Avensis 147 vs Golf 122
- barzatarabota
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Avensis 147 vs Golf 122
Навъртях 200 км. с голфа. Оказа се, че има и някой не описани благинки. Сигурно вече са стандарт. И понеже не очаквах много от 85 коня съм приятно изненадан - добре върви.
От Порше София Изток съм доволен. 5 дни минаха от харесването на колата до реалното взимане. Всичко точно за сега.
От Порше лизинга обаче ми остана горчив вкус в устата. Знаех че лихвата им е по-голяма от другите, но нали имат Порше в името заслужава си няколко процента повече. Но още с първата вноска се опитаха да ме минат 150 лв. и си я платих кеш колата. Не ме блазни мисълта колата ми да е собственост на фирма дето се опитва да ме мине от първия ден.
От Порше София Изток съм доволен. 5 дни минаха от харесването на колата до реалното взимане. Всичко точно за сега.
От Порше лизинга обаче ми остана горчив вкус в устата. Знаех че лихвата им е по-голяма от другите, но нали имат Порше в името заслужава си няколко процента повече. Но още с първата вноска се опитаха да ме минат 150 лв. и си я платих кеш колата. Не ме блазни мисълта колата ми да е собственост на фирма дето се опитва да ме мине от първия ден.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Честно казано съм изненадан. При мен лихвата е много малка, пак при Порше лизинг
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
barzatarabota написа:Навъртях 200 км. с голфа. Оказа се, че има и някой не описани благинки. Сигурно вече са стандарт. И понеже не очаквах много от 85 коня съм приятно изненадан - добре върви.
Хайде и със здраве! Мноого дълги км да и се радваш и след 2 - 3 год я сменяй за Голф МК 7 и така.
Пиши как е разхода и др. такива много ще е полезно за всички във форума!
- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
Честито колега! Ще се радвам да споделиш мнение от мотора, понеже и аз се заглеждам към него за кола на сестра ми ....
- simeon40
- Автомобил:
- Двигател:
Абе честито, ама според мен направи грешен избор от мненията на някои "моето е най-хубаво" критикувайки без да кажат реално абсолютно нищо съществено. Парите са си твои и акъла си е твой. Ако си мислиш, че онея с дизелите живеят в голяма заблуда за разхода 

- barzatarabota
- Автомобил:
- Двигател:
за мотора:
разход 5,7 бензин за 200 км извънградско + градско в София + доста на място + климатик постоянно включен. събота имаше голяма колона на излизане.
за сравнение пасат 5.5 1.9 TDI 100 кс. за същия маршрут, но без климатик пуснат даде 4,2 дизел.
За шум: на място отвън ултра тих, вътре не се чува, че работи, а и нищо не вибрира, та поглеждам оборотомера да знам, че работи.
За ускорение: не тормозя мотора с повече от 3000 оборота и пак се набира по-бързо от 100 кс 1,9 TDI пасат 5,5 - по мое усещане.
С 2 думи не мисля, че е слаб мотора за това купе.
разход 5,7 бензин за 200 км извънградско + градско в София + доста на място + климатик постоянно включен. събота имаше голяма колона на излизане.
за сравнение пасат 5.5 1.9 TDI 100 кс. за същия маршрут, но без климатик пуснат даде 4,2 дизел.
За шум: на място отвън ултра тих, вътре не се чува, че работи, а и нищо не вибрира, та поглеждам оборотомера да знам, че работи.
За ускорение: не тормозя мотора с повече от 3000 оборота и пак се набира по-бързо от 100 кс 1,9 TDI пасат 5,5 - по мое усещане.
- aRoGaNsS
- Автомобил: Golf 4 TDI GTI
- Двигател: 1.9 ARL 2002
barzatarabota написа:. .
Много добре и честито за новата придобивка,а кога ще сложиш снимки да оплакнем и ние очите с новата голфара

- barzatarabota
- Автомобил:
- Двигател:
barzatarabota написа:за мотора:
сега се сетих, че на пасата компа може да се е ресетнал на някоя спирка и това 4,2 може да е само извънградско.
ей сега ще си залепя стикера за техническяи преглед и ще го снимам.
- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
barzatarabota написа:за мотора:
За разхода си идеален ! При мен е с почти литър отгоре, но съм 1,4 122 к.с.
- barzatarabota
- Автомобил:
- Двигател:
Достатъчно е да видиш, че разделителя за чаши се превръща в отварачка за бира и вече знаеш, че немеца е пипнал и последния детаил в колата.
И другото доказателство за качеството на Голфа - бавно отварящата се жабка
Предварително се извинявам за лошото качество на звук и картина.
И някакъв пич тука показва как ускорява:
И другото доказателство за качеството на Голфа - бавно отварящата се жабка

Предварително се извинявам за лошото качество на звук и картина.
И някакъв пич тука показва как ускорява:
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
За тази кубатура,разход и коне си е направо стрела!Да ти е честит и много да те радва ти желая от сърце! 

