проблем радиото шуми

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ilianradev
Автомобил:
Двигател:

проблем радиото шуми

Мнениеот ilianradev » Нед 14 авг 2011 15:06

здравеите колеги,значи имам следния проблем като си включа ксенона и радиото започва да шуми ако някои е имал този проблем или знае нещо моля кажете

Последна промяна от ilianradev на Нед 14 авг 2011 17:36, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: един проблем

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 14 авг 2011 15:23

Имаше някакви теми в търсачката по въпроса. Най вероятно лоша връзка на баластите с купето или слаба маса някъде. Не съм запознат детайлно с ксеноните, но това в общи линии ми се върти в главата

Потребителски аватар
Svetlioman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetlioman » Нед 14 авг 2011 15:36

здравеи, и при мен беще така,докато не увих кабелите ,на ксенона с алуминиево фолио(екраниране)това готварското фолио използвах аз,и вече не ми пращи, като е на радио +ксенона,дано съм ти помогнал.

Потребителски аватар
ilianradev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilianradev » Нед 14 авг 2011 15:41

благодаря колега още сега слизам в гаража да пробам

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 14 авг 2011 16:42

К.Одаджийски написа:Имаше някакви теми в търсачката по въпроса.

Ода, 'ми той ако е написал в Търсаката 'един проблем' - нормално да не е намерил темата, която му трябва! :No

Към автора - ако до довечера не бъде оправено заглавието, темата ще бъде заключена.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Нед 14 авг 2011 17:13

кой знае какво китайско достижение на техниката е това ,което си си сложил и отделно кой капацитет ти го е слагал...хубаво овивай кабелите с фолио,само гледай да не се запалиш някъде с тия глупости...

Потребителски аватар
ilianradev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilianradev » Нед 14 авг 2011 17:29

колега не се получи нищо пак шуми

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Нед 14 авг 2011 17:31

махай тия боклуци,които си сложил... не е и приятно за очите на тези, с които се разминавах вечерно време

Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Re: проблем радиото шуми

Мнениеот bangobango » Вто 16 авг 2011 0:36

Айде, айде с тия хейтърски изказвания!!! И аз съм с китайско менте за 100 лева, но не заслепявам, защото фаровете ми гледат където трябва и съм с лупи при това. Не е причината винаги в ксенона за ваденето на очи. И с обикновени крушки, ако фаровете си имат собствено мнение, пак се вадят очи. И моето радио се смущава от ксенона, но само на станции с много ама много слаб сигнал, които са на границата да се изгубят на тях личи смущаването. В София примерно нямам такъв проблем заради силния сигнал на радиата. Не мисля да се занимавам с този проблем особено, ако решението му е да се обвиват кабелите с фолиа и други такива.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Вто 16 авг 2011 1:59

Едно време имаше едни филтри....
Изображение

Потребителски аватар
Yu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Yu » Чет 18 авг 2011 12:37

Ако преди това не е шумяло трябва да се махне причината а не да се оправят последствията колега.Махни тея така наречени баласти и сложи нови.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 18 авг 2011 19:31

а какво е радиото? Ако радиото е някакво смотано,нормално е да шуми при ксенона,защото примерно са му изветряли вече кондензаторите на филтъра му и всички смущения по инсталацията (а ксенона е основен такъв),отиват в усилвателя и си ги чуваш.Отделно ако колата не е за H4 крушкии инсталацията не е за биксенон (къси и дълги),хубаво е захранването на баластите да се направи през релета,за да може да не ходят смущения по целия кабел от фара,до ключа,от ключа до акумулатора,а да си седят по кабелите на релетата и акумулатора (играе ролята на голям голям кондензатор) да ги обира доста по-успешно,преди да се прехвърлят по кабелите за другите неща...иначе се е случвало и часовника да се рестартира при пускане на ксенона,да пищи зумера за маслото заради него и тем подобони глупости.Отделяш си инсталацията с едни релета (ако си за H4 биксенон,тя си ги има вградени,отделящите релета) и би трябвало да нямаш проблеми с нищо повече.
:beer

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пет 19 авг 2011 9:10

Да попитам и аз тук,че ми стана интересно.
Фаровете на пасат Б5 (с вградени в дългите и фарове за мъгла) през релета ли са фабрично? :bowdown
п.п. с китайски ксенон със слим баласти съм и нямям смущения,но на кабелите от баластите има метална мрежичка за екранировка и някакви кутийки-явно филтри.

Потребителски аватар
ilianradev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilianradev » Съб 20 авг 2011 18:39

значи колега да сложа две релета на на захранването на баластите,относно радиото то е CD MP3 + USB - JVC KD-G632 а ксеноните са PRO PARTS PREMIUM XENON KIT биксенон H4

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Нед 21 авг 2011 1:06

Добре де ама да дооточним какво точно шуми????
Радиото????
или
Самото устройство JVC....????

Ако шуми цялото устройство, гаранция че имаш изсъхнали или изгърмяли електролитни кондензатори в захранващия блок на плеяра!!!!!
Ако шуми само радиото, то тия ксенони дето си сложил един господ знае какви вихрови михрови и тем подобни токове създават и ти упичат мозъка като с в колата и са пуснати да работят. Такива самоделни устройства работещи с такива голями волтажи като ксеноните (еле пък чудеса на китайската техническа мисъл), трябва задължително да са екранирани, иначе с течение на времето не се знае какви болести ( ракове) ще ти донесът на главата с тези електромагнитни излъчвания които създават. Аз на такива устройства: gsm-и, блутут, рутери и всякакви други подобни им казвам ЧУШКОПЕЦИ :lol: :lol: щото бавно и сигурно те убиват :evil:
Ако ти шуми самото радио, като радио, да знаеш колега голяма беля и болести си си сложил на главата, хвърляй ги ако не искаш след години да съжаляваш.
Ако шуми целия плеяр, трябва да му погледнете захраващия блок, вероятно има изпафкали кондензатори.

Върни се в “Passat”