VW B5.5 комби или най-добрата семейна кола за до 9000лв.

Техническа и сервизна информация за Passat
mr.temptation
Автомобил:
Двигател:

Re: VW B5.5 комби или най-добрата семейна кола за до 9000лв.

Мнениеот mr.temptation » Сря 17 авг 2011 7:54

dlug написа:Ето два автомобила които на пръв поглед ми харесват (след 5 минутно разглеждане) Със сигурност има и други, дори и в нашият форум, които заслужават внимание
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Втората наистина е повече пари, но е регистрирана, платени застраховки, сваля малко от цената, качваш се и караш без други занимавки. Естествено всеки автомобил трябва да се види на място, на снимки много (повечето) изглеждат нелошо :)
Втората изглежда в пъти по-добре и много ми харесва, но 108 хил. км. изобщо не са за вярване. По-вероятно е поне на 308 хил.км, но явно доста съм повлиян от четенето из форума. Иначе се оказа, че имам двама човека в чужбина. Единия се занимава с коли (Германия, Белгия и т.н.), бо съм чувал отделно за него че е голям играч и прави всякакви шашми. Другия ми е много близък приятел, който живее в Италия от 18 г. Все още се чудя (чел и темата Горубляне или Германия) тук ли да търся или навън

VW_Fan_81 написа:Незнам дали това е подходящо за първо мнение, но вие сте скарани с автомобилите изобщо. Погледнете колко струва един Пасат Б5 в Германия със сервизна история и тогава говорете. Пасат Б5.5 за 9000лв. читав е просто безумие аз за толкова пари ще взема Б5.

Да считам ли, че за 9к не може да се намери свестен В5.5? При мен, мисия над 10к се оказва невъзможна

K написа:
niks76 написа:свестен Б5.5тди 131коня за тия пари трудно ще намериш

:beer

Интересно ми е за колата от втория линк, този хайлайн, защо аджаба си вкарваш кола отвън, регистрираш я, обслужваш и на втория месец я продаваш.

Според теб има нещо съмнително в нея ли?

Последна промяна от gr_kanev на Сря 17 авг 2011 10:43, променено общо 3 пъти.
Причина: Освен бутон "Нов отговор" има и "Промени" - вторият е за предпочитане.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Сря 17 авг 2011 8:15

dlug написа:
VW_Fan_81 написа:Незнам дали това е подходящо за първо мнение, но вие сте скарани с автомобилите изобщо. Погледнете колко струва един Пасат Б5 в Германия със сервизна история и тогава говорете. Пасат Б5.5 за 9000лв. читав е просто безумие аз за толкова пари ще взема Б5.

Първата на която попаднах
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1

Мда, обърни внимание на километрите mhihi . Тези които се продават за толкова в БГ са на подобни, ако не и отгоре. Намери кола в немско на 100к и виж цените

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Сря 17 авг 2011 9:00

bnick написа:....

Мда, обърни внимание на километрите mhihi . Тези които се продават за толкова в БГ са на подобни, ако не и отгоре. Намери кола в немско на 100к и виж цените

Да, наистина не бях обърнал внимание. Но пък ако някой иска да си вземе такъв автомобил на реални 100к и на 7-8 години...мога да му пожелая успех само. Естествено не мисля че някой вярва на километражите на горубляне :D
Ето след още 5 мин. търсене още един на половината километри
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=2
Сега сигурно ще кажете че е 2001 година и че и тези километри са много. Всеки сам решава за себе си за колата. Мисълта ми беше че може да се намери читав екземпляр на прилични пари. И това е само от Германия. Ако е от Италия може да са и на други цени.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 17 авг 2011 9:08

Хубавите коли навсякъде струват повечко пари ,без значение от страната в която се продават :idea:

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Сря 17 авг 2011 10:36

Комби задължително.
Масраф си е колата, дано ти е голяма заплатата. Чукне ли нещо, проблем.
Моят принцип е малко по друг, по стара кола ама да я опъна от всякъде. Предпочитам да набия пари по нея и да знам, че шансът да плача е по малък
от колкото да я лъскам пред блока и да плача като ударя някоя дупка. Една Б4, комби с по як мотор, климатик и прочее. 1000лв да я опънат и газ. Комфорт на возене да искаш, като кораб е. А с другите пари жената и децата на море, пиене и ядене. :drinking:

mr.temptation
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mr.temptation » Сря 17 авг 2011 17:20

