неприлично предложение

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Re: неприлично предложение

Мнениеот niks76 » Съб 13 авг 2011 21:23

напълно разбирам какво те е накарало да пуснеш тази тема,но ще отбележа от лични впечатления че даже и чужденците го удрят през просото в бг.имал съм и продължавам да имам редкия шанс да управлявам коли за които 250км/час са СМЕШНИ по магистралите в европа,но в бг ме е страх да шофирам като цяло(не съм светец и почти винаги извънградско съм малко над ограничението)но е истина че скорост над 200 е доста рискована
законите ги има и не са лоши ,а беззаконието е в цяла българия;идва и другия момент:доста пъти съм принуждавал други водачи да спрат на пътя(дупка до дупка и посредата няколко)-колко от четящите във форума го правят?
с четене и призиви не се получава .....................

Потребителски аватар
milski
Автомобил: Vokswagen Passat B3
Двигател: RP 1.8 Mi

Мнениеот milski » Пон 15 авг 2011 12:41

с четене и призиви не се получава .....................
Напълно съм съгласен.Лудите глави си остават луди глави.Имах един колега,който не стига,че кара след като е употребил алкохол,ами кара и доста бързичко.Все се хвалеше,че вдигнал 140-160 по булевардите в София.При положение,че е и претърпявал катастрофи... :screwy Имам чувството,че не мислят след като седнат зад волана и усетят малко "мощ" в една 20-годишна кола.

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Пон 15 авг 2011 12:57

Здравейте
с теми във форуми, временни , акции и прочие "инициативи" НИЩО НЕ СТАВА !!!!

ИМА орган, на който ние като данъкоплатци му плащаме да прилага и налага правилата и законите !!!!

НЯМА гражданско общество, което да изисква и настоява този орган да си върши работата !!!
Резултатите са видими и отчайващи

Държава с най-много полиция и прокурори на глава от населението в Европа по никакъв начин не противодейства на престъпността във всичките и измерения !!!

толкоз

господ да ни пази !

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 15 авг 2011 16:12

DarkForce написа:Здравейте

ИМА орган, на който ние като данъкоплатци му плащаме да прилага и налага правилата и законите !!!!

НЯМА гражданско общество, което да изисква и настоява този орган да си върши работата !!!

Държава с най-много полиция и прокурори на глава от населението в Европа по никакъв начин не противодейства на престъпността във всичките и измерения !!!

толкоз

господ да ни пази !

Така ли? А в съседната тема като настояваме "органа" да се грижи адекватно за паркоместата ни съветваш да не си купуваме коли... mhihi

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пон 15 авг 2011 16:40

joker написа:Уважаеми колеги....-'Я да видя дали моето VW ще мине над 200 км/ч..газ до ламарината ..снима...хвали се....Това са скорости над възможностите на човешките сетива освен ако колата не е оборудвана със суперелектроника и обезопасена като F1-болид!

и от каква позиция заявяваш това?
опит като какъв имаш- нещо... състезател, изпитател... или някакъв учен, занимаващ се с изследване на възможностите на човешките сетива :?:
Какъв ти е проблема, че да пускаш такава тема- на какви ще се правим сега, на светци ли?

да ти кажа, хората малко от малко са помислили, че като слагат по-мощен мотор, то това е свързано с различно окачване, спирачки ии т.н.... т.е. все неща, които да правят сигурна колата при по-високите скорости.
Ако твоето голфче например на 150 почва да става несигурно, то за друга кола тази скорост ще е различна. Така че недей да гледаш само от твоята камбанария.

Проблемът не е във високите скорости, а в безразсъдното каране и това са две съвсем различни неща. Има подходяши условия и места да се дава газ. При положение, че не застрашаваш и не пречиш на околните, не виждам нищо лошо.
Бая години карах пистов мотор... чак ми е неудобно да ти напиша с какви скорости се кара там , при положение че 220 ти звучи нечовешко...тъкмо ти е свършила 3-та и идва време да превключваш :lol: , а имаш общо 6 предавки.
И на колата постоянно и обръщам стрелките, както казах има си места и условия за това, което означава че не навсякъде може да се дава газ. Тия дето не разсъждават, и с 50 са опасни!!!

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Пон 15 авг 2011 18:29

pe6kata написа:
Проблемът не е във високите скорости, а в безразсъдното каране и това са две съвсем различни неща. Има подходяши условия и места да се дава газ. При положение, че не застрашаваш и не пречиш на околните, не виждам нищо лошо.

От тези места предполагам изключваш всякакъв вид обществени пътища.
Тези места най-вероятно са писти на летища, специално изолирани шосета, предназначени за състезания.....

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Пон 15 авг 2011 18:36

DarkForce написа:Здравейте
!

