ами рефлекторите като ги гледам са на ниво,напрежението на крушките е 12,90в,а на акомулатора 13,20в и то защото не съм пуснал (-)са директно от акумулатора,а си идва от стандартната инсталация.
Каде трябва да пипам та да ми се дигне напрежението до 14в 14,5в ?
Как мислите по е побре да дам около 30-40лв за някой от посочените модели или да сабера още финанси и да слагам ксенон.
Балгодаря за вниманието.

как да накараме фаровете ни да светят по-бяло
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: как да накараме фаровете ни да светят по-бяло
nebeto написа:ами рефлекторите като ги гледам са на ниво,напрежението на крушките е 12,90в,а на акомулатора 13,20в и то защото не съм пуснал (-)са директно от акумулатора,а си идва от стандартната инсталация.
Как мислите по е побре да дам около 30-40лв за някой от посочените модели или да сабера още финанси и да слагам ксенон.
Балгодаря за вниманието.

Премери на алтернатора и акумулатора.Ако има разлика ,почисти връзките.
Ако няма разлика започни с релето.
- ilian.
- Автомобил: GOLF 4 AUDI A3
- Двигател: AUM AHF
PHILIPS CRISTAL VISION гарантирам за тях 

- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:nebeto написа:ами рефлекторите като ги гледам са на ниво,напрежението на крушките е 12,90в,а на акомулатора 13,20в и то защото не съм пуснал (-)са директно от акумулатора,а си идва от стандартната инсталация.
Балгодаря за вниманието.
Не се занимавай с китайски ксенони дето светят в небето
За да несветят в небето е нужно да дадеш 5 лева за регулиране на фаровете с машина.А тези които заслепяват или им се виждат много 5 лева или са от онези тарикати които махат ламаринката която стои пред крушката.Незнам коя обикновенна крушка може да даде ефекта на ксеноновата.
- stefan4o
- Контакти:
Тоя спор сме го дъвкали многократно. Изводът е, че за да не заслепяват ксеноните трябва да се забият по-надолу, отколкото ако колата е с халогенни лампи, за каквито всъщност е предвидена. А така се губи ефектът - светят бяло, ама на 5 метра пред колата. 

- chiki-riki
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: 1.8
аз съм пред дилема
. Чудя се дали да слагам бели крушки osram nightbreaker или ксенон ?
Колата е голф 2 с фабричните фарове с релета

- stefan4o
- Контакти:
Да ви имам проблемите

- chiki-riki
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: 1.8
stefan4o написа:Да ви имам проблемите![]()
Търся съвет за по добрия вариант, не искам да сложа ксенон и да заслепявам колите срешу мен, както и не си заслужава да го забия в земята. За това съм пред дилема

Абе аз не знам една работа - какви такива хора сте че ги хвалите тия крушки на ОсраН Cool Blue модела. Налъгаха ме да си взема такива, че то тва не мое да е крушка. Не са Н4, Н1 са, но едва ли разликата ще е грандиозна в светенето. Тва ни е синьо, ни е бяло. Като изпердаша дългите /споменатия ОсраН/ ги няма никакви спрямо диапазона на късите.... Ако сложа и на късите такива, ще трябва или да карам само по светло, или да си режа вените
Аз ако имам такава дилема, бих заложил на истински крушки - Бош, Филипс, Хела. Всичките предлагат модели с по-бяла светлина, мисля че и 50+ имат повечето. Крушките не са по 2 лв, но го докарват.

Аз ако имам такава дилема, бих заложил на истински крушки - Бош, Филипс, Хела. Всичките предлагат модели с по-бяла светлина, мисля че и 50+ имат повечето. Крушките не са по 2 лв, но го докарват.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
joromnt написа:Абе аз не знам една работа - какви такива хора сте че ги хвалите тия крушки на ОсраН Cool Blue модела. Налъгаха ме да си взема такива, че то тва не мое да е крушка. Не са Н4, Н1 са, но едва ли разликата ще е грандиозна в светенето. Тва ни е синьо, ни е бяло. Като изпердаша дългите /споменатия ОсраН/ ги няма никакви спрямо диапазона на късите.... Ако сложа и на късите такива, ще трябва или да карам само по светло, или да си режа вените![]()
същата работа-куул блу светят една идея по-бяло от обикновенните, но не си заслужават спрямо цената и наполовина скъсеният живот на крушката.Найтбрейкърите са добри но повече от година не карат.
А на китайското ксенонче крушката може да е по-евтина и от халогенните крушки.
Не че съм привърженик на ксенона, нито пък съм с ксенон.
- stefan4o
- Контакти:
Ползвал съм само Найтбрейкър модела на Осрам и наистина мога да потвърдя, че животът им е доста скъсен сравнено със стандартна крушка. Мен ме изкараха горе-долу към година и малко, като се има предвид, че фаровете ми са постоянно пуснати, аз още с паленето натискам бутона за фаровете. Според мен най-добрата рецепта си остава оригинална крушка или обикновена + релета, ако има пад на напрежение. Свети повече от прилично, ако колата си е с оригиналния фар, а не с някое китайско/тайванско менте. От това повече не знам кому е нужно. Плюс правилен реглаж, разбира се. 

- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
днес пообиколих малко магазините и най-добрия вариянт дето намерих бяха на Осрам +90% светлина и +10% бяло,цена 15лв бр.Ще потърсч и по големите градове как са нещата,но така както си следя темата си върви към сегашния си вариант обикновенни крушки + релета.Я някой да ми сподели кое реле отговаря за заревдането и как мога да на излъжа,че да ми се дигне напревението до 14,**в?
- ilian.
- Автомобил: GOLF 4 AUDI A3
- Двигател: AUM AHF
Теглиш един кабел от минуса на акумулатора до алтернатора.Слагаш релета на фаровете и крушки на ФИЛИПС КРИСТАЛ ВИЖЪН.Тове е най- доброто за сега след ксенона.Задължително (PHILIPS KRISTAL VISION)пробвах с какви ли не марки не си давай парите

-
- Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
- Двигател:
stefan4o написа:nebeto написа:ами рефлекторите като ги гледам са на ниво,напрежението на крушките е 12,90в,а на акомулатора 13,20в и то защото не съм пуснал (-)са директно от акумулатора,а си идва от стандартната инсталация.
Балгодаря за вниманието.
Не се занимавай с китайски ксенони дето светят в небето
То и оригинален да си вземеш,ако не е регулиран пак ще свети в небето.Моя е китайски па си свети супер и не преча на никой.Недейте да си мислите че фабричния ксенон не китайски.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”