Golf 4 1.6 16v 105к.с. няма мощност

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Re: Няма мощност Golf 4 1.6 16v 105к.с.

Мнениеот dokros » Чет 18 авг 2011 20:21

владислав написа:Има и още смених датчика на коляновият вал и сега разхода ми е 5,5 :shock но пък може и да не съм засякъл правилно. Става въпрос за извънградско, но климатика не е работил през цялото време.

Ако се чудиш дали да го махаш, ако не усещаш да е спъната колата и не ти е висок разхода по-добре не се набутвай да махаш катализатора...

Не ми е спъната колата ,върви като пушка,обаче малко е висок разхода, 7.5 извънградско и 11 градско с газов инжекцион, разхода не ме дразни ,общо взето приемливо на газ ,обаче ми свети чек ендижна ,което ужасно ме дразни.
...И друго - как разбра,че има проблем с датчика на коляновия вал ?

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Чет 18 авг 2011 21:22

Разбрал ли си защо свети може да не е от втората сонда а от газовите настройки.

владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Мнениеот владислав » Чет 18 авг 2011 21:23

Проблема беше едно прекъсване, когато тя си реши.
После проблема се изрази и в падане на оборотомера до 0 без да гасне колата и набиване на грешка speed sensor g28 и то няколко пъти.
Не ми се сменяше поради цената на самият датчик около 190 лв. без никакви отстъпки. Отделно едни псевдо майстори ми искаха 120 за смяна.
Но намерих начин за отстъпка и по-умерена цена за смяна. Дано е това макар че вече минах около 600км. от смяната и не е прекъсвала.
Каква грешка ти излиза? Да не е от газовата. Разхода за газ за мен е нормален, аз не бих го пипал.

Потребителски аватар
dokros
Контакти:

Мнениеот dokros » Пет 19 авг 2011 15:01

van4ooo написа:Разбрал ли си защо свети може да не е от втората сонда а от газовите настройки.

Няколко пъти вече ходя на настройка с газов компютър и ми казват,че всичко е наред,вече 6 мес. карам на газ, чак онзи ден светна чек енджина.

владислав написа:Проблема беше едно прекъсване, когато тя си реши.
После проблема се изрази и в падане на оборотомера до 0 без да гасне колата и набиване на грешка speed sensor g28 и то няколко пъти.
Каква грешка ти излиза?...

Случвало ми се е угасне изведнъж в движение ,без никаква видима причина и после известно време няма палене,това беше още като карах на бензин ,ходих на ВАГ-КОМ-не извади грешки.

Сега, когато ми светна чек енджина пак ходих на ВАГ-КОМ -изписа грешка на О2 /кислороден/ сензор,майстора рече, че било от ламбда сондата,коя от двете не разбрах,според него съм с една ламбда.
Не знам, може ли ако въздушният филтър е за смяна,да не влиза достатъчно кислород и от там да се задейства този сензор...

Последна промяна от dokros на Пет 19 авг 2011 15:06, променено общо 1 път.

владислав

Мнениеот владислав » Пет 19 авг 2011 15:39

С две сонди си, ако това е кода на двигателя които ти пише в аватара. Втората е след катализатора (вторият).
При мен е гаснела така както го описваш, но пък винаги след това е запалвала.
Въздушният филтър на колко км. го сменяваш, на газ е препоръчително и на по-често да се сменява, аз пробвах разни евтини филтри като Филтрон и Технеко, но като че ли Бош най-добре си пасва на мястото. Сменявам го на 10-12 х.км става си доста черен за тези километри.
Предполагам знаеш как се сменява въздушният филтър, пробвай да нахнеш една пластмаса пред него вътре в кутията, доста ограничава въздуха от идващият въздух до към филтъра.
Другият път го питай за номера на грешката.
Имал съм грешка за лоша смес или по точно много бедна, но защо се получава още не мога да си го обясня. Първата сонда bank1 набива много бедна смес и почват едни клатения на оборотите докато не излезе грешката, само се оправя и няма някаква зависимост, затова и махнах катализатора.

Потребителски аватар
Golf6000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf6000 » Пет 19 авг 2011 16:26

бащата си взе голф 4 1.6 101коня 99година еми даволев съм като му се кача 200км/ч съм вдигал но преди това беше във сервиз диагностика пълна му напрайхме казаха че моторчето й на колата е перфектно дибитомер перфектен след това обслужване ремъци ролки масла горивен филтър има значение за вървенето бих те посъветвал ако не си сминял да го смениш този горивен филтър също така катализатор ако имаш виж кво му е дириджето и го махай и дебитомера виж :drunk

Потребителски аватар
dokros
Контакти:

Мнениеот dokros » Пет 19 авг 2011 19:22

владислав написа:С две сонди си, ако това е кода на двигателя които ти пише в аватара. Втората е след катализатора (вторият).
Първата сонда bank1 набива много бедна смес и почват едни клатения на оборотите докато не излезе грешката, само се оправя и няма някаква зависимост, затова и махнах катализатора.

