Днес ми блокира двигателя-РЕШЕНО СТАРТЕР

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Re: Днес ми блокира двигателя

Мнениеот rosen79 » Вто 16 авг 2011 19:31

И на мен ми прилича на стартер.Ако двигателя е блокирал,първо е щял да се разтропа.Провери си и нивото на антифриза.

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Вто 16 авг 2011 20:13

Здравейте колеги.

Не знам откъде да започна и на кой най-напред да благодаря.
В крайна сметка се оказа стартера,а аз веднага си помислих най-лошото. Направо се изложих :oops: :oops: :oops:

И така след като днес цял ден си мислех само за колата ,като се прибрах от работа първата ми работа беше да сваля стартера и веднага двигателя се освободи.Напразно вчера свалих ангренажния ремък,но поне камък ми падна от сърцето.
Предстои ремонтиране на стартера.Втулката му е пресукала и самата ос която се движи във втулката е ръждясала.Ако не стане с нова втулка ще купя нов стартер.

Отново голямо благодаря на всички колеги които ми помогнаха :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

П.П и ако някои колека запали колата си и двигателя веднага му блокира веднага да си провери стартера :wink: :beer :beer :beer :beer

Потребителски аватар
todoroff_89
Автомобил:
Двигател:

Re: Днес ми блокира двигателя-РЕШЕНО

Мнениеот todoroff_89 » Сря 17 авг 2011 12:08

Понеже съм със същия двигател ще го запомня, че и аз като колегата се за най-лошото почвам да мисля :D

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 17 авг 2011 16:09

ventotdi написа:Don Kihot ...на нафта не на бензин ;)

:да: важното е че се оправи колата.
п.с. днес видях обява за фолксваген пасат В3 на части с цени по 5, 10 и 20лв. Имаше стартер, мисля че това е твоя човек, разтърси се и не се занмиавай да рециклираш стартера.

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Сря 17 авг 2011 19:17

DoH_KuXoT написа:

п.с. днес видях обява за фолксваген пасат В3 на части с цени по 5, 10 и 20лв. Имаше стартер, мисля че това е твоя човек, разтърси се и не се занмиавай да рециклираш стартера.[/quot . Незнам колеги специялно за стартера дали е по добре да се рециклира или да се купи втора употреба. Ще кажа на мен какво ми се случи. Стартера неискаше да завърти като купих колата. Взех втора упоотреба и искара 2 месеца и спря и тоя. Занесох стария на ремонт и го оправиха за 40лв а другия го купих за 35лв, и вече нямам ядове с стартера. А към колегата- извиняваи че написах че няма логика да е затегнал стартера (очевидно е че е имало) и извинение към препатилите които написаха правилното предположение. Но както каза колегата важното е че намери проблема а не се хвърли да взимаш друг мотор. Пс. Ако ще правиш твоя и ти трябват някакви части мога да ти дам един (за смяна е някакво реле, не ги разбирам мн. Ако го искаш ти го пращам подарък.

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Сря 17 авг 2011 20:33

vladobo написа:
DoH_KuXoT написа:

п.с. днес видях обява за фолксваген пасат В3 на части с цени по 5, 10 и 20лв. Имаше стартер, мисля че това е твоя човек, разтърси се и не се занмиавай да рециклираш стартера.[/quot . Незнам колеги специялно за стартера дали е по добре да се рециклира или да се купи втора употреба. Ще кажа на мен какво ми се случи. Стартера неискаше да завърти като купих колата. Взех втора упоотреба и искара 2 месеца и спря и тоя. Занесох стария на ремонт и го оправиха за 40лв а другия го купих за 35лв, и вече нямам ядове с стартера. А към колегата- извиняваи че написах че няма логика да е затегнал стартера (очевидно е че е имало) и извинение към препатилите които написаха правилното предположение. Но както каза колегата важното е че намери проблема а не се хвърли да взимаш друг мотор. Пс. Ако ще правиш твоя и ти трябват някакви части мога да ти дам един (за смяна е някакво реле, не ги разбирам мн. Ако го искаш ти го пращам подарък.

Колега няма за какво да се извиняваш,и на мене не ми мина през акъла ,че стартера е виновен.

П.П а за колегите познали повредата важи поговорката:
Не питай старило ,питай патило. :да:

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 17 авг 2011 20:47

Поправи си заглавието,че ме притесняваш така mhihi

Потребителски аватар
kirqka_85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirqka_85 » Чет 18 авг 2011 1:39

Хайде колега оправяй стартера и само ръчна по завоите ! :beer със здраве да си караш колицата :beer

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 18 авг 2011 20:08

Еее,аз бих ударил едно квадратно шише у тоя стартер :beer И внимателно при зацепки на ремъка!

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Чет 18 авг 2011 21:04

emo-gar написа:Еее,аз бих ударил едно квадратно шише у тоя стартер :beer И внимателно при зацепки на ремъка!

Ремъка го зацепих, за него не се притеснявам.Стартера ми си има предистория.Преди около 3 месеца стругар ми смени втулката защото старта пресукваше.Оказва се обаче ,че новата втулка е много плътна и затегна.Днес намалих вътрешния размер и засега стартера върти супер.Дано така да е и занапред.

Специални благодарности на колегата vladobo който днес ми подари цял стартер,повреден,но надявам се със здрава оригинална втулка.

Сега да ви питам нещо ново. Когато сменях втулка на стартера оригиналната имаше малки дупчици по вътрешната част на втулката,тази която лагерува със оста. стругара ми каза,че тези дупчици за да задържат масло.Дали заради липсата на такива дупчици новата втулка затяга?

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Пет 19 авг 2011 23:21

Няма проблем колега , важното е да съм помогнал и да си отбрал нещо от стартера и да оправиш голфчето с минимални средства. :drunk

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 20 авг 2011 10:09

Правилно ти е казал стругаря,но си е важно и от какъв бронз е правена втулката,например "фосфорен" бронз.

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Съб 20 авг 2011 11:08

http://www.fransizkup.com/
Ето от тук си взех един стартер втора ръка и вече година и десет месеца нямам ядове никакви.

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Нед 21 авг 2011 14:49

emo-gar написа:Правилно ти е казал стругаря,но си е важно и от какъв бронз е правена втулката,например "фосфорен" бронз.

Точно от фосфорен бронз е. За сега си рабити нормално ,но докога незнам.

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Re: Днес ми блокира двигателя-РЕШЕНО СТАРТЕР

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Нед 05 фев 2012 18:58

Пак се започнаха проблемите с тоя скапан стартер.Кратката радост от мощно въртене продължи няколко месеца.Веднъж смених втулка втори път не ми се занимава.Сложил съм огромен акумулатор БОШ който на която и кола да го сложа ще стопи стартера от въртене ,а моята едва едва върти :banghead:

На 1Z може ли да се сложи друг стартер от друга кола? Има едно място където има най различни стартери на добра цена ,но няма за VW TDI.

Моя стартер изглежда така

Изображение

Такъв модел би ли станал?

Изображение

Върни се в “Дизелови агрегати”