Дразнещо скърцане в тъблото на Голф 4.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Re: Дразнещо скърцане в тъблото на Голф 4.

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 16 авг 2011 15:58

skotis написа:Да, аз я свалях веднъж, но и преди това си скърцаше, сега не скърца вече

Аз така и не схванах къде си сложил мокета?

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Вто 16 авг 2011 16:14

Като седиш на пасажерската седалка в ляво. Отваряш жабката с дясната ръка, в лявата държиш мокетеното парченце :Mr Green Fun тръгваш да я затваряш и го защипваш със вратичката на жабката в лявата част, към конзолата. Все едно си тръгнал да вадиш нещо от жабката ама си го защипал с вратичката. Само че го слагаш така, че да не се вижда много много (почти не се вижда) и това я уплътнява и омекотява допира пластмаса-пластмаса и не скърца вече. При мен от там идваше основното скържане, другото е едва доловимо. Така по-ясно ли е или да снимам?

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Сря 17 авг 2011 9:42

Че то там си има гумени тампони точно за това.

Потребителски аватар
skotis

Мнениеот skotis » Сря 17 авг 2011 9:46

pedalchobaba написа:Че то там си има гумени тампони точно за това.

Е да ама те са едни "тампони" - просто малки гумички. Явно не уплътняват толкова добре

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 17 авг 2011 9:49

Да не уплатняват.Аз за това зададох наглед тъпия въпрос къде си пъхнал мокета за да спре.Иначе един рпиятел детос е занимава с фолиа слага по колите за обезшумяване едно като мокет но тодолу самозалепващо се.Ще зема от него и ще пробвам и аз там където казваш.То проблема като цяло е че жабката и корите под кормилото "увиват" централната конзола ,но хвърчат в нищото и са деформират при вскяо движение на колата и затова скърцат.То затова като натиснеш някъде с пръст ги "поопъваш" и спират ама сложиш ли нещо меко там и пак си почва "концерта".

Потребителски аватар
skotis

Мнениеот skotis » Сря 17 авг 2011 11:08

Аз търся от тази лента, която използват в автмобилостроенето, отгоре влакнеста/мъхеста и мека, отдолу много силно залепваща. Слагат я на апаратите на коланите и на други места. Искам с нея да си уплътня таблото цялото и ще изчезнат всякакви шумове. Но не намирам никъде да се продава...

Потребителски аватар
gigavanko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gigavanko » Чет 18 авг 2011 8:41

Аз също от доста време се боря с дразнещото скърцане и пробвах да пъхам разни дунапренчета и хартийки къде ли не по таблото, но ефекта беше временен докато не се деформират или започнат от своя страна да издават някакви звучи.
Скърцането между таблото и барчето ( на снимката с двете червени стрелки) успях значително да намаля мога да кажа премахна след като срязах една пластмаса (там където сочи дясната червена стрелка). Тази пластмаса се вижда като се натисне барчето отдясно. Тя държи таблото свързано със барчето. След срязването и самото барче пропада малко и вече няма контакт с таблото, а от там няма и скърцане.
Жабката пък я мажа с парафин по контактните й места с таблото и действа за около седмица две :D

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 18 авг 2011 9:18

gigavanko написа:Тя държи таблото свързано със барчето.

Да нямаш предвид пласмаста с болта която вързва панела на жабката с останалките части?

Потребителски аватар
gigavanko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gigavanko » Чет 18 авг 2011 9:51

Rabbit_TDI написа:
gigavanko написа:Тя държи таблото свързано със барчето.

Да нямаш предвид пласмаста с болта която вързва панела на жабката с останалките части?

Може и това да е незнам с коя част от таблото е свързана (по спомен представлява като лента широка 1-1.5 см), но да долу зад пластмасата на барчето е захваната с болт.

Потребителски аватар
6466
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 6466 » Чет 18 авг 2011 16:45

Много благодаря на всички отзовали се в темата колеги не ми е останало време да опитам да го оправя но ще пиша за ефекта все пак още някои с такива проблеми и идеи ако има нека пише те няма да са полезни само за мен почти на всеки му скърца по нещо и предлагам тази тема да я направим като място всеки да описва как се е справил с такива проблеми.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”