гумички сложих,трудно извадих старите ама не със същата сила сложих новите.Предполагам стария майстор не си е знаел силата и ги е набил по-здраво .

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Сив дим при запалване

Мнениеот niviat » Пет 08 сеп 2006 7:58

:lock:

Върни се в “Passat”