Гергин написа:Комби задължително.
Моят принцип е малко по друг, по стара кола ама да я опъна от всякъде. Предпочитам да набия пари по нея и да знам, че шансът да плача е по малък
от колкото да я лъскам пред блока и да плача като ударя някоя дупка. Една Б4, комби с по як мотор, климатик и прочее. 1000лв да я опънат и газ. Комфорт на возене да искаш, като кораб е. А с другите пари жената и децата на море, пиене и ядене. :drinking:
Благодаря за изразения най-добронамерено прагматизъм.
Да, за комбито съм категоричен. Леко по-грозно (но не много), но в пъти по-функционално.
Не знам какво значи голяма заплата, доста е относително :-)Например в Благоевград, ако взимаш 500 лв. значи това е голяма заплата, ако си с 1000 - значи си незнам какъв връзкар, ако си с 2к - със сигурност си измамник. Това е истина, но иначе се шегувам. Тук един пич спомена че без основни ремонти е набил поне 3 хил. отгоре, което не знам как да коментирам...
В5.5 за мен е оптималния избор, все пак е кола на 7-8 години. Никой не ни е виновен, че българите сме си цървули и все гледаме най-тънкана да минем

Имам една молба към всички. Моля Ви, посочете ми какво да гледам при първоначален оглед на конкретен автомобил. Примерно - ако има еди каква си екстра, значи има копче еди къде си. И каквото се сетите най-важно, което може да се види веднага. Ако имате нерви, обяснете ми като на олигофрен, няма да се сърдя

Последна промяна от gr_kanev на Сря 17 авг 2011 18:30, променено общо 1 път.
Причина: Освен бутон "Нов отговор" има и "Промени" - вторият е за предпочитане.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Сря 17 авг 2011 18:40

mr.temptation написа:
Гергин написа:Комби задължително.
Благодаря за изразения най-добронамерено прагматизъм.
Да, за комбито съм категоричен. Леко по-грозно (но не много), но в пъти по-функционално.
Не знам какво значи голяма заплата, доста е относително :-)Например в Благоевград, ако взимаш 500 лв. значи това е голяма заплата, ако си с 1000 - значи си незнам какъв връзкар, ако си с 2к - със сигурност си измамник. Това е истина, но иначе се шегувам. Тук един пич спомена че без основни ремонти е набил поне 3 хил. отгоре, което не знам как да коментирам...
В5.5 за мен е оптималния избор, все пак е кола на 7-8 години. Никой не ни е виновен, че българите сме си цървули и все гледаме най-тънкана да минем

Имам една молба към всички. Моля Ви, посочете ми какво да гледам при първоначален оглед на конкретен автомобил. Примерно - ако има еди каква си екстра, значи има копче еди къде си. И каквото се сетите най-важно, което може да се види веднага. Ако имате нерви, обяснете ми като на олигофрен, няма да се сърдя

800 лв. за летни гуми, 600 лв. за зимни гуми. - ей ти само 1400лв. за колата. Разбира се ако караш с 15-ки и по-евтини гуми сумата ще бъде поне два пъти по-малка. Другите са дребни неща, масла, някои дребни ремонти за по 200-300лв.,пастиране, но едно след друго се натрупват и не ги усещаш изобщо.

Най-добре си намери човек с ваг-ком да направи диагностика на колата. Иди в раздела Сервизи и ще намериш много кадърни хора, които биха ти помогнали с избора.
Успех/ :beer

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 17 авг 2011 19:01

ако искаш да имаш база за сравнение на ИСТИНСКИ 180000км на Б5.5 и имаш разходки към русенско ми пиши на лични(пасата го ползвам само като си идвам в бг за ваканции и не е лъскан като за изложба mhihi )
чисто нова кола има забележки ,а какво остава за стара-вземи си човек който разбира от тди и приятно обикаляне по салоните и обявите
успех

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Сря 17 авг 2011 20:17

Аз се старая да вложа малко повече пари в първоначална инвестиция (покупка) и досега това не ме е подвеждало.Отнася се за мен разбира се,всеки сам си знае дереджето!Наистина хубаво и евтино НЯМА 8) !Е....и естествено уж гледам,оглеждам,лягам,бъркам в ауспуха,опитвам вкуса на маслото и т.н. ха ха :D И в тоя ред на мисли за твоя бюджет.....хм,голям късмет трябва да имаш,може би вече след година иди ела :wink: Аз не мога да се оплача-освен обслужване и необходимите неща друго не е излизало засега,карам всеки път колата с голямо удоволствие-возията и тягата са страхотни,а пипне ли се софт-а става :twisted: И в крайна сметка да-дори да се огледа хубаво,да мине Ваг-Ком.......според мен 60-70 % си е чист късмет :да:

al_lukanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот al_lukanov » Чет 18 авг 2011 0:07

Един съвет, ако не гледаш само Пасати погледни Форд Мондео. Има мн добри предложения на коли купувани от Мото Пфое със сервизна история на под 100 к км. Аз моето го купих за 12к и беше скъпо. С два чифта джанти 16-ки / летите в гаранция / , гуми каско на 70 к км на 5г. За 10к км обслужване в Мото Пфое 250 лв. Мотора е с верига. Комбитата купувани от Мото Пфое са малко. Преди това също имах пасат. Но за 12к няма пасат на 70к км :) Успех!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 18 авг 2011 8:01

