От КАТ ми скъсаха нервите това лято....

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Dobermansp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

От КАТ ми скъсаха нервите това лято....

Мнениеот Dobermansp » Вто 29 авг 2006 14:01

От оплакване файда нема, ама като споделя на патили като мен олеква.... :(
От тазгодишното ми ходене до морето равносметката е:
2 фиша, Един паяк и един констативен протокол....

Освен че са елементарно заяждане, за пореден път ми изниква въпроса за какво е КАТ? Да се крият из храстите като плъхове в хамбар или да спомагат за движението и на водачите?
Та почвам го по хронология:
1. В Велико Търново на центъра няма де да се спре, там дето има обикалят едни със жилетки и събират такси по 1лв. на час. Ок, няма лошо ама и там пълно.. Та спирам пред хотел Янтра в търново, паркинга фул, срещу паркинга отстрани на главната, има един паметник, някакъв обелиск 3 метра дето стърчи да не казвам като какво... До него една нова А6-ца софийска региострация. Спирам аз от другата страна на паметника и слизам да зема един сандвич от некъв тъп Фаст фууд, до мен спират една пловдисевска алфа, и няма и 2 мин и доиде паяк..Тръгва да слага скоби на алфата и моя голф. Излизам аз от вътре ония викат нарущение- плащах сега 15 лв или зимаме колата и в гаража 30 кинта+акт. Дойде и патрулка с 2 куки... Единия идва и се кара, аз му викам че знак няма, маркировка също, на 2 метра има 20 коли спрели на паркинга, ама не паметник било(тука някой търновец да каже .....)... Та дадох 15 кинта да не си развалям почивката, теглих им по една .....А тия цървули А6-цата не я и пипнаха, само куките огледаха, качиха се и си отидоха, отиде си и паяка, а тоя с аудито беше спрял по най-селския начин та пречеше, ама ония като са пу*ки - де да знаят на кой е тая А6-ца с такъв лесен софийски номер...

2 Второ малоумие: След разклона за ловеч на главния за Варна бая завой бая чудо и както винаги - ТИР лазещ по завоите ама се мъкне с 40 км, а изпреварването-забраненоЗа нула време станахме 15 коли за ТИРА а аз съм първа кола зад него! Та като го потърпях тоя някой и друг километър предприемам изпреварване, в момента дето тръгвам и пресичам непрекъснатата линия, от храстите изскочи един индивид пресече цялото платно и ми маха с палката.... Спирам, просветва ми че пичовете това местенце си го знаят много добре, че там е първия сгоден участък дето може колоната да изпревари товарните камиони и че са на пусия...Оня почва, Видя ли че изпреварването е забранено? ... Видях, а вие видяхте ли че тоя камион се влачи с 40 км на главен път и колко коли беше събрал? ... Той не е в нарушение, вие сте! .. Та оня олигофрен след като не го черпих и 10 мин си говорихме глупости с традиционните ти какво работиш, откъде си... му роди акъла да ми пише фиш за 10 лв по член 182 за неправилно изпреварване....То и на него му беше ясно че тоя фиш няма кой да го плати ама ми развали настроението....

3.Тъпотия номер 3: Варна, морската градина-отивам на плаж, неделя беше и на бариерата на входа нямаше никой. Влизам си аз кат пич, паркирам с предницата към храстите, предните 2 гуми на зелената площ. Тук е момента да кажа за тоя боклучарник, дето във варна се водеше зелена площ и дето имаще само празни бутилко от кола и обелки от вафли... а трева там май не е имало. Та след плажа бележка на стъклото... Да се явя в общинска полиция в 3 дневен срок. Отивам на другия ден - едва намерих тая полиция, намира се в обща сграда с библиотеката???? :shock :shock Там една кака ми обясни че още протокола с нарушението не ми бил дошъл и да съм се явил след 5 дена! Е да ама аз и че същия ден си тръгвам към София, показвам стикера на който пише да се явя до 3 дни ... след 5 дена да съм дошъл? Ами добре тогава ми вика каката, тогава след 30 дни ще се наложи да се явите на МЯСТО да заплатите съставения ви акт за неспазване на незнам там що си!!!!! В крайна сметка каза че за паркиране в зелена площ нал-малката глоба била 20 лв, да съм оставил 20 лв на място че да не съм се разкарвал повече!!!Е полудях! :evil: :evil: .....Качих си се на голфетката и дим да ме няма към софето....

