Чип на а4 1.8т АJL (180hp) възможно ли е ?
- vladimury
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Чип на а4 1.8т АJL (180hp) възможно ли е ?
Здравейте братчеди. На скоро се сдобих с Ауди а4 1.8 т 180 коня и ми е любопитно на моето двигателче дали може още малко да му се изкара душицата с едно чипче ? Ако е възможно да дадете и препоръки каде може да се направи тази интервенция. 

- vladimury
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Чип на а4 1.8т АJL (180hp) възможно ли е ?
Изглежда нмого добре, но цената не ми се нрави. Е предполагам, че и качеството е на ниво.
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Търси Foti (hammersword) от ecuconnections.com. Купи си файл от него! Оня е Господ на тея електроники, а цената ще е сносна за качеството си! Гърка мноо ги чува!
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Не искам да те спирам, но лично аз чип бих поставил след като съм 100% че турбината ми е в перфектно здраве, че съединителят има поне 1/2 от живота си, че дисковете на спирачките са нови, че накладките са нови и всякакви такива неща. Чак като съм сигурен, че по колата няма нито една част за подмяна бих си взел (похарчил парите) чип.
Ако отговаряш на тези условия скачай смело в този тип тунинг.
Ако отговаряш на тези условия скачай смело в този тип тунинг.
Стига бе хора... стига с тия дискове, спирачки, съединители и тн... Евгени от МонстерПерформанс кара на сток спирачки и лющи 11-ки с терминални 210++ и си кара колата всеки ден. Иван (Рибата) кара 500 коня Хонда на сток спирачки и нищо не се е случило.. Мога поне 10 минути да изреждам силни коли и имена, които си карат на сток спирачки и са много по-малко опасни за себе си и движението от колко много други хора. Ясно че е хубаво колата да си е 100% изрядна, ама като искаш коне и то повече от 180, както е в случая, това че ти е тръгнал съединителя примерно няма никакво значение. Тръгнал е и ще си замине и без да бараш настройките. Дали ще замине 6 месеца по-рано или по-късно.. все тая.
А относно цената от 960лв ми се вижда доста височка. За тези пари може колата да се качи на дино и да видиш резултата на живо, като заедно с това ще си 100% сигурен, че всичко по настройките е наред.
Ето няколко фирми, които могат да свършат тази работа:
MonsterPerformance - София
TST Racing - Варна
MadnessMotorsport - Пловдив
ХЕЕД Ауто - София
Колегите, ако искат могат да ти дадат още някоя фирма, от мен са това
А относно цената от 960лв ми се вижда доста височка. За тези пари може колата да се качи на дино и да видиш резултата на живо, като заедно с това ще си 100% сигурен, че всичко по настройките е наред.
TST Racing - Варна
ХЕЕД Ауто - София

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Адаш!!! Явно четеш темата през ред. Автора е писал, че скоро се е сдобил с колата. В това отношение подкрепям брабуса, че е по-добре преди да инвестира в силов тунинг поне да се увери, че колата е изправна.
Ами, може би си прав, ама аз изхождам от там, че тези неща задължително се сменят като се взима един автомобил. Смяна масла, филтри, ролки, ремъци, накладки, водни помпи и тн.. Поне при мен де 
Малко офф/
Може би знаете, но взех едно Audi S3 вместо Голфчето, което карах. Аудито е с турбо от Еволюшън 9 (ТД05-16), с плетен колектор с термоизолационна лента, като само лентата май е 200лв. Всичко е правено в Унифлекс, като белите хора.
Вкарваме го да го сервизираме и какво да видим. Всичко заводско и с печат "Ауди" 2002 година, маслото е на минимум и всякакви други такива интересни неща..

Малко офф/
Може би знаете, но взех едно Audi S3 вместо Голфчето, което карах. Аудито е с турбо от Еволюшън 9 (ТД05-16), с плетен колектор с термоизолационна лента, като само лентата май е 200лв. Всичко е правено в Унифлекс, като белите хора.
Вкарваме го да го сервизираме и какво да видим. Всичко заводско и с печат "Ауди" 2002 година, маслото е на минимум и всякакви други такива интересни неща..

- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
sk., за мен тунинг е нещо като надстройка на колата ми. А как да правя надстройка ако основите са ми кекави?
Това имах предвид. Много хора купуват коли (на старо) и веднага се хвърлят в "тунинга", ама дали колата е изправна. Колко много други неща са по-важни да са наред и в изправност преди да се присътпи към вдигане на мощност с 20%!
Това имах предвид.
А не да сложи спирачки 345 мм или да метне керамичен съединител 240 мм за 1000 долара, за да сложи чип за 20 кс.
То и до там се стига, но по-късно

Това имах предвид. Много хора купуват коли (на старо) и веднага се хвърлят в "тунинга", ама дали колата е изправна. Колко много други неща са по-важни да са наред и в изправност преди да се присътпи към вдигане на мощност с 20%!
Това имах предвид.
А не да сложи спирачки 345 мм или да метне керамичен съединител 240 мм за 1000 долара, за да сложи чип за 20 кс.
То и до там се стига, но по-късно

- pepi100
- Автомобил:
- Двигател:
sk. написа:Стига бе хора... стига с тия дискове, спирачки, съединители и тн... Евгени от МонстерПерформанс кара на сток спирачки и лющи 11-ки с терминални 210++ и си кара колата всеки ден. Иван (Рибата) кара 500 коня Хонда на сток спирачки и нищо не се е случило.. Мога поне 10 минути да изреждам силни коли и имена, които си карат на сток спирачки и са много по-малко опасни за себе си и движението от колко много други хора. Ясно че е хубаво колата да си е 100% изрядна, ама като искаш коне и то повече от 180, както е в случая, това че ти е тръгнал съединителя примерно няма никакво значение. Тръгнал е и ще си замине и без да бараш настройките. Дали ще замине 6 месеца по-рано или по-късно.. все тая.
TST Racing - Варна
ХЕЕД Ауто - София
posting.php?mode=quote&f=52&p=3007968#

За това става въпрос
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
AJL няма смисъл от чип, защото резултата ще е 10коня в повече и просто не си заслужава.
- VeilSide
- Автомобил:
- Двигател:
Vizor написа:Търси Foti (hammersword) от ecuconnections.com. Купи си файл от него! Оня е Господ на тея електроники, а цената ще е сносна за качеството си! Гърка мноо ги чува!
Фотис е свестен, цената при него е 150 евро.
- brutalisimo
- Автомобил:
- Двигател:
напално подкрепям мнението на brabus
- vladimury
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря на всички за изчерпателните отговори, но за жалост и мен ме удари финансовата криза и за момента проекта се замразява.