За мен лично след досег с доста такива VW и съответните Audi,това категорично не е кола, за която да дам 9 или 10 000лв и да наерка "семейна" :не:
Да, удобна е и сравнително широка за задните пасажери (В3 отзад е по-широк за сравнение),да има добра возия,но до там...Няма да си обяснявам доводите,понеже окончателно ми е омръзнало вече да споря с хора от този форум,които имат един или два или три и си ги карат и им се радват и за тях няма по-добра кола,защото аз виждам по 5 на ден и имам база за сравнение за някои неща,ровя на такива места,където ясно и точно си личи с какво прехвалено немско " качество " излизат от завода още,камоли като станат на по 10 години.Причината да си държат цената е точно прехваленето немско качество,наследено от предните поколения (които наистина са много много здрави),което иобщо не може дори да ме замисли да дам 10к за такава кола.Правят такива проблеми,които понякога се разрешават само с взимането на оригинална част от производителя,само че и те са един път и вместо да държат тези части на склад (за да може човек,който има 1000 или 2000лв под ръка,да им ги даде и да си реши проблема),те са на доставка по 1 седмица в най-добрия случай и една седмица си имате много много скъп паметник пред блока,който става единствено да му се радвате от терасата вечер. :screwy
Общо взето всеки сам си решава какво да си вземе и какво да кара,е аз никога,ама никога няма да си взема B5, B5.5, А4 или A6 ако ще и да ми го подаряват.
Пропуснах да кажа,че Шаран става,ама стария (до 98-ма ли е,до кога там го правят,не помня).Следващия Шаран (който го има с PD двигателите) е по-зле и от Пасат-ите и Ауди-тата като изработка,замисъл и въобще като возило,иначе те пък возят още по-хубаво,ама докато возят mhihi
:beer

Последна промяна от zfa159 на Чет 18 авг 2011 8:25, променено общо 1 път.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 18 авг 2011 8:19

zfa159 +1 :да:

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Чет 18 авг 2011 9:20

zfa159 написа:...ровя на такива места,където ясно и точно си личи с какво прехвалено немско " качество " излизат от завода още,камоли като станат на по 10 години....

Имаш предвид, че отделни екземпляри не са сглобени "правилно", или че има конструктивни недомислици? Дай няколко примера, за заинтересованите любители :lol:

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Чет 18 авг 2011 10:34

zfa159 написа:....Правят такива проблеми,които понякога се разрешават само с взимането на оригинална част от производителя,само че и те са един път и вместо да държат тези части на склад (за да може човек,който има 1000 или 2000лв под ръка,да им ги даде и да си реши проблема),те са на доставка по 1 седмица в най-добрия случай и една седмица си имате много много скъп паметник пред блока,който става единствено да му се радвате от терасата вечер. .....

Извинявай, но ще ти кажа че никак, ама никак не си прав. Ти да не очакваш да имат всички части за всички модели от ВАГ групата, за всички години за които се предлагат налични на склад??? Ще бъде повече от несериозно някой да мисли че е въобще възможно. Ако на някой му се занимава нека да извади колко броя са частите в един модел (дори и горе-долу), да умножи по броя на моделите да видите каква бройка се получава. Дори и някой части да са еднакви за всички модели. И ако някой каже че е рентабилно да се държи на склад част струваща 1000 лева и продаваща се една бройка на 2 години....хайде да гледаме малко реално на нещата. Няма оторизиран сервиз, в койта да не се чака за доставка на някои части. Това че колата не ти харесва е въпрос на виждане, но не е състоятелно да се каже че колата е боклук, щото аджеба не всички части са на склад.
P.S. Ако някой ме пита каква кола да си вземе никога не бих му казал пасат, въпреки че аз карам такъв. Всеки сам си решава за себе си.
P.P.S. Няма пълно щастие, всеки един автомобил (без изключение) има недостатъци. Въпрос на личен избор е с кои от тях ще се примириш

al_lukanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот al_lukanov » Чет 18 авг 2011 10:55

Чудомир написа:
zfa159 написа:...ровя на такива места,където ясно и точно си личи с какво прехвалено немско " качество " излизат от завода още,камоли като станат на по 10 години....

Имаш предвид, че отделни екземпляри не са сглобени "правилно", или че има конструктивни недомислици? Дай няколко примера, за заинтересованите любители :lol:

Пичове работя във фирма разработваща и произвеждаща автомобилна електроника. Всички компоненти се разработват от едни и същи доставчици. Така 4е забравете за чудесата от миналото :)

Върни се в “Passat”