На газ или нафта?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Re: На газ или нафта?

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 16 авг 2011 16:02

Шегата на страна ,но бутилката наистина не пречи кои знае колко освен ако не се улисваш в безмислени обеми.Като цяло една малка 20-25 литра бутилка е напълно достатъчна защото газстанции бол ,а 25 литра са си 300-400 км извънградско.Е тя като я плйоснеш тая 25 литра бутилка ти завзема място за 40-50 ама и тва не е болка за умиране.Проблема на газта е само че си иска пари за покупка(говорим за добра газова) и поддръжка.При мен рпимерно сметката от 1500 лева за газова и 12 000 км на година просто не изляя :(

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Вто 16 авг 2011 16:53

Абе повечето май се правите на луди :mrgreen: или сте :roll: . Газовата си я взимаш за 400лв с всичките му салтанати(говорим за 1.8 моно). След това 5години забравяш какво се случва. Тънкия момент е при голф с газ,че оставаш без багажник(тъжно но факт).Като разход съм съгласен с колегите 8 като си караш над 110 и до 140.Но не въври като дизел(ама ти не го взимаш да върви,а да е изгодно).
Ето Ви и пример сега: ако трябва да избирам между Тди и моно и двете да кажем по 90 магарета и имам до 3000лв винаги ще взема бензина.

ivan topalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan topalov » Вто 16 авг 2011 17:15

tisho_psg написа:Да,излиза че на газ е най-евтино и най-неудобно.
Също както без бира е по-евтино,без пържоли е по-евтино...без нови гуми е по-евтино mhihi

:да:

Всеки мой познат който се е качил от газ на дизел не ще и да чува пак за газ.
Всеки който кара на газ е чувал,че дизеловите коли са много скъпи за поддръжка,и не ще и да прочете някой ред за това как е какво е.
Аз лично 2Е го смених за АФН,точно поради изброените причини-зает багажник,реглажи,обороти и тн.
и най-важното почти при всяко пълнене на газовата (25литра) сипвах за 10лв бензин :)
Сега си карам "скъпият" дизел на 1000км давам по 1000лв за части,пуша си,тракам си,и не искам и да чувам за газ :)

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Вто 16 авг 2011 17:19

Баш си пречи бутилката. Моята беше 40л и беше надлъжно монтирана в Голф 2. Който не ми вярва нека се опита да качи детска количка при наличие на бутилка. За по обемисти работи да не говоря, когато се налага и седалките да се пускат. За мен лично това е проблем, затова я и продадох mhihi

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 16 авг 2011 17:27

За тия които твърдят,че не пречи бутилката: с един приятел ще ходим други ден на море.Той ми даде да му закарам палатката с моята кола,той има газова. Искате ли да ви дам номера му да го питате защо иска аз да му карам палатката?
*колите ни са еднакви и да-вярвам ви,че не пречи mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Вто 16 авг 2011 17:40

Всеки мой познат който се е качил от газ на дизел не ще и да чува пак за газ.
Всеки който кара на газ е чувал,че дизеловите коли са много скъпи за поддръжка,и не ще и да прочете някой ред за това как е какво е.
Аз лично 2Е го смених за АФН,точно поради изброените причини-зает багажник,реглажи,обороти и тн.
и най-важното почти при всяко пълнене на газовата (25литра) сипвах за 10лв бензин :)
Сега си карам "скъпият" дизел на 1000км давам по 1000лв за части,пуша си,тракам си,и не искам и да чувам за газ :)[/quote]

Аз затова питах откъм обслужване как са нещата /не съм карал дизел / , защото там си отиват доста парици . Никъде не споменахте турбина - това си е консуматив , който често е 'позакрепен' да изкара продажбата , а и никак не е евтина . Не видях и подгревни свещи - те също си искат смяна рано или късно и също не са евтини . Има си доста неща , които са + или - , въпрос на вкус . На теб 2Е-то ти е правило мизерии и си се родил сега , но повечето монота държат години наред без проблеми и ти се връща инвестицията от 500 лева примерно за грубо година . Имаш ли брада - трябва да си имаш гребенче :wink: Всеки сам си преценя какво може да си позволи и кое му идва изгодно според чергата :)

П.С.Дай аз да ти закарам палатката . Ако не се събере - ще ти я закарам на половин цена :wink:

ivan topalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan topalov » Вто 16 авг 2011 17:44

Аз затова питах откъм обслужване как са нещата /не съм карал дизел / , защото там си отиват доста парици . Никъде не споменахте турбина - това си е консуматив , който често е 'позакрепен' да изкара продажбата , а и никак не е евтина . Не видях и подгревни свещи - те също си искат смяна рано или късно и също не са евтини . Има си доста неща , които са + или - , въпрос на вкус . На теб 2Е-то ти е правило мизерии и си се родил сега , но повечето монота държат години наред без проблеми и ти се връща инвестицията от 500 лева примерно за грубо година . Имаш ли брада - трябва да си имаш гребенче :wink: Всеки сам си преценя какво може да си позволи и кое му идва изгодно според чергата :)

Koлега турбото не е клечка за зъби,че да се чупи всеки ден,свешите ги смених като взех колата и да ти кажа не бяха такава безусловна сума за каквато говорите.
Нямаш и гаранция като вземеш гъз-ка,че всичко ще и е наред нали ?