4. Тъпотия 4. На връщане, пак малоумие от знаци... Правили ремонти, свършили ремонтите ама си оставили знаците с ограничение 50 км/ч, няма кой да се сети да ги прибере освен циганити може би... на един такъв знак, на който намалих от 100 на към 80, пак ми изскача едно такова същество със светоотразителна жилетка... Айде пак разправий, айде радара посочил 82 км/ч айде пак на черпих и айде пак фиш! тоя път 20 лв. и 6 точки...мамицата им....

Че изкарах мулти каръшки късмет си е така, ама такова безумие от знаци по пътя от София за Варна както беше преди 1 седмица не съм виждал... Най смешното - някой виждал ли е по белия свят на главен път, знак предупреждаващ за опасност опасност от преминаващи крави? :shock :shock :shock Ако със 100 км ударя крава не ми се мисли....Ако пък спазвам абсолютно всички знаци, пътя до Варна вместо 5 ще стане 7 часа за некакви 500 и малко км!!!!

Е това ако не е БЕЗУМИЕ здраве му кажи!

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 29 авг 2006 14:07

Тва Ауди А6 да не било с номер 5555 софииски. Сив металик. :)
Иначе в Търново и мен са ме вдигали с паяк. :)

One
Автомобил:
Двигател:

Re: От КАТ ми скъсаха нервите това лято....

Мнениеот One » Вто 29 авг 2006 14:08

Dobermansp написа:.... радара посочил 82 км/ч айде пак на черпих и айде пак фиш! тоя път 20 лв. и 6 точки...мамицата им....

не ти четох целия пост
обаче това дето видях дето хем черпиш хем фиш хем и точки са ти взели няма как да стане !!! когато се отнемат точки се пише АКТ !!!
демек нещо в разказа ти куца

Потребителски аватар
ItsoVT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: От КАТ ми скъсаха нервите това лято....

Мнениеот ItsoVT » Вто 29 авг 2006 14:12

Dobermansp написа: В Велико Търново на центъра няма де да се спре, там дето има обикалят едни със жилетки и събират такси по 1лв...... на час.

Бе то има ама трябва да си от града 8) а за да дойде паяка толкова бързо и куките и те някой те е натопил да знаеш , като се има предвид ,че общинския съвет реши паяка да е само на повикване когато задръстваш улицата и др ма колко го спазват друга работа.За мен някой от хотела или от къщите те е натопил.

Последна промяна от ItsoVT на Вто 29 авг 2006 14:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Вто 29 авг 2006 14:13

пак нЕ черпих е искал да каже май :wink:

Потребителски аватар
Dobermansp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dobermansp » Вто 29 авг 2006 14:13

Беше не сив металик а черен, и номера беше СА 7878 или нещо от сорта.... Ама да мерят еднакво за всички баси...А не тоя не го знам къв е - може да си позволи да даде 50 000 Евро за кола а тоя с голфа кучета го яли...Ей от туй се дразня!

Потребителски аватар
Dobermansp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dobermansp » Вто 29 авг 2006 14:15

One

Не съм го черпил, то е ясно :) Ако си разбрал друго- дължи се на правиописна грешка...

А това дето ми каза оня... Фиша си го пазя и на него пише 20 лв. Катаджията ми каза че по тоя член сер отнемали и 6 точки.....
Може и да ме е хжанал за канарче...