Абсолютно си прав тук, но мисля че форумите са полезни доста.
Ясно е че това е работа на КАТ, а КАТ не не я върши. Причините са много - мързел, никой не изисква, обществена търпимост.
Вярно е че като бройки КАТ са доста много, но реално на пътя има малко полицаи, както навсякъде в България канцелариите са пълни с връзкари, а работят недостатъчно хора
Едно много просто решение на проблемите е въвеждането на много мобилни камери.
Така са се превъзпитали западняците, за нас няма как да не проработи.
Почти сигурно е че и аз ще изгоря отначало :mrgreen: , но това е пътя

Потребителски аватар
UnLucky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот UnLucky » Пон 15 авг 2011 18:40

mufin написа:
DarkForce написа:!

Абсолютно си прав тук
Ясно е че КАТ не си върши работа, а причините са много.
Вярно е че като бройки КАТ са доста много, но реално на пътя има малко полицаи, както навсякъде в България канцелариите са пълни с връзкари, а работят недостатъчно хора
Едно много просто решение на проблемите е въвеждането на много мобилни камери.
Така са се превъзпитали западняците, за нас няма как да не проработи.
Почти сигурно е че и аз ще изгоря отначало :mrgreen: , но това е пътя

За КАМЕРИТЕ си прав колега, взе ми думите от клавиатурата!
А относно това че куките ще ни оправят, не е за тази тема! Те сами немогат да се оправят, остава и народа да вземат да оправят, и ептем ще е закъсаме!
А относно това кой е виновен! Както каза един колега във форума, "ВСЕКИ САМ си чертае съдбата"
Щом има хора дето се кефят на скорости гонещи свръх звуковата граница значи е ясна работата, точно тези хора вместо да дават пример, те обратното правят, НЕ ЦИТИРАМ никой! Просто НАРОДА НЕМОЖЕ ДА ГО ПРОМЕНИ ДОРИ ГОСПОД!

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Пон 15 авг 2011 19:26

Пешка, не се обиждай, ама в никой случай не е безопасно да летиш с двеста на места, на които може да ти изскочи кола.Нищо че ВР-6 е с по-големи и по-добри спирачки.
Номера е всеки да се чукне за себе си, живее ли му се, или не...
На всички ни се живее, но малко мислят как да съхранят най-ценното което имат - живота си!!

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пон 15 авг 2011 20:57

ей това получавам на лични, умишлено не посочвам името на колегата. Нека изясним някои неща:

Ти си гордост за форума, не искам да те убижда моя пост, ма пипни си главата, с 2-те ръце и виж да не са ти поникнали Рога! Ако да значи ти се е качил дявола на главата!
Нищо лично, ма ти си гордост във форума, и можем да се гордеем с твойте постъпки, не ударли ли свръх звуковата граница със мотора, или тя не е проблем за теб

не става въобще въпрос за моя вр(да не говорим че въобще пък не е това което ми се иска на този етап). Говорех за коли дето са създадени да носят удоволствие от карането. Подчертавам удоволствие Такива коли или си ги правиш или си ги купуваш и обикновено стуват много пари, щщото технологично са много подобрени... Не това е важното в случая. Има хора, дето гледат на автомобилите като на нещо повече от това като обикновено средство за предвижване. И тия коли се карат, не е безумие да се карат и с високи скорости. Беумие е когато някои безумник седне зад волана. А когато седне безумник зад волана, не е важно каква е колата, както и каква е скоростта!!!

Нека се разграничи високата скорост от безумното каране.Както и да не ми се преиначават думите. Примерът с мотора го дадох единствено за това че трябва да се прави разлика. Кактто и че не са необходими свръхчовешки способности и Ф1 технологии. Важи и за колите разбира се.

Това което ме подразни в темата е, че има прекалено много лицемерие! Нима всички са абсолютно примерни водачи и повече от 90 не вдигат, така ли? Винаги се е карало бързо и ще продължава да се кара. Гонки се правят също- постоянно и навсякъде, независимо дали се пише за тях или не. Това е реалността. И като не пишем за това, все едно това не съществува, така ли? Форумът не толерира подобни рейсърски изпълнения, често казано и аз се радвам за което, щото така не се пишат глупости, но и не виждам нищо лошо на някой като му дойде в повече бензина в кръвта да изгори една туба гориво на някое летище и да се кротне.

Причината за смъртността по пътя не е високата скорост и това много добре го знаете. Никъде не съм казал- карайте като луди. Има си подходящи места и условия. Когато не си сам на пътя обаче, се съобразяваш... това което говоря е манталитет на шофиране. Ще се повторя пак- дори и с 50, когато няма нищо в главата пак е опасно.

