Смяна тонколони в Пасат Б5

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: смяна тон колони в пассата

Мнениеот Ljubon » Пон 30 май 2011 20:24

Аз пък сложих ето такива на задните врати на Б5 + пищялки. Много мощ има в тях. mhihi Оригиналните, с VW парт номер, бяха мижави и забележете... произведени в Тунис.
Доволен.

Потребителски аватар
siko2
Автомобил: VW Passat B5 1997
Двигател: ADR

Мнениеот siko2 » Чет 02 юни 2011 8:52

http://www.electronics.bg/product_info. ... _id=116723

А някои ползвал ли е тази рамка? И ще ми бъде ли от полза за монтирането на задните говорители?

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 02 юни 2011 9:07

siko2 написа:http://www.electronics.bg/product_info.php?products_id=116723

А някои ползвал ли е тази рамка? И ще ми бъде ли от полза за монтирането на задните говорители?

Оригиналните говорители на Б5 са с такъв адаптор и са хванати за металния скелет на вратата, който е под кората. Този адаптор обира луфта между металната част и кората. Без него няма как да стане. Ако не ти се дават пари за него, може да си направиш сам нещо подобно. :да:

Потребителски аватар
Lazi
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Lazi » Пет 03 юни 2011 0:01

Колеги ако може да помоля някой манияк да си даде мнението за Pioneer vs Hertz.

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmcdjveli » Чет 11 авг 2011 13:33

dmcdjveli написа:...От тези на Hertz съм много доволен. Свирят значително по-добре от заводските...Изображение

uniqaudio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uniqaudio » Пет 19 авг 2011 22:25

:drinking:

Последна промяна от uniqaudio на Пет 30 сеп 2011 23:21, променено общо 1 път.

InSIDe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот InSIDe » Нед 21 авг 2011 10:58

uniqaudio написа:
siko2 написа:http://www.electronics.bg/product_info.php?products_id=116723

На моя пасат съм точно с такива фланци. Пасват идеално.
Оригиналните говорителиса са изляти с оригиналните фланци и не може да се ползват. Без тези фланци, предните прозорци УПИРАТ във говорителите т.к. потъват навътре точно до релсата на стъклото. И се получава едно бзззззт ДУМ. Същото е и при голф 4. А и без фланците се променя акустиката на вратата и няма бас. Аз съм с морел максимо 6 http://www.morelhifi.com/products/mob_2way_maximo.html. Ето как се получи при мен. Ефекта е поразителен. За изолция и тем подобни няма да изпадам в подробности. Цяла седмица си играх.

ай на бас че и с фланците на оригиналните колони се получава...защо говорите глупости не мога да разбера???? като на теб не ти се е играело и занимавало и "не се получавало" хахаха да ама не...получава се и оше как!

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Нед 21 авг 2011 11:49

InSIDe написа:ай на бас че и с фланците на оригиналните колони се получава...

Ето какво представлява оригиналният говорител:
100_6982_1142x857.jpg
100_6983_1142x857.jpg

Както се вижда, говорителят и адаптора са едно цяло. Ако решиш да режеш, чупиш и правиш други непрофесионални изпълнения, сигурно ще го разделиш на колкото части пожелаеш. mhihi

InSIDe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот InSIDe » Нед 21 авг 2011 19:29

Ljubon написа:
InSIDe написа:ай на бас че и с фланците на оригиналните колони се получава...

Ето какво представлява оригиналният говорител:
100_6982_1142x857.jpg
100_6983_1142x857.jpg

Както се вижда, говорителят и адаптора са едно цяло. Ако решиш да режеш, чупиш и правиш други непрофесионални изпълнения, сигурно ще го разделиш на колкото части пожелаеш. mhihi

повече от добре знам какво представлява...повярвай ми!!! малко по напред в темата съм написал какво точно съм направил аз...и вече не само на моята кола,а и на още няколко...незнам на кое викаш непрофесионално ама иди да ти сложат "професионално" някаде колони,приготви една 100-тарка за облог и заповядай да видиш дали ще свирят по-добре от моето "непрофесионално изпълнение"... :beer доколкото знам същноста на форума е да се исказва мнение за "трансформации" които са полезни и излизат евтино...точно по тази причина съм написал аз какво направих и да ти кажа играта е не пояече от 15 мин. а резултата е смайващо добър :да:

InSIDe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот InSIDe » Нед 21 авг 2011 19:40

плюс това никой не говори за професионално,полупрофесионално или непрофесионално...колегата се исказа с пълна сигурност че неможело да се ползват,точно това провокира да коментара ми!!! това че на някой не му се играе и не му сече пипето толкова,че да измисли нещо и да го приложи не е повод да се исказва така кое става и кое не ;) :да:

uniqaudio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uniqaudio » Нед 21 авг 2011 21:55

:drinking:

Последна промяна от uniqaudio на Пет 30 сеп 2011 23:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 22 авг 2011 9:42

InSIDe написа:аз съм преценил че мога да дам 1100 лв за 4 колони и още 800 за Alpine...ти щом искаш си сложи колони не за 150,а за 50 лева...но не чакай да ти свирят като буфер със стъпало :да:

InSIDe написа: това че на някой не му се играе и не му сече пипето толкова,че да измисли нещо и да го приложи не е повод да се исказва така кое става и кое не ;) :да:

InSIDe написа:да живее българщината,клещите,телта и самонарезните видии :mrgreen: хахахах

Твойта работа наистина е "да живее българщината". Дал си 2 бона за музика, а не ти се дават 15лв. за фланци; вместо това с пипе, клещи и тел правиш чудеса. :bowdown Не трябва да се подценява обаче и магическата сила на свинските опашки. mhihi
П.П. Такова понятие "буфер" няма, сигурно имаш предвид СУБ-уфер. :012:

InSIDe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот InSIDe » Пон 22 авг 2011 20:01

uniqaudio написа:Ами, не може да се ползват! Изляти са! Вижда се ясно от снимката по-горе.
Не виждам каква основа ще създадеш като ги изрезеш с ножчето и си оставиш ръцете. За мен това, не е добър съвет!
Силно се съмнявам изобщо нещо да си направил.
Така и не разбрахме каква ти е системата в колата. Първо казваш, че са http://www.aval-bg.com/car-audio/hertz/ ... tz-dcx-165. После се изхвърли, че били http://www.aval-bg.com/car-audio/hertz/ ... -hsk-165xl.

както казах и на другия колега...вади една 100-тачка и заповядай на оглед :P що се отнася до музиката ми...първо сложих DCX 165...и след 3-4 месеца като всяка друга мания,се задълбочи и минах на HSK 165XL...и да ти кажа "изхвърлям се" само където му е мястото ;) :lol: не държа никой да следва примера ми...така съм решил,така съм направил...ако тряа и 5 бона ще дам и пак ше си ги вържа с миши опашки...

Потребителски аватар
siko2
Автомобил: VW Passat B5 1997
Двигател: ADR

Мнениеот siko2 » Вто 25 окт 2011 9:18

Момчета ще карам колата(B5 97г.) тези дни да ми сложат говорители в задните врати понеже при мен си няма. Някъде във форума попаднах на едно мнение в което пишеше че 99.9% колата трябва да има изведени кабели. Някои който е нямал колони отзад да каже така ли е или е прекарвал допълнително.Купил съм говорителите , сега ще взема и адапторните рамки остана да кажете ако евентуално има прекаран фабрично кабел краят му с каква букса завършва? Трябва ли да търся и някаква букса или директно се реже и с обувките към говорителя?

P.S няма да карам колата в сервиз да се монтират и затова искам да съм подготвен със всичко, а не тепърва да тичам да търся разни дреболии.
Благодаря!

ЕДИТ:

При мен както писах по-горе нямаше прекарани кабели!На пръв поглед ни се стори нищо работа, но си е доста пипкаво и не става за 1 час!
Имам въпрос обаче. Колоните са херц ДЦХ 165 и някак си се чува сякаш съм ги затворил в шкафа.+ и - са ОК. Може би е заради решетката която е на вратата.При нея няма дупки а е цяла пластмаса(като я погледнеш от вътрешната страна се вижда чудесно) Та въпроса ми е мога ли да сложа от тези металните надупчените решетки? И от къде мога да намеря ако мога въобще?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 26 ное 2011 23:29

Да отупам прахта...дали 63 мм. високоговорители ще се поберат в задните врати на Б5? Единият ми е предал богу дух и си харесах това:
http://www.amazon.de/HIFONICS-ZEUS-ZSI6 ... B00403ZSNC

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”