azrod написа:Ясно е, че на мотор АBS е самоделка климатика... Но мисля, че трябва да свалиш първо трапецовидния ремък на хидравликата ( долу от помпата на хидравликата ) и после да си разхлабиш генератора за да извадиш ремъка
emo-gar написа:Ако е пластмасова ролка,първо е голяма вероятността да я строшиш при вадене/набиване на лагер(ако изобщо е предвидено в конструкцията),второ има вероятност лагера да е от тъй-наречената "нестандартна серия".
martin_072 написа:emo-gar написа:Ако е пластмасова ролка,първо е голяма вероятността да я строшиш при вадене/набиване на лагер(ако изобщо е предвидено в конструкцията),второ има вероятност лагера да е от тъй-наречената "нестандартна серия".
Колега сменях лагера на климатика преди 3,4 месеца и е сервиза ми казаха цитирам "тази ролка ни озори виж лагера как е,имаше луфт яко и ми каза че сигурно лагера на ролката е виел повече от този на ремъка и сменихме лагера и на ролката но ето колко изкара а дадох 30лв само за лагера на ролката и са вие баси мамата"
значи няма пружини на обтегача,и не е като тази на 1.6 101к в темата кято ми даде
аа и ролката е желязна или алуминиева така като я гледам
golfmaniak666 написа:колега отвива се от болта на скобата а за ролката по добре си вземи един лагер избии стария сложи новия и караи.защото много трудно ще намериш металния оптегач.
azrod написа:Както и да го мислиш с ролката все ще сваляш ремъка![]()
Ролка, че няма да се намери е ясно, т.е. сваляш я, избиваш лагера и търсиш лагер по номера на стария. Успех и да споделиш после как е минало
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 70 госта