ЗДР колеги.Имаме Б4 95г,който през зимата ни прави много проблеми с тези вакуумните махинки по вратите за заключването.Рехили сме да сложим ново централно с дистанционно с ел машинки (до сега нямахме дистанционно).Някой ако е правил подобно нещо да сподели малко идеи.Нещото което много ми е интерсно защо ли немеца е правил заключването с въздух а не с ток,каде му е предимството му?
Централното ще се монтира от мен.

B4 централно заключване-проблеми
Re: B4 централно заключване-проблеми
съветвам те да потърсиш проблема, с тия ел.машинки ще имаш повече проблеми. Да не говорим, че не са качествени и ако не си светнат електричар не е изключено да направиш големи поразии по ел.системата.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Оправи си вакуумното централно и си карай колата със ел.машинките еле па китайските само ядове може да имаш.
Какви бяха проблемите?
Обикновено има:
-изваден маркуч
-скъсани кабели по вратите
-удавен компресор
-и много рядко спукана мембрана на някоя машинка
Какви бяха проблемите?
Обикновено има:
-изваден маркуч
-скъсани кабели по вратите
-удавен компресор
-и много рядко спукана мембрана на някоя машинка
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
B4'то е на баща ми и на студеното време вратите не се затварят(буташ я да се затвори и колата, ако е на наклон вратата се отваря сама,това е с всички врати) това е ориналното на колата.Аз съм с Г2 с от после монтирано централно+дистанционно с ел.машинки и до сега съм нямал проблеми.Честно казано не очаквах толкова отзиви за ел.машинките пред вакуумните но както и да е.Ще почакам още мнения.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Вземи един флакон "проникващо масло" в превод евтин вариант на WD40 и ХУБАВО опръскай всички брави (машинката която закопчава вратата към купето) и ще се оправи. Най-вероятно са пълни със мизерия и като е по-хладно тя се втвърдява и затова не се затварят вратите.
проблема не ти е в централното, а в бравите на вратите. Сваляш пластмасовите капачки и пръскаш във всички отвори със смазка. Затварят 10 пъи вратата, заключваш още няколко пъти и всичко е ток. Проиграй всички възможни функции на бравата след като си я напръскал.
- orbital
- Автомобил: PASSAT B4
- Двигател: 1Z 1996
Аз не съм имал проблеми с централното зимно време , също си ми е оригинално вакуумно ,но преди зима пръскам с WD40 самите бравички и нямам проблем .
- rosen75
- Автомобил:
- Двигател:
znainainai написа:Вземи един флакон "проникващо масло" в превод евтин вариант на WD40 и ХУБАВО опръскай всички брави (машинката която закопчава вратата към купето) и ще се оправи. Най-вероятно са пълни със мизерия и като е по-хладно тя се втвърдява и затова не се затварят вратите.
Аз направих точно това и сега се затварят идеално
Що мизерия и чернилка изтече не е истина

Пробвай го колега

- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
добре ще пробваме това с "проникващо масло",ще изчистим машинките и дано тая зима да нямаме ядове.Може ли към сегашното централно да се обави дистаанционно и д/г кви пари излиза.
Благодаря.
Благодаря.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Около 40 лева са модулите за централно заключване, с 2 сгъваеми ключа в които е дистанционното. Ключовете естествено са със съмнително качество, но за толкова пари толкоз. Ето един пример http://www.topspeed.bg/view_product.php?pid=169