Как да настроя горивовъздушната смес на Пиербург :)
- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
Как да настроя горивовъздушната смес на Пиербург :)
Мога ли без да ходя по сервизи да си пооправя горивовъздушната смес.Оборотите и бяха високи и в едно сервизче ги свалиха оттам откъдето се настройва сместа("болта" отгоре на карба).Разхода не се промени много(10 градско на много леко каране)двигателя е 1.8 RH. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rusiq_24 написа:Не е трябвало да ги свалят от там не е това начинът.На елкон иди да ти настроят сместа,или ако е добре не го барай изобщо
Абсолютно вярно+ това винче отгоре е за СОто на празен ход от него разхода няма да свалиш- сместа на този карбуратор не се регулира- погледни като работи в дифузура на първа степен ако ти плюе горивото на капки - сменяш поплавък игла и гарнитура на карба+трябва да му провериш всички съеденения които са зад него.
- zexer
- Автомобил: Golf2
- Двигател: 1.3 MH
- Контакти:
Аз съм с такъв карбуратор (2е3) и имах проблеми с много ниски обороти и гаснеше сама. С въртене от мен и по слух си вдигнах оборотите и нещата бяха ОК .. НО .. е едно голямо НО.. почна да излиза много черен дим отзад при форсиране...
След няколко дена хоп на елкон..
От там момчетата върнаха пак оборотите за да изчезне черния дим, но пак започна да гасне. Оказа се запишен жигльор за празния ход. Отпушиха/изчистиха го и всичко заспа.
Та.. се обедих че не е много лестно да пипаш еи така без уреди
Успех при елкона
P.S. Тогава пуснах темата "Ремък - не съвпадение на белязки?" защото си мислих че проблема е от там
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=19481
След няколко дена хоп на елкон..
От там момчетата върнаха пак оборотите за да изчезне черния дим, но пак започна да гасне. Оказа се запишен жигльор за празния ход. Отпушиха/изчистиха го и всичко заспа.
Та.. се обедих че не е много лестно да пипаш еи така без уреди

Успех при елкона

P.S. Тогава пуснах темата "Ремък - не съвпадение на белязки?" защото си мислих че проблема е от там

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=19481
- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
Благодарско на всички:)
Скоро купих колата,не е карана особено често и първото нещо,което забелязах беше че оборотите и бяха доста високи (1200).След като ги смъкнаха разхода си остана същия.Незнам нормално ли е 10/100 при леко каране(Разград не е София и няма висене по 10 минути на един светофар):)
Ако може да ми обясните и какво точно става като се разбута тоя болт- видях само че при развиване оборотите падат,а при завиване се вдигат донякъде и после двигателя издава странен шум-нещо като глъхнене,звучи много гадно
Скоро купих колата,не е карана особено често и първото нещо,което забелязах беше че оборотите и бяха доста високи (1200).След като ги смъкнаха разхода си остана същия.Незнам нормално ли е 10/100 при леко каране(Разград не е София и няма висене по 10 минути на един светофар):)
Ако може да ми обясните и какво точно става като се разбута тоя болт- видях само че при развиване оборотите падат,а при завиване се вдигат донякъде и после двигателя издава странен шум-нещо като глъхнене,звучи много гадно

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”