голф 3 95г(климатик)-не затваря клапата на купето???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
3115
Автомобил:
Двигател:

голф 3 95г(климатик)-не затваря клапата на купето???

Мнениеот 3115 » Пет 19 авг 2011 12:10

Привет,колеги!става въпрос за голф 3 гти 115-95г ady!С климатик е колата-DIAVIA!Принципа е следния-когато просто си пускам радиатора-без климатик-клапата се отваря(чува се)-когато изключвам-клапата се затваря!на климатика има функция,която прави същото!Напоследък забелязвам че когато изключвам парното-продължава да подухва леко-и изобщо не се чува клапата да се затваря?дали мога сам да оправя този проблем или е по сложно???Благодаря предварително!

Потребителски аватар
mitko stoynov
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 3 95г(климатик)-не затваря клапата на купето???

Мнениеот mitko stoynov » Сря 24 авг 2011 20:37

3115 написа:Привет,колеги!става въпрос за голф 3 гти 115-95г ady!С климатик е колата-DIAVIA!Принципа е следния-когато просто си пускам радиатора-без климатик-клапата се отваря(чува се)-когато изключвам-клапата се затваря!на климатика има функция,която прави същото!Напоследък забелязвам че когато изключвам парното-продължава да подухва леко-и изобщо не се чува клапата да се затваря?дали мога сам да оправя този проблем или е по сложно???Благодаря предварително!

При мен колега е при вентилатор се отваря клапата и взима въздух отвън, а при климатика е следното имам бутон min и max когато е на минимум клапата се отваря, но когато е на максимум тя си остава затворена, казано върти в купето, не знам при теб как е защото моя голф е 1.8 90 коня с пълен ел. пакет и климатик но е 10.92 г.упътващата книга му е за 95г.модел ама не знам твоя дали е така

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 24 авг 2011 22:36

неговия е с допълнително монтиран климатик и изобщо няма да му е от полза книгата :) Там всичко е относително,защото според това кой италианец го е правил,може да работи по 100 различни начина.
Общо взето никога до сега не съм виждал решение,при което,когато се спре вентилатора,да се затваря притока на въздух отвън,защото това спира естествената вентилация на купето и ще води до много сериозно запотяване на стъклата,особено при лошо време.Масово се прави,както е при оригиналните - клапата се управлява от отделен бутон и може да се пуска и спира от него,както и би трябвало да бъде.При оригиналния е съобразено да си има вентилация и ако не е включен вентилатора на някоя степен,клапата не може да се затвори дори да се цъкне бутона.
:beer

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Чет 25 авг 2011 0:39

аз съм с оригинален климатик и при мен си се затваря клапата и без пусната перка

3115
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 3115 » Чет 25 авг 2011 9:43

и при мен се затваря клапата когато е спряно всичко!нищо не се запотява!?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”