Потребителски аватар
Dobermansp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dobermansp » Вто 29 авг 2006 14:17

itsovt

Кажи там до оня паметник в крайна сметка има ли някакви знаци, че аз не видях нищо... Нито маркировка... Това е точно пред хотела....А съм се бавил 5 мин в закусвалнята....

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 29 авг 2006 14:20

Dobermansp написа:One

Не съм го черпил, то е ясно :) Ако си разбрал друго- дължи се на правиописна грешка...

А това дето ми каза оня... Фиша си го пазя и на него пише 20 лв. Катаджията ми каза че по тоя член сер отнемали и 6 точки.....
Може и да ме е хжанал за канарче...

ОК бе не се заяждам само отбелязвм виж какво си написъл ТИ - точки се отнемат със съставяне на АКТ и влизане в сила на постановление въз основа на този АКТ
с фиш точки не се отнемат

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 29 авг 2006 14:24

Бре бате там не важат знаци и тн. Вдигат само чужди коли които не ги познават. :) Паяците са на частна фирма и не пишат никви актове. Прибират ти парите дават бележка и чао. Виж ако е имало и КАТ с тях може. :)

Потребителски аватар
Dobermansp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dobermansp » Вто 29 авг 2006 14:24

Оne

Ми супер тогава, бях се ядосал заради това че ми зимат точки...
А пише ФИШ, значи се разминавам само с 20-те лева дето няма да платя?? :yeaha: :beer

Потребителски аватар
Dobermansp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dobermansp » Вто 29 авг 2006 14:26

black

Точно така и стана - в паяка имаше касов апарат, изкараха от негои една бележка за 15 лв. Полицията дойде след 5 мин и си тръгнаха отделно...Не са ме вдигали в София с пак, но ако ги хванеш на място не е ли пак същото? Касова бележка и чао? :roll:

Потребителски аватар
ItsoVT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ItsoVT » Вто 29 авг 2006 14:27

Dobermansp написа:itsovt

Кажи там до оня паметник в крайна сметка има ли някакви знаци, че аз не видях нищо... Нито маркировка... Това е точно пред хотела....А съм се бавил 5 мин в закусвалнята....

едно време помня имаше , познай "братята" джипсита ко са направили с него и естествено няма кой да сложи друг, ама доста често има спрели коли там и наистина има подбор като пипат тея с паяка ма то не е само в ВТ така мисля поне аз.Но пак ти казвам топнали са те още повече като са те видиля че не си от тук.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 29 авг 2006 14:30

Dobermansp написа:black

Точно така и стана - в паяка имаше касов апарат, изкараха от негои една бележка за 15 лв. Полицията дойде след 5 мин и си тръгнаха отделно...Не са ме вдигали в София с пак, но ако ги хванеш на място не е ли пак същото? Касова бележка и чао? :roll:

В София и да ги хванеш на място полза няма. Карат те на паркинг и там има човек на КАТ, който първо пише после мисли... :)
Плащащ си за престоя, глобата и пътуваш. Пишат ти и АКТ. :) 8)
Лично съм гледал как хората си тичат след колите на паяка ама ония даже не им и спират да ги качат, за да не ходят пеш. :lol: :)

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Вто 29 авг 2006 14:42

Колега, извинявай много, ама така като ти чета премеждията ми се струва, че си си заслужил всички глоби и даже леко си минал. Не случайно е приет и установен ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА - щом го нарушаваш си поемаш последствията и толкова. Струва ми се, че куките нищо не са ти виновни. Преди 2 години за неправилно изпреварване (пресичане на непрекъсната линия) в населено място ме одрусаха 10 точки и 30 лв. Не се сърди, ни най - малко нямам намерение да те провокирам :) Хората са го казали: "Всеки си е башкър". И бъди сигурен в още едно нещо: пътните знаци и маркировки не се слагат случайно и на произволни места. Хората са го измислили много преди да започнем да караме различни от соц. возила. :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”