как да разбера дали е обръщан?
- zlatnia7408
- Автомобил: vw 7
- Двигател: TDI 2014
как да разбера дали е обръщан?
здравейте. имам намерения да си закупувам нещо от фамилият на VW най вероятно голф. притиска ме само дали няма да попадна на автомобил , който е бил произведен за страни с обратно движение , тоест дали няма да е обръщан. има ли начин или непоправими белези по които мога да разбера за такова обръщане. някък си съм резервиран към тези обръщанки не съм убеден , че тези дето го правят това са оторизирани. все пак става въпрос за сигурност.
- analplanet
- Автомобил:
- Двигател:
Re: как да разбера дали е обръщан?
и да е обръщан какво те боли....... караи и си бараи....
толкос познати имам с обръщани волани няма никаф пр.

- zlatnia7408
analplanet написа:и да е обръщан какво те боли....... караи и си бараи....толкос познати имам с обръщани волани няма никаф пр.
е и аз познавам такива и верно нямаше проблем, ама напоследък взеха да се разхлабват някай елементи по колата. знам ли кво да мисля?
Колега зависи каква кола си намисли да купуваш ако е Голф 3 надали някой ще се разправя да обръща,ако е направена кадърно няма и да разбереш,ако е обръщана с събирани неща от тук от там най-често,което съм виждал аз и то при коли който е направено всичко както трябва това са патроните демек ключалките на вратите на англичанките съответно е от дясно на нормалните за (за нашите стандарти) ляво и също по седалките.... абе има по принцип има начини
-
- Автомобил:
- Двигател:
най-малкото ако дясната седалка и колан е по-оръфана от лявата.също сигурно по пода може да се познае.в двигателния отсек също трябва да си личи къде влизат кабели и жила и тн. в купето.
не че е голяма гаранция ,но примерно ако има сервизна книжка и отговарят номера и глупости от държава различна от uk,или примерно има някъде лепната лепенка на сервиз или вносител или нещо такова на италянски,немски,холандски...нали лепенката ще си личи дали е стара,ще е напечена от слънцето,потъмняла и тн.
не че е голяма гаранция ,но примерно ако има сервизна книжка и отговарят номера и глупости от държава различна от uk,или примерно има някъде лепната лепенка на сервиз или вносител или нещо такова на италянски,немски,холандски...нали лепенката ще си личи дали е стара,ще е напечена от слънцето,потъмняла и тн.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е Голф 4 и има Airbag можеш да разбереш по лепенката за Airbag-а ! Ако лепенката е от лявата страна значи е обръщан !
Последна промяна от avatar55 на Чет 18 авг 2011 19:40, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Понякога се познава и по фаровете,има си специална шарка против заслепяване,на европейските по правило десния свети по-надалеч и настрани(или поне на мен така ми изглежда,въпреки че наклона е означен еднакъв)
- mitko stoynov
- Автомобил:
- Двигател:
zlatnia7408 написа:analplanet написа:и да е обръщан какво те боли....... караи и си бараи....толкос познати имам с обръщани волани няма никаф пр.
е и аз познавам такива и верно нямаше проблем, ама напоследък взеха да се разхлабват някай елементи по колата. знам ли кво да мисля?
за голф 3 мисля че има един начин по сенниците, ако е с лява дирекция нормално е на десния сенник да има огледалце, ако обаче и тях са сменили, има друго което надали ще си играят да сменят, мокета на пода на шофьорското място има както знаеш участъци от кожа под педалите и отстрани, без значение на каква кола, естествено най сигурния начин е: да се посети сервиз
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
пишеш кодовете от листа в багажника viewtopic.php?f=17&t=279461
Последна промяна от bobi_diesel на Сря 24 авг 2011 20:00, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Каво пък толкова те вълнува дали е обръщан , стига да е хубава колата това е последния проблем, даже не е проблем
- stangero
- Автомобил:
- Двигател:
то обръщан по добре ще седиш на по малко изтарбушена седалка

- zlatnia7408
stangero написа:то обръщан по добре ще седиш на по малко изтарбушена седалка![]()
![]()
![]()
ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОТЗОВАЛИ СЕ!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”