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Вто 16 авг 2011 17:47

Ivan4u написа:Аз затова питах откъм обслужване как са нещата /не съм карал дизел / , защото там си отиват доста парици . Никъде не споменахте турбина - това си е консуматив , който често е 'позакрепен' да изкара продажбата , а и никак не е евтина . Не видях и подгревни свещи - те също си искат смяна рано или късно и също не са евтини . Има си доста неща , които са + или - , въпрос на вкус . На теб 2Е-то ти е правило мизерии и си се родил сега , но повечето монота държат години наред без проблеми и ти се връща инвестицията от 500 лева примерно за грубо година . Имаш ли брада - трябва да си имаш гребенче :wink: Всеки сам си преценя какво може да си позволи и кое му идва изгодно според чергата :)

П.С.Дай аз да ти закарам палатката . Ако не се събере - ще ти я закарам на половин цена :wink:

Стига с това моно, то ме отказа завинаги от газта. Няма такъв филм, години наред без проблеми. И с това турбо, консуматив е ако не знаеш как да го пазиш, иначе може да го гръмнеш и за 5к. Подгревните свещи да не се сменяват като при бензина

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Вто 16 авг 2011 17:51

Е мен кеф ми прави , въпрос на вкус . 4-та година без проблем , не мисля да си продавам колата - поне още толкова . Избягахте от темата с турбината , ясно че ви е трън . Подгревните свещи колегата не каза колко пари е оставил ? Че нещо много почнаха да се насъбират неща :wink:

ivan topalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan topalov » Вто 16 авг 2011 17:54

70 или 80лв не помня точно ;)
" scare ее мойте на бензинката са 32лв-няма да карам дизел"
а защо реши,че ни е трън?

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 16 авг 2011 18:00

Ivan4u написа:Е мен кеф ми прави , въпрос на вкус . 4-та година без проблем , не мисля да си продавам колата - поне още толкова . Избягахте от темата с турбината , ясно че ви е трън . Подгревните свещи колегата не каза колко пари е оставил ? Че нещо много почнаха да се насъбират неща :wink:

Иванчу,още се млад и зелен.Покарай повече коли,не само някакво моно.Покарай и дизел и с турбо и без турбо и тогава пиши пак.Ще се излагаш по-малко :да:
За турбото какво да пишем,като никога не ни се е случвало да се счупи? Може би искаш да чуеш още приказки и легенди за дизел със счупено турбо по средата на пътя?
И палатката не е моя,явно не четеш добре какво пиша.И кажи колко пари даваш за да ми я закараш? mhihi

ivan topalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan topalov » Вто 16 авг 2011 18:03

кажи добра цена,аз имам един бидон за Aхтопол,може да се възползвам :D

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Вто 16 авг 2011 18:13

Покарал съм - не много ,по-скоро малко , дай боже да покарам още . Колко съм млад и зелен - айде да не ми казваш ? На аватара ми пише от къде съм , заповядай с палатката :да:

P.S. Не с лошото :wink:

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Вто 16 авг 2011 18:46

Хайде да спрем най-горе в раздела голф има тема за избор на покупка на голф 3,4, 5 в нея има 3 теми които приличат на тази с газта нафтата и тн "сравнение бензинови и дизелови коли" .Няма да се разберем ДИЗЕЛ или ГАЗ.Просто пилето или кокошката така изглежда газта или нафтата.
Поздрави Админа няма ли вече да я заключи или ни гледа простотията.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 17 авг 2011 21:14

djshomi написа:Хайде да спрем най-горе в раздела голф има тема за избор на покупка на голф 3,4, 5 в нея има 3 теми които приличат на тази с газта нафтата и тн "сравнение бензинови и дизелови коли" .Няма да се разберем ДИЗЕЛ или ГАЗ.Просто пилето или кокошката така изглежда газта или нафтата.
Поздрави Админа няма ли вече да я заключи или ни гледа простотията.

Ами така е,като никой не обърна внимание.че пиша и като газаджия и то с 20 г опит, и като дизелджия(вече)....само едно казвам и млъквам....повече бензин/газ няма да купя!То вече и по-съвремените модели почти не търпят газ(FSI,TFSI :banghead: )....гадна уловка на производителите,ама нали са комбина с петролните босове!...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”