За кода съм сигурен - даже съм ходил АУТО+ ,по номера на рамата го вкарваха в техните компютри,излиза - ВСВ.Въздушният филтър не съм го сменял от 15 хил. км. ,сменям го заедно с масления филтър и маслото ТОТАЛ 5W40 -пълна синтетика,дават го да се сменя на 15 хил. км.Другата седмица ще сменям всичко заедно ,дано има ефект.Този път взех МОТУЛ 5/40 пълна синтетика CNG/LPG-за коли с газови уредби.
Ем комплект 33 няма във В.Търново ,не знам откъде ще търся залъгалка за втората ламбда, ако реша да махам катализатора.

владислав

Мнениеот владислав » Пет 19 авг 2011 20:13

Здрасти смени филтъра и махни това
http://www.mypicx.com/08192011//
http://store.picbg.net/pubpic/40/9A/39d ... 55409a.JPG
и виж как е, 11 винчета нали знаеш за смяната на филтъра :) ще се ориентираш надявам се.
Вижда се колко ограничава входящият въздух към филтъра и дросела, не знам защо са го направили по този начин.
Вземи филтър на бош 28,50 аз тази седмица сменявах, има и една гума на дросела/кутията по-точно/, при италианските филтри не я дават, а на Филтрон / от евтините само те имаха/ не става нищо от нея.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 19 авг 2011 20:50

Я да видим правилно ли съм разбрал ? Модела 16в има 2 катализатора и 2 ламбдасонди?!

Някой който е газирал може ли да каже дали гореспоменатите оцеляват или колата остава реално без 4те екстри..

Потребителски аватар
dokros
Контакти:

Мнениеот dokros » Съб 20 авг 2011 8:39

StS написа:Я да видим правилно ли съм разбрал ? Модела 16в има 2 катализатора и 2 ламбдасонди?!

Някой който е газирал може ли да каже дали гореспоменатите оцеляват или колата остава реално без 4те екстри..

Модела 1.6 16в има 2 катализатора и 2 ламбдасонди, според колегите от форума.
До сега обяснявах че съм 1.6 16В с газов инжекцион - до оня ден никакви проблеми ,сега ми светна чек енджина ,надявам се скоро да го реша тоя проблем.

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s5501na » Нед 21 авг 2011 17:05

Извинявайте къде точно е втория катализатор , в колектора ли? Как се маха , къде , колко , някакви странчини ефекти?
Благодаря :beer

Потребителски аватар
dokros
Контакти:

Мнениеот dokros » Нед 21 авг 2011 17:30

Според колегите от форума, първият е в изпускателните колектори,вторият под колата.
Haralampi написа:Почни с изпразване на първия в колекторите. Той явно има свойството да се задръства при хубавите ни горива ... :? Ако пипаш основния го махай така, че да можеш да го върнеш обратно! Съмнявам се проблемът да е там... но зависи на колко (реални) км е колата ти.

владислав написа:Та май наистина пада разхода без 2-рия катализатор и е по-шумна след 130 км. тъй като сложих само тръба (то и с резонасно от Ем коплект не беше много по тиха) за вървене май и малко повече върви (ще сменям и датчика на коляновият вал че нещо само набива грешки и може и още да провърви), първият катализатор не съм го пипал.

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s5501na » Нед 21 авг 2011 21:24

Благодаря , но ме интересува информация относно този в колектора, как се маха , каква е процедурата и колко струва и има ли някакви последици?
КОлата ми прекъсва , леко притриса и не може да се изфорсира хубаво, възможно ли е проблема да се крие там?
Благодаря :drunk

владислав

Мнениеот владислав » Пон 22 авг 2011 8:45

Това на снимката долният колектор в тумбестото ти се намира катализатора, ако си с код на AUS, AZD, BCB на двигателя, но не мисля че проблема ти е от катализатора, по-принцип свещите е по вероятно да са, може и бобина да не работи, грешки имаш ли (гледано ли с комп).
За махане, не бих позволил да ми го режат, ако става с изтърбушване след като се развият болтовете към меката връзка.
Прикачени файлове
253100.png
253100.png (10.51 KиБ) Видяна 2608 пъти

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Чет 25 авг 2011 13:57

s5501na написа:Благодаря , но ме интересува информация относно този в колектора, как се маха , каква е процедурата и колко струва и има ли някакви последици?
КОлата ми прекъсва , леко притриса и не може да се изфорсира хубаво, възможно ли е проблема да се крие там?
Благодаря :drunk

Проблемът ти вероятно е съвсем другаде.

Махането става чрез "изтърбушване" след като се откачи. Нищо особено като процедура и труд. Няма преки последици, освен, че колата ти вече няма да покрива Евро 4 норма, а само до Евро 3.

Но пак казвам - според мен проблемът ти е другаде - диагностика, свещи, AGR, ... не барай катализаторите излишно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”