От КАТ ми скъсаха нервите това лято....

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Dobermansp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dobermansp » Вто 29 авг 2006 14:54

anger

Прав си колега аз по принцип съм на същото мнение...но като направих 2000 км по пътищата ни това лято се нагледах на какво ли не... Оставяме знаците и КАТ, но толкова дупки и на луната си мисля вече че няма, в Шумен лепих гума, че след Арбанаси някъде си бях намерил винт който се беше забил в гумата и добре че беше влязъл целия перпендикулярно, че да не падне гумата веднага и да остана на пътя...

By the way - Миналата година в Турция на влизане в Истанбул рейса караше със 110 км/ч а ни изпреварваха от ляво все едно че сме спрели, колите се движеха с не по малко от 160 км/ч и никой не се притесняваше, че ще го спрат. Ти си от Пловдив - ми мога да ти кажа поне 5 места на магистрала Тракия където за такава скорост ще ти отрежат главата КАТ... А нали ние уж сме на прага на Европейския съюз а ония са в Анадола ???? :roll:

Я да потърся публикацията в нета дето бяха глобили некъв холандец на магистрала че карал с 80 км и с тази скорост пречел на движението.... :o :D

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Вто 29 авг 2006 15:06

anger написа:... И бъди сигурен в още едно нещо: пътните знаци и маркировки не се слагат случайно и на произволни места...

Тук знаеш ли колко си прав. Само че в много случаи ги слагат не за да улесняват трафика, а за да създават предпоставки за нарушаване на правилника . И точно там дебнат .

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 29 авг 2006 15:17

blacki написа:В София и да ги хванеш на място полза няма. Карат те на паркинг и там има човек на КАТ, който първо пише после мисли... :)
Плащащ си за престоя, глобата и пътуваш. Пишат ти и АКТ. :)

Акт НЕ се съставя :!: Пише го с много големи букви на будката на паркинга където те отнася паяка. Преди 2-3 месеца ме вдигаха.

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Вто 29 авг 2006 15:18

Dobermansp,
Не мисли, че защитавам куките по някакъв начин - напълно съм съпричастен с теб - аз често пътувам и то на дълги разстояния и също съм се сблъсквал с какви ли не дивотии на пътя... Прав си, на прага на ЕС сме само за жалене с тия пътища и съответно полицаите предпочитат да имат лична облага от шофьорите, отколкото да спазват стриктно служебните си задължения. Между другото това, което ти е направило впечатление в Турция е така, защото онези са идиоти на 99% зад волана, а глобите им са страшно високи и имат много тежък режим на плащане. Той е следният: ако направиш нарушение, за което те глобяват, то директно на място ти казват колко ще ти струва. Ако платиш на полицаите на място плащаш 20 % по - ниска сума. Обаче, ако нямаш в теб пари или пък не искаш да им даваш имаш срок 1 седмица да заплатиш глобата за нарушението си. Ако не го спазиш на втората седмица глобата се удвоява, на третата се утроява и вече само след месец имат право да те вкарат в затвора. Само че на братята турци този режим изобщо не им прави впечатление и си карат, както си искат. Е как тогава да ги искат в Европа? Струва ми се, че доста приличаме на тях...за съжаление... :)

Потребителски аватар
Dobermansp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dobermansp » Вто 29 авг 2006 15:28

anger

Това за глобите не го знаех :) :shock :lol: Егати за една глоба да те вкарат в затвора... Ще си платиш на място и то с кеф , че алтернативата не е добра, какви ли не работи се чуват за турските затвори :o Друга бира е дали успяват да ги вкарат вътре :)

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 29 авг 2006 15:29

Dobermansp написа:anger

Това за глобите не го знаех :) :shock :lol: Егати за една глоба да те вкарат в затвора... Ще си платиш на място и то с кеф , че алтернативата не е добра, какви ли не работи се чуват за турските затвори :o Друга бира е дали успяват да ги вкарат вътре :)

с турската полиция майтап не бива- там не са като тукашните мекерета ;)

rukuku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rukuku » Вто 29 авг 2006 15:38

One написа:с турската полиция майтап не бива- там не са като тукашните мекерета ;)

Абе не бива майтап с Жандармерията им, иначе Катаджиите им са същите образи като нашите, че и ресто връщат даже :lol: И после "Айде комшо, бегай"...
От опит го твърдя

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 29 авг 2006 15:41

rukuku написа:
One написа:с турската полиция майтап не бива- там не са като тукашните мекерета ;)

Абе не бива майтап с Жандармерията им, иначе Катаджиите им са същите образи като нашите, че и ресто връщат даже :lol: И после "Айде комшо, бегай"...
От опит го твърдя
е това нетрябваше да го казваш на One .сега като ходи ще има да ги черпи mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Вто 29 авг 2006 15:41

Да, наистина шега не бива с тяхните полицаи. Понеже имам удоволствието от около 5 години да работя в Турция и имам доста впечатления от тях, затова така разправям. Най - лоша там е жандармерията. Доколото знам, при някакво нарушение на пътя (от сорта на катастрофа например), ако те гепят жандармеристите имат право да ти конфискуват колата (или камиона) и след време могат да я продадат на търг като първо се обръщат към теб с конкретна цена. Демек, препродават ти я. Най - ползваната полицейска кола там е Рено 12 турско производство, което е 1:1 с Дачия. Тази кола едва ли може да вдигне повече от 80, но понеже имат силна армия, жандармерия и полиция не им дреме. Ще те гепят точно на 3 - тата пресечка, ако тръгнеш да им бягаш. И на всичкото казано дотук мога да отбележа, че те масово не спазват закона и правилника...Голям парадокс :)

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 29 авг 2006 15:42

lilo_stich написа: е това нетрябваше да го казваш на One .сега като ходи ще има да ги черпи mhihi mhihi mhihi

колкото наще ги черпя ;)

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Вто 29 авг 2006 15:52

One написа:
lilo_stich написа: е това нетрябваше да го казваш на One .сега като ходи ще има да ги черпи mhihi mhihi mhihi

колкото наще ги черпя ;)

което ми напомня за това 8)

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 29 авг 2006 15:54

Varbona написа:
One написа:

колкото наще ги черпя ;)

което ми напомня за това 8)

брех пропущил съм това събитие велико в историята на републиката ;)

Потребителски аватар
Dobermansp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dobermansp » Вто 29 авг 2006 15:57

Varbona,

Ей тоя линк ме подсети - за глобите от тук нататък КАТ да се обръщат към синчето на бившия им шеф, дето е завлякло милиони. То си е направо срамортта да ми се правят КАТ на цигани за 20 лв глоба... mhihi mhihi mhihi mhihi 8)

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: От КАТ ми скъсаха нервите това лято....

Мнениеот Sunny » Вто 29 авг 2006 16:23

Dobermansp написа:1. В Велико Търново на центъра няма де да се спре...

Изображение
Взаимствано от FUN, но точно по твоята тема mhihi

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 29 авг 2006 16:27

Dobermansp аз тва лято пътувах няколко пъти до морето и се нагледах на простотия от органите...

Важното е че си минал без актове, а фишовете можеш спокойно да ги хвърлиш.

Тегли им по една майна и си свиркай! Те са си просяци. Няма смисъл да им се впрягаш!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”