А колегата дето му е пълна главата със сатани и дяволи... леко ме притеснява. друго нямам какво да добавя към коментара му.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 15 авг 2011 21:53

Уважаеми колега pe6kata ти си с тотално объркани понятия ...а откъде знам реакциите на човешкия организъм...
1.Видях последиците им за първи път през 1980 г на аутопсията на един мотоциклетист...най-едрата кост на черепа бе с размери 2/2 см,през очните орбите се виждаха мозъчните гънки,а тестисите му бяха останали на волана на мотоциклета....той беше карал също разумно...със повече от 180 км/ч...
2.Професията ми която практикувам вече 25 г изисква да познавам човешката физиология и смея да твърдя,че я познавам.
А ти си карай си както искаш,но не се прави на камикадзе....с "разумните" си 220 км/ч...или поне не го прави във форума...

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Пон 15 авг 2011 22:20

Поздравления за темата. Много ВАЖНА тема, на фона на пътната война.

Първо искам да кажа, че абсолютно заставам зад мнението на колегата joker. Винаги съм се опитвал да разбера, както хора по форумите, а също така мои познати и приятели как една скорост от 180 - 200 км/ч по магистралата била супер безопасна със съвременен автомобил. Нещо което естествено е абсолютна глупост. При такава скорост недай си боже да стане нещо (гума, разсейване, засечка, повреда и т.н.) човек е 99% пътник за мястото с кръстовете. НО ГРЕШКАТА СТАВА ЕДИН ПЪТ, нали така? Искам да разбера каква е обосновката да не се кара със 90 - 100 км/ч например, а трябва да се нарушава закона и то в разрез със собствения ни живот? Да не говорим, че и разхода на гориво скача двойно. Да, просто бързаме да си отидем, това е истината. Проблема е, че доста хора принципно са с липсващо образование, липса на чувство на отговорност към себе си и околните, липса на реална преценка. Онзи ден имах пресен пример на моите рамене. Пътя Сапарева баня - Самоков, след превала на билото. Стръмно, завои, нормален хубав път. Карам си със съвсем нормална скорост от 90 км/ч, в огледалото виждам летящ влак - джип Роувър не и помислящ да намаля, лек вираж около мен и в насрещното в завоя.. може би с около 180 км/ч, само бързата ми реакция да му направя път го спаси от сигурна смърт в идващия отсреща автобус. А по Тракия да не говоря за какви донори говорим с 250... В този ред на мисли виждам решението в две неща - подобрения в закона за младите водачи и ужасно жестоки глоби. Първото вече става факт, а второто постепенно го настига. Министъра е създал работна група която да направи предложения в закона, вече са факт. Ще видим кога ще ги гласуват.

:arrow: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/08/0 ... ori.125973

З години изпитателен срок за младите шофьори

Предложенията са изготвени, след като със заповед на транспортния министър е била определена работна група, която да представи конкретни мерки за намаляване на предпоставките за катастрофи.

До 20 август участниците в работната група трябва да представят вижданията си в министерството.

3 години изпитателен срок за младите водачи, докато вземат истинска книжка, предлагат от автомобилния бранш.Идеята е след полагане на успешен шофьорски изпит на младите шофьори да се издава временно удостоверение за управление на МПС. Ако те в рамките на 3 години не извършат пътно произшествие и определени нарушения на закона за движение по пътищата, да им се издава редовно свидетелство.Ако допуснат обаче произшествие или изгубят точки от талона си, ще трябва да преминат курса на обучение отново.Предлага се още да не се допуска кандидат-водачи за повишаване квалификация (кат. С, Д, ДЕ), ако не са минали най-малко 12 месеца от регистрирано последно нарушение. От бранша смятат, че трябва да се засили сериозно и контролът по отношение на изискванията за образование на кандидатите за водачи. Имало много случаи на представяне на фалшиви дипломи за образование особено сред ромите. Също така се предлага да се завишат часовете за обучение и квалификация на бъдещите шофьори...

Относно ГЛОБИТЕ каквито трябва да станат! :arrow:

http://www.novatv.bg/news/view/2011/08/ ... %B8%D1%8F/

..До границата с южната ни съседка българите знаят всички правила, наизустили са разположението на камерите по пътя и много добре знаят как да се разберат с полицаите. Още на граничния пункт обаче нещата коренно се променят.А глобите в южната ни съседка са доста по-високи, отколкото в България.Първата драстична разлика – в България глобата за шофьор, който не спре на знак Стоп, е 20 лева. В Гърция за същото нарушение ще трябва да платите 1400 лева.Освен размера на глобите, друга основна разлика е, че гръцките полицаи свалят регистрационната табела на автомобила и взимат книжката на шофьора за срок между 10 и 60 дни.Ако паркирате неправилно в Гърция, наказанието е 240 лева евро и сваляне на регистрационните номера на автомобила. Ако пък минете на червено, глобата е в размер на 1400 лева, а шофьорската книжка се отнема за два месеца. Ако пък говорите по мобилния си телефон, докато шофирате в Гърция, може да ви накажат с 600 лева и да ви отнемат книжката за месец.Шефът на гръцката пътна полиция ни обясни, че българските туристи са културни шофьори и не нарушават често правилата по пътищата.И пак за разлика от България, в Гърция полицаите не се занимават със събирането на наложените от тях глоби. Това е работа на Общината, ако някой не си плати обаче има вариант да не бъде пуснат да премине гръцко – българската граница...