Голфа е конструктор LEGO.Пробвайте това при други коли дали става и сравнете средствата.Да ти е честит и много да те радва господина от VAG групата. 

-
Бях обещал отзиви за Авенсиса. Ето малко от тях:
Така, това което е по клиповете в по-голямата си част не важи. Наистина уплътненията са хванати през 10-15см, но не се вадят толкова лесно, освен ако не искаш да ги извадиш. Ламарините не са по-меки от на моя Пасат, седалките са здрави. Грозни снадки по вратите няма, както ги даваха по клиповете.
В сравнение с Пасата ми, конкретно този за 37к, намален от 44-45к, не знам колко е точно, е леко казано доста назад. Няма духалки отзад, липсва регулиране по височина на седалката до шофьора, стойката за чаши е само една, подлакътника не е регулиращ се по височина, липсва охлаждаща поне една жабка, лично за мен неудобни седалки(може и покрай пасата да ги усещам такива
)...има още доста неща. Б7 ги предлага тези неща и то на същата цена
Харесва ми твърдата, стегната возия и материалите в кокпита, отзад има много място. На място не се чува, при ускорение ми се струва по-шумна от моя дизел
. Повърхностите са матови и имам чувството, че трудно ще се дерят в сравнение на Пасата. За 37к колата си е перфектна, но до там. Лично аз я поставям между Голф и Пасат
Така, това което е по клиповете в по-голямата си част не важи. Наистина уплътненията са хванати през 10-15см, но не се вадят толкова лесно, освен ако не искаш да ги извадиш. Ламарините не са по-меки от на моя Пасат, седалките са здрави. Грозни снадки по вратите няма, както ги даваха по клиповете.
В сравнение с Пасата ми, конкретно този за 37к, намален от 44-45к, не знам колко е точно, е леко казано доста назад. Няма духалки отзад, липсва регулиране по височина на седалката до шофьора, стойката за чаши е само една, подлакътника не е регулиращ се по височина, липсва охлаждаща поне една жабка, лично за мен неудобни седалки(може и покрай пасата да ги усещам такива

Харесва ми твърдата, стегната возия и материалите в кокпита, отзад има много място. На място не се чува, при ускорение ми се струва по-шумна от моя дизел

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
bnick написа:
В сравнение с Пасата ми, конкретно този за 37к, намален от 44-45к, не знам колко е точно, е леко казано доста назад. Няма духалки отзад, липсва регулиране по височина на седалката до шофьора, стойката за чаши е само една, подлакътника не е регулиращ се по височина, липсва охлаждаща поне една жабка, лично за мен неудобни седалки(може и покрай пасата да ги усещам такива)...има още доста неща. Б7 ги предлага тези неща и то на същата цена
Е, при положение, че във ВАГ хладилната джабка я има на колите от 1997 сигурно, а тук я няма при кола модел 2011 какво ти говори? Да не говорим това за седалката, че дори и Джетата ми модел 1985 е с регулируема по височина поне шоферска. Аз мисля, че и 37к лева са й много

-
stefan4o написа:Е, при положение, че във ВАГ хладилната джабка я има на колите от 1997 сигурно, а тук я няма при кола модел 2011 какво ти говори? Да не говорим това за седалката, че дори и Джетата ми модел 1985 е с регулируема по височина поне шоферска. Аз мисля, че и 37к лева са й много
Хладилната жабка, серийно ли я има? Защото си мисля че не. Твоята Джета, ако седалките са оригинални няма как да е с регулиране по височина, стария ми Пасат Б4 го нямаше пък беше топ изпълнение с Рекаро, имаше само регулиране на наклона. Все пак става въпрос за базова Тойота и доста орязана. При базовия Б6, нямаше и подлакътник дори

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”