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 15 авг 2011 22:26

добре че си му направил място колега Михайлов на тоя хайванин с ровъра ,а защо не си пусна авариините светлини като си го видял в панорамното огледало-евентуално е можело и да намали............

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Пон 15 авг 2011 22:35

niks76 написа:добре че си му направил място колега Михайлов на тоя хайванин с ровъра ,а защо не си пусна авариините светлини като си го видял в панорамното огледало-евентуално е можело и да намали............

То един ли е да го пазиш колега, до като го видиш той зад теб и реагираш на момента. И друг път съм спасявал в такива ситуации. Имал съм случай да ме изпреварват с висока скорост на моста след Своге, младежи с БМВ явно не познаващи пътя. Там пътя се стеснява от двулентов в тесен еднопосочен мост около 50м. Но тези не познаваха пътя и щяха да скочат в пропастта ако не бях спрял и буквално се провряха на късмет. Но такива ситуации има всеки един от нас на пътя и проблема е как да ги намалим.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 15 авг 2011 23:56

Инстинктът за самосъхранение, който предпазва човека, е създал за него понятието „граница на възможностите“. И ако ние се опитаме да преминем тази граница, всеки път изпитваме върху себе си действието на адреналина. Тези усещания са толкова силни, че жаждата за тях кара хората да се впускат в най-опасните и рисковани начинания. Появило се е даже определението „адреналинов наркоман“, с което се обяснява прекаленото влечение на някои хора към действия, опасни за живота и здравето им.

Отнася ли се това до всички любители на силните усещания? Разбира се, не. Спектърът от стимули, които подтикват хората към участие в рисковани мероприятия, е значително по-широк и дълбок по своята емоционална същност. Да, силни усещания от секретирането на естествения наркотик изпитват всички, но наркомани става само онези, които не са способни да контролират своите желания.

Впрочем, жертва на адреналиновата зависимост не винаги се става по собствена вина. Израелски лекари стигна ли до извода, че склонността към риск и приключения – макар че не е болест, но все пак аномалия – е заложена у някои хора още на генетично ниво. Търсенето на остри усещания се диктува от специален ген, който отделя в мозъка фермента допамин. Този ген бил открит при хазартните играчи, автомобилните състезатели, както и при… алкохолиците и наркоманите. Професор Марвин Зукерман определил, че при такива хора по природа е понижено и съдържанието на друг фермент – тираменаза, отговарящ за остротата на чувството за удоволствие. Според Зукерман е възможно именно недостигът на тираменаза, желанието да се доведе концентрацията на това вещество до нормата, тласка такива хора към опасни и рисковани начинания… Излиза, че всички знаменити първопроходци, мореплаватели, покорители на въздушни и безводни пространства са хора, страдащи от недостиг на определени ферменти и изкуствено стимулиращи допълнителното секретиране на тези вещества? Едва ли трябва да се разсъждава така. Може би при някои е налице ген, отделящ допамин, и дори е имало понижено съдържание на тираменаза, но за великите дела тези хора са били тласкани не от физически, а преди всичко от моралните си качества. Не трябва да се забравя, че ако нямаше такива смелчаци, нашата цивилизация просто не би се състояла.

Влечението към силните усещания само по себе си може да се оцени като положително или отрицателно качество на човека. Всичко зависи от това, по какъв начин се реализира то. Различните хора стимулират изработването на необходимия на човека адреналин по различен начин. Алпинистът, покоряващ височините; ученият, направил откритие; спортистът, счупил световния рекорд… А редом до тях са садистът, измъчващ своята жертва; крадецът, ограбващ дома ви; хулиганите, пребиващи тийнейджър… Всеки от тях получава своята доза адреналин. Така че едва ли трябва адреналиновата зависимост да бъде белязана само в отрицателни тонове. Във всеки случай тя е повод да се замислим…

Това малко офф...като недоизлекуван адреналинозависим съм привърженик на теорията,че всеки има право да се пребие по избран от самия него начин :roll: Апелът ми към колегите,които си набавят дозата на две или четири колела- правете го на места,където няма опасност да повлечете някой невинен със себе си по пътеката нагоре(или по магистралата надолу :twisted: )Пътищата/улиците НЕ СА такива места...независимо от това кое време на нощта е ,колко сте уверени че няма никой насреща ,колко възхитено ще ви гледат семкаджиите на чертата...